ΜΕ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ!
Με εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της 56ης Eurovision στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, καθώς δύο μεγάλα φαβορί έμειναν εκτός τελικού, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια στους ημιτελικούς της Eurovision.
Συγκεκριμένα, Νορβηγία και Τουρκία δεν κατάφερνα να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, παρόλο που όλα τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούσαν σίγουρη την πρόκρισή τους. Στη θέση των δύο φαβορί δύο αουτσάιντερ, η Ελβετία και η Λιθουανία, κατάφεραν τελικά να εκπλήξουν με την είσοδό τους στον τελικό, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις ψήφους των επιτροπών, μιας και φέτος η ψηφοφορία είναι 50-50 επιτροπών και τηλεθεατών.
Αναλυτικά τώρα, η φετινή διοργάνωση του πρώτου ημιτελικού χαρακτηρίστηκε από τα πολλά φωνητικά προβλήματα που εμφανίστηκαν σε πολλές συμμετοχές, αλλά και τα προβλήματα ήχου των παρουσιαστών των εθνικών αποστολών. Ωστόσο, τα εντυπωσιακά σκηνικά των Γερμανών τεχνικών εντυπωσίασαν τους πάντες, γεγονός που έκανε πολλούς να μιλήσουν για εντυπωσιακή, φαντασμαγορική διοργάνωση!
Όσον αφορά τις εμφανίσεις των χωρών, η Πολωνία ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε, την εκπροσώπηση της οποίας είχαν πανέμορφες κοπέλες, χωρίς όμως το τραγούδι να λέει και πολλά. Η Νορβηγία που εμφανίστηκε δεύτερη προτίμησε να εκπροσωπηθεί με ένα αφρικανικού ρυθμού τραγούδι, ενώ η Αλβανία ενθουσίασε με το εντυπωσιακό σκηνικό της.
Ακολούθησε η ερμηνεύτρια της Αρμενίας, την οποία και πλαισίωναν οι Έλληνες χορευτές της περσινής μας συμμετοχής με τον Γιώργο Αλκαίο. Κι αν το τραγούδι της Αρμενίας εντυπωσίασε με την πολυθρόνα γάντι του μποξ, η Τουρκία εξέπληξε με το κλουβί και το ροκ τραγούδι της.
Το τραγούδι της Σερβίας θύμισε εποχή ’70 και στο σκηνικό κυριαρχούσαν τα έντονα χρώματα. Τραγούδι που σίγουρα ψηφίστηκε από τις επιτροπές, αλλά και τους παλιούς, καλούς φίλους της Eurovision, γι’ αυτό και πέρασε στον τελικό. Ο νεαρός τραγουδιστής της Ρωσίας, του οποίου το τραγούδι δημιούργησαν παραγωγοί της Lady Gaga ήταν αναμενόμενο πως θα περνούσε στον τελικό, σε αντίθεση με της Ελβετίας που ακολούθησε αμέσως μετά και θεωρούνταν αουτσάιντερ.
Εκπληκτική η συμμετοχή της Γεωργίας. Δυνατή ροκιά και εξαιρετική ερμηνεία. Αντιθέτως, η Φιλανδία που προκρίθηκε επέλεξε μία μπαλάντα, η οποία περιλαμβάνει περιβαλλοντικές ανησυχίες. Μάλτα και Σαν Μαρίνο δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα το ιδιαίτερο, παρόλο που η ερμηνεύτρια του Σαν Μαρίνο φορούσε φόρεμα της σχεδιάστριας που σχεδίασε και το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
Και μια που μιλάμε για φορέματα, ας αναφερθούμε και στην Κροατία, η οποία μπορεί να άλλαξε τρία φορέματα επί σκηνής, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να είναι αρκετό για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Αντιθέτως, η συμμετοχή της Ισλανδίας τελικά τα κατάφερε, αν και όπως φαίνεται αυτό το οφείλει στην τραγική ιστορία του κομματιού, το οποίο ήταν να το ερμηνεύσει κάποιος άλλος, αλλά πέθανε λίγες ημέρες μετά που του ανατέθηκε να εκπροσωπήσει την χώρα του στον διαγωνισμό. Έτσι, το τραγούδι ανέλαβαν να ερμηνεύσουν οι φίλοι του, όπου και τα κατάφεραν και πέρασαν στον τελικό!
Η Ουγγαρία εκπροσωπήθηκε από μια εκπληκτική ερμηνεύτρια, με πολύ ωραία φωνή, αλλά τελείως άχαρη επί σκηνής, ενώ η Πορτογαλία έστειλε ένα πολιτικοποιημένο τραγούδι, που θύμιζε διαδήλωση, με έξι ερμηνευτές να εκπροσωπούν και έξι κοινωνικές ομάδες.
Τέλος, η Λιθουανία προκρίθηκε, καθώς το τραγούδι της το ερμήνευσε και στην νοηματική, ενώ η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν ενθουσίασε (όπως και κάθε χρόνο), μιας και το τραγούδι, αλλά και η σκηνική παρουσία του ζευγαριού ήταν μοναδική!
Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Λούκας κέρδισε το στοίχημα, μιας και ερμήνευσε άριστα το τραγούδι της χώρας μας, αλλά και χόρεψε μαζί με τους χορευτές μία μαγική ζεμπεκιά, την οποία και θα θυμούνται όλοι όσοι ήταν στο στάδιο του Ντύσελντοφ.
Οι δέκα χώρες λοιπόν που κατάφεραν και προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου είναι: Σερβία, Ρωσία, Ελβετία, Γεωργία, Φιλανδία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν και ΕΛΛΑΔΑ!!!
Εκτός τελικού έμειναν οι χώρες: Πολωνία, Νορβηγία, Αλβανία, Αρμενία, Τουρκία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Κροατία και Πορτογαλία.
Η δική μου βαθμολογία στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2011 είναι η εξής:
12 βαθμοί- ΓΕΩΡΓΙΑ: δυνατή ροκιά, πραγματικά ένα τραγούδι που ξεχώρισε από όλα τα άλλα, παρόλο που τα γραφεία στοιχημάτων την τοποθετούσαν πότε μέσα στην δεκάδα και πότε εκτός.
10 βαθμοί- ΟΥΓΓΑΡΙΑ: αν και η σκηνική παρουσία της ερμηνεύτριας είναι «χλιαρή», εντούτοις το τραγούδι είναι εκπληκτικό!
8 βαθμοί- ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: ωραίο δίδυμο, ωραία σκηνικό, φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων.
7 βαθμοί- ΕΛΛΑΔΑ: θα μπορούσα να το βαθμολογήσω περισσότερο, καθώς η ελληνική συμμετοχή πραγματικά σήμερα έκανε τη διαφορά!
6 βαθμοί- ΦΙΛΑΝΔΙΑ: η πιο ωραία και ευαίσθητη μπαλάντα της βραδιάς.
5 βαθμοί- ΑΡΜΕΝΙΑ: Όχι κάτι το ιδιαίτερο (πέραν του ότι είχε Έλληνες χορευτές), ωστόσο ο ρυθμός του ήταν πολύ ζωντανός!
4 βαθμοί- ΡΩΣΙΑ: Ωραία εμφάνιση, ωραίο τραγούδι, δυνατοί υποστηρικτές στο παρασκήνιο…
3 βαθμοί- ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ωραίο σαν άκουσμα αφρικανικού ρυθμού.
2 βαθμοί- ΣΕΡΒΙΑ: Ταξιδιάρικο τραγούδι σε άλλες εποχές…
1 βαθμός- ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ωραία φωνή, έξυπνο να βάλει μέσα στο τραγούδι και τη νοηματική γλώσσα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Μεγάλα φαβορί που επικράτησαν: Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν
Μεγάλες εκπλήξεις του πρώτου ημιτελικού- αουτσάιντερ: Ελβετία, Λιθουανία
Μεγάλος νικητής του πρώτου ημιτελικού: Ελλάδα
Μεγάλος χαμένος του πρώτου ημιτελικού: Νορβηγία
Σημείωση: Όπως και στον πρώτο ημιτελικό, έτσι και στον δεύτερο, το rantar θα σας ενημερώσει άμεσα για τα μεγάλα φαβορί και θα προβλέψει πρώτο και με ακρίβεια ποιες χώρες τελικά θα πάρουν μεθαύριο το εισιτήρια για τον τελικό. Ας μην ξεχνάμε πως και σήμερα οι προβλέψεις μας έπεσαν μέσα 100%!
Ακόμα μια επιτυχία του blog μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου