Κυριακή 6 Μαΐου 2018

63os ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUROVISION 2018: ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΣΕ ΦΑΒΟΡΙ ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΑΙ Η ΦΟΥΡΕΙΡΑ, ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Όλα είναι έτοιμα στο Altice Arena της Πορτογαλίας για να ξεκινήσει σε λίγες ώρες ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, με τον πρώτο ημιτελικό, που συμμετέχει η Ελλάδα (με τη Γιάννα Τερζή), η Κύπρος (με την Ελένη Φουρέιρα) και το μεγάλο φαβορί το Ισραήλ (με την Netta Barzilai).

 Η Ελλάδα εκπροσωπείται φέτος από την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου» (όλο σε ελληνικούς στίχους), ενώ η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego» (σε αγγλικούς στίχους).


Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ
Τα δέκα τραγούδια που προβλέπεται- από τα 19 που συμμετέχουν- να προκριθούν είναι:
Το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο κατεβαίνει με ένα ρυθμικό τραγούδι, σε στίχους του δικού μας Δημήτρη Κοντόπουλου. Η Τσεχία, με ένα hip hop τραγούδι και ερμηνευτή τον Nicolas Josef, μοντέλο και μουσικός του δρόμου.

Σίγουρη η πρόκριση για το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, το Ισραήλ, όπου η Netta Barzilai ερμηνεύει με το χαρακτηριστικό γύρισμα της φωνής της, με τη χρήση vocal looper.

Η Εσθονία φαίνεται να τα καταφέρνει με την Elina Netsajeva, η οποία ερμηνεύει όπερα και θεωρείται ήδη φαβορί. Το κακό με αυτά τα κομμάτια είναι πως είναι σχεδιασμένα για να παρουσιάζονται και όχι για να διαγωνίζονται, με αποτέλεσμα οι ερμηνευτές να έχουν άγχος και να μην τα αποδίδουν καλά… Θυμίζουμε πως η συμμετοχή της Εσθονίας είναι η πιο ακριβή φέτος, καθώς την αλλαγή του… χρώματος του φορέματος της Elina, κάθε φορά που αλλάζει… τόνο, απαιτούνται 65.000€!



Η Βουλγαρία στέλνει το συγκρότημα Equinox, το οποίο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του διαγωνισμού και φαίνεται να περνάει στον τελικό, όπως και Αυστρία, που στέλνει ένα ωραίο τραγουδάκι, με ερμηνευτή τον Cezar Sampson.

H Ελλάδα, παρόλο που η Γιάννα Τερζή δεν εντυπωσίασε πολύ στις πρόβες, φαίνεται να τα καταφέρνει. Το ίδιος και η Φιλανδία, η οποία στέλνει μία από τις πιο γνωστές της τραγουδίστριες, την Saara Aalto, η οποία πολλές φορές είχε δηλώσει συμμετοχή για να πάρει μέρος στην Eurovision και τα κατάφερε τελικά φέτος. Η Ιρλανδία στέλνει έναν νεαρό ερμηνευτή, γνωστό από Talent show και φαίνεται να εξασφαλίζει το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού.

Τέλος, η Κύπρος, από αουτσάιντερ, κατάφερε τελικά να γίνει φαβορί και όπως όλα δείχνουν η Ελένη Φουρέιρα θα ξεσηκώσει με το “Fuego” της τους Euro-fans, η οποίοι θα την στείλουν απευθείας στον τελικό!

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ: Το Βέλγιο, η Λιθουανία, η Λευκορωσία και η Αρμενία είναι συμμετοχές που αξίζει να προσέξουμε. Ας μην ξεχνάμε πως ο πρώτος ημιτελικός είναι ο πιο δυνατός και όλες οι συμμετοχές θα άξιζαν να περάσουν πραγματικά στον τελικό.


Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ… ΥΠΝΟΥ!
Ένας βαρετός ημιτελικός, δίχως να ξεχωρίζει πραγματικά κάποιο τραγούδι, από τα 18 που συμμετέχουν. Ωστόσο, οι δέκα χώρες που θα περάσουν στον τελικό φαίνεται να είναι:  
Ο Alexander Rybak (νικητής του διαγωνισμού το 2009, με το “Fairytale)  επιστρέφει στην σκηνή της Eurovision με τη Νορβηγία και αυτό από μόνο του τον καθιστά φαβορί για πρόκριση στον τελικό.

Η Ρουμανία στέλνει ένα νεοσύστατο συγκρότημα και φαίνεται να τα καταφέρνει, όπως και η Σερβία, όπου με το συγκρότημα “Balkanika” στέλνει ένα τραγούδι με βαλκανικά ακούσματα.

Σίγουρο εισιτήριο για την Δανία, καθώς οι δημιουργοί της φετινής συμμετοχής είναι αυτοί που έχουν κερδίσει τις πιο πολλές φορές στο διαγωνισμό τραγουδιού της Σουηδίας, Melodifestival, ο δεύτερος πιο γνωστός διαγωνισμός στην Ευρώπη, μετά την Eurovision.



Η Ρωσία στέλνει φέτος την Julia Samoulova, η οποία είναι ανάπηρη και κανονικά θα εκπροσωπούσε πέρσι τη χώρα της στο διαγωνισμό, αλλά της το απαγόρευσαν οι διοργανωτές στην Ουκρανία, μιας και οι δύο χώρες είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Η Julia φαίνεται να τερματίζει πρώτη στον δεύτερο ημιτελικό.

Το ίδιο δυνατή και η συμμετοχή της Αυστραλίας, που φαίνεται να κονταροχτυπιέται με την Ρωσία για την πρωτιά του Β’ ημιτελικού. Ερμηνεύτρια ένα ανερχόμενο αστέρι της ποπ στην χώρα.

Η Γεωργία μάλλον περνάει στον τελικό, στέλνοντας ένα τραγούδι στη γλώσσα της, το οποίο είναι μίξη jazz και παραδοσιακών ήχων, ενώ η Λετονία στέλνει στο διαγωνισμό τη δασκάλα της Jennifer Lopez στην εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας και φαίνεται να εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για τον τελικό.

«Χλιαρή» η συμμετοχή της Σουηδίας, αλλά μάλλον τα καταφέρνει, όπως και η Ουκρανία, η οποία στέλνει τον Melovic, ερμηνευτής με το μεγαλύτερο fun club της χώρας.

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ: Ολλανδία και Ουγγαρία στέλνουν δυνατά ροκ κομμάτια, που αγγίζουν το heavy metal. Πιθανόν λοιπόν ένα να κάνει τη διαφορά και να περάσει στον τελικό. Μολδαβία και Μάλτα ίσως κάνουν την έκπληξη.


ΟΙ 6 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και η διοργανώτρια Πορτογαλία θα εμφανιστούν απευθείας στον τελικό. Φέτος, το τραγούδι της Γαλλίας φαίνεται να ξεχωρίζει, όπως και της Γερμανίας. Οι υπόλοιπες συμμετοχές προβλέπεται να πιάσουν… πάτο…




Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ RANTAR
Τα 10 καλύτερα τραγούδια της φετινής Eurovision (κατά την ψηφοφορία του rantar) είναι (με αλφαβητική σειρά): ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: