Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

EUROVISION 2018: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ- ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Η ΚΥΠΡΟΣ!
Στο κατάμεστο- από euro fans- Altice Arena της Λισαβόνας, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός της 63ης Eurovision, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.



Το σκηνικό θύμιζε Eurovision του… ’90-2000, ο φωτισμός δεν ήταν καλός και ο χώρος πραγματικά μικρός για να χωρέσει τις… απαιτήσεις των ερμηνευτών, οι οποίοι προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν με τα τραγούδια τους.  Η διοργάνωση είχε πολλές παραλείψεις και δεν ήταν λίγες οι χώρες που έκαναν παράπονα.




Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, καθώς δεν δούλεψαν τελικά όλα τα εφέ που ήθελε να χρησιμοποιήσει η Γιάννα Τερζή, ερμηνεύοντας το «Όνειρό μου». Δεν ξέρουμε αν ήταν μόνο αυτός ο λόγος που η χώρα μας αποκλείστηκε από τελικό, αλλά σίγουρα έπαιξε ρόλο.

 Η Γιάννα Τερζή προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, ωστόσο ήταν ατυχής η επιλογή της να εμφανιστεί μόνη της εί σκηνής, δίχως χορευτικό. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο πως όσες χώρες «τόλμησαν» κάτι τέτοιο, αποκλείστηκαν, μιας και η Eurovision είναι πάνω απ’ όλα θέαμα!
 
Έπειτα, τα εφέ ήταν υπερβολικά για ένα τραγούδι που δεν είχε ούτως ή άλλως δυναμική, ενώ οι κινήσεις της Γιάννας Τερζή ήταν μάλλον αμήχανες από τις μεγάλες μουσικές παύσεις. Ερμηνευτικά ήταν καλή, μα όχι τόσο ώστε να της εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ ακόμα ένα λάθος της ελληνικής αποστολής ήταν το γεγονός πως ενώ το τραγούδι ήταν στην ελληνική γλώσσα (οπότε δεν το καταλάβαινε κανείς), δεν έκανε κάτι για να εντυπωσιάσει τους euro-fans, όπως πχ ένα καλό χορευτικό.

 
Από την άλλη, η Κύπρος με το “Fuego” της Έλενας Φουρέιρα πέρασε στον τελικό, ξεσηκώνοντας το στάδιο και εισπράττοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα, ακόμα και από το Ισραήλ (που θεωρείται φαβορί), καθώς η Netta δεν… έπεισε σκηνικά. Έτσι η Ελένη Φουρέιρα φαίνεται να εξελίσσεται στο μεγάλο φαβορί για νίκη στον τελικό!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Αναθεώρησε τις υψηλές προσδοκίες για ένα εισιτήριο στον τελικό το Αζερμπαϊτζάν, μετά την εμφάνιση του, καθώς η σκηνική παρουσία που επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελικός ήταν αδιάφορη. Να υπενθυμίσουμε πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision που το Αζερμπαϊτζάν μένει εκτός τελικού.
 
Χλιαρή η συμμετοχή της Ισλανδίας, η οποία δεν τα κατάφερε, σε αντίθεση με την Αλβανία που πέρασε στον τελικό. Μάλιστα ήταν η έκπληξη του φετινού πρώτου ημιτελικού.  Έκπληξη και ο αποκλεισμός του Βελγίου, παρόλο την υπέροχη ερμηνεία της Sennek, ενώ το… κούνημα του πισινού του Mikolas από την Τσεχία και των φίλων του, του έδωσε τελικά ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον τελικό.

 
Η τρυφερή μπαλάντα της Λιθουανίας τα κατάφερε, όπως και το φαβορί Ισραήλ, αν και η Netta απογοήτευσε με τη σκηνική της παρουσία. Η Λευκορωσία υστερούσε σε σκηνική παρουσία και αποκλείστηκε, ενώ η σοπράνο Elina Netsajeva της Εσθονίας συγκίνησε με την ερμηνεία της τους euro-fans και προκρίθηκε. Μάλιστα, θεωρείται ένα από τα φαβορί του Σαββάτου.

 
Ακολούθησαν τέσσερις βαλκανικές χώρες, η Βουλγαρία, που τα κατάφερε και η ΠΓΔΜ, που αποκλείστηκε, όπως και η Κροατία, αλλά και η Ελλάδα, παρόλο που ήταν δεδομένο πως η Γιάννα Τερζή θα τα κατάφερνε να πάρει το εισιτήριο του τελικού. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που η Ελλάδα δεν προκρίνεται στον τελικό, με την πρώτη πριν δύο χρόνια.

 
Η Αυστρία, που εμφανίστηκε πριν την Ελλάδα δεν τα κατάφερε. Η Saara από την Φιλανδία ξεσήκωσε το στάδιο και προκρίθηκε, ενώ η Αρμενία όχι, επίσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της Eurovision. Άτυχη στάθηκε και η Ελβετία, ενώ η Ιρλανδία με το… gay concept του κομματιού προκρίθηκε, δείχνοντας έτσι και τον… σεξουαλικό προσανατολισμό της Eurovision.
 
Τελευταία εμφανίστηκε η Ελένη Φουρέιρα, για την Κύπρο, η οποία εισέπραξε το μεγαλύτερο χειροκρότημα και ξεσήκωσε τους πάντες με το χορευτικό της! Να θυμίσουμε πως η φουρέιρα αρχικά «έπαιζε» πολύ χαμηλά στα στοιχήματα, ωστόσο μετά την πρώτη της πρόβα, το τραγούδι της εκτοξεύθηκε στην κορυφή και ήδη το όνομά της παίζει για τη νίκη!
 
Εμείς να ευχηθούμε καλή τύχη για το Σάββατο και ελπίζουμε το χρόνου να δώσουμε ραντεβού στην Κύπρο!

 


ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ:
Επομένως, οι χώρες που προκρίθηκαν είναι: Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φιλανδία, Ιρλανδία.
 
Έκπληξη η είσοδος στον τελικό της Λιθουανίας και της Αλβανίας. Μάλιστα ήταν οι δύο χώρες που δεν προβλέφθηκαν για πρόκριση και από το rantar.
 
ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ RANTAR
12άρι- ΚΥΠΡΟΣ
10αρι- ΕΛΛΑΔΑ
8αρι- ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
7αρι- ΕΣΘΟΝΙΑ
6αρι- ΑΡΜΕΝΙΑ
5αρι- ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
4αρι- ΦΙΛΑΝΔΙΑ
3αρι- ΒΕΛΓΙΟ
2αρι- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Ένα- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
 
Καλή επιτυχία αύριο στις χώρες που συμμετέχουν στον Β’ ημιτελικό της 63ης Eurovision!

Δεν υπάρχουν σχόλια: