Κυριακή 15 Μαΐου 2011

EUROVISION 2011: ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ , ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Πολλές ανατροπές προέκυψαν από τη ψηφοφορία των κρατών στο φετινό τελικό της Eurovision, καθώς πολλά από τα φαβορί βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Βασική αιτία της αλλαγής της ψήφους ήταν ο κακός ήχος στη διάρκεια πολλών τραγουδιών, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Γαλλίας, καθώς την ώρα της ερμηνείας του ο ερμηνευτής δεν είχε επιστροφή ήχου στο ακουστικό του.

Αν και η διοργάνωση των Γερμανών ήταν πραγματική φαντασμαγορική, ωστόσο δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα και τις τρεις βραδιές του διαγωνισμού, αιτία των οποίων στάθηκε και η παραίτηση ενός από τους βασικούς τεχνικούς της φετινής διοργάνωσης.

Νικητές της βραδιάς αναδείχτηκαν τελικά οι Ell και Nikki., από το Αζερμπαϊτζάν, που ερμήνευσαν το τραγούδι “Running Scared”. Μια νίκη η οποία ήταν αναμενόμενη, καθώς το Αζερμπαϊτζάν χρόνια τώρα παλεύει για την πρωτιά, αλλά ποτέ δεν τα είχε καταφέρει, γεγονός που οδήγησε την κρατική τηλεόραση της χώρας να απευθυνθεί πέρσι στην EBU και να ζητήσει εξηγήσεις για τις συμμαχίες που δημιουργούνται κάθε χρόνο και της στερούν τη νίκη.
http://
Για να καθησυχάσει τους υπεύθυνους του Αζερμπαϊτζάν η EBU, τους πρότεινε να διοργανώσουν αυτοί τον πρώτο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό χορού υπό την αιγίδα της EBU, και παρόλο που δέχτηκαν την πρόταση, αυτός ο διαγωνισμός δεν έγινε ποτέ। Αυτός είναι και ο λόγος που αμέσως ξεκίνησαν όλοι να γράφουν πως η νίκη ήταν σικέ, ώστε να υλοποιήσει η EBU μια υπόσχεση προς το Αζερμπαϊτζάν, να γίνει δηλαδή στο έδαφός της ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision।

Να θυμίσω τέλος πως το Αζερμπαϊτζάν έπαιζε πολύ υψηλά σε όλα τα γραφεία στοιχημάτων, πριν ακόμα ανακοινωθεί το τραγούδι που θα το εκπροσωπούσε, γεγονός που φανέρωνε τη φετινή δυναμική της συγκεκριμένης χώρας και την τάση που εσκεμμένα (;) κάποιοι δημιούργησαν υπέρ της. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως στάθηκε και τυχερή, καθώς η Γαλλία, η οποία εμφανιζόταν ως το απόλυτο φαβορί, δεν είχε καλή εμφάνιση στον τελικό.
http://
Όσον αφορά την Ελλάδα, η έβδομη θέση ήταν πραγματικά ανέλπιστη. Σε αυτό βέβαια συνηγόρησε και η εμφάνιση της χώρας μας στον τελικό στην ένατη θέση, καθώς πάνω από εμάς εμφανίστηκαν τέσσερα δυνατά ροκ κομμάτια, οπότε το τραγούδι μας έκανε αμέσως τη διαφορά. Ο Λούκας Γιόρκας και ο Stero Mike ήταν πραγματικά πολύ καλοί και αυτό φάνηκε και στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς κάποια στιγμή η Ελλάδα φιγουράρισε και στην πρώτη θέση, ενώ για αρκετή ώρα εμφανιζόταν τέταρτη ή πέμπτη στη βαθμολογία.

Δυσάρεστη η στιγμή κατά την οποία όταν οι χώρες ψήφιζαν και οι βαθμοί δεν άρεσαν στους παρευρισκόμενους Γερμανούς, γιουχάιζαν μέσα στο γήπεδο. Οι φωνές τους ακούστηκαν σε όλους τους δέκτες των τηλεοράσεων της Ευρώπης και η εικόνα που εμφάνισαν ήταν πραγματικά τραγική. Όσον αφορά τη χώρα μας, κάθε φορά που παίρναμε υψηλούς ψήφους, δεν σταμάτησαν να μας γιουχαΐζουν. Αυτό σαφέστατα και δεν φανερώνει πολιτισμό, αλλά βέβαια γνωρίζουμε και όλοι μας την αιτία…

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Αν και τα πρώτα λεπτά της ψηφοφορίας η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση, τελικά δεν τα κατάφερε να παραμείνει σε αυτήν. Ωστόσο είναι βασικό πως στην τελική κατάταξη βρέθηκε πολύ πιο πάνω από εκεί που μας τοποθετούσαν τα γραφεία στοιχημάτων. Μάλιστα, κατάφερε και πέρασε πολλά φαβορί, όπως την Ιρλανδία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ουγγαρία και την Εσθονία.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1) Αζερμπαϊτζάν- 221: Ένα μεγάλο φαβορί τελικά κατάφερε και επικράτησε, παρόλο που έλαβε μόλις τρία 12αρια. Οι δυο ερμηνευτές, 20 και 30 χρονών αντίστοιχα, τελικά πέτυχαν να χτυπήσουν την πρωτιά και να μεταφέρουν το διαγωνισμό όσο πιο ανατολικά γίνεται, στο υπέροχο Αζερμπαϊτζάν.
2) Ιταλία- 189: Αν και το τραγούδι δεν έλεγε και τίποτα, φαίνεται πως η euro-fan ήθελαν να τιμήσουν τη Ιταλία για την απόφασή της να επιστρέψει μετά από13 χρόνια στο διαγωνισμό, γι’ αυτό και την κατέταξαν στην δεύτερη θέση, δίνοντας της και τέσσερα 12αρια.
3) Σουηδία- 185: Παρόλο που για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στην πρώτη θέση, τελικά δεν τα κατάφερε και βρέθηκε τρίτη στην τελική κατάταξη, με δύο 12αρια..
4) Ουκρανία- 159: Το εικαστικό θέμα κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, με τη ζωγραφική με άμμο, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε να βρεθεί στην τέταρτη θέση του τελικού της διοργάνωσης, με τρία 12αρια.
5) Δανία- 134: Πάντοτε υψηλά οι Δανοί στους διαγωνισμούς της Eurovision, έτσι και φέτος μας αποχαιρέτησαν έχοντας καταλάβει την πέμπτη θέση και τρία 12αρια.
6) Βοσνία- 125: Το… εναλλακτικό τραγούδι της φετινής διοργάνωσης, το οποίο και τίμησαν οι euro-fan, δίνοντάς του τα περισσότερα 12αρια από κάθε άλλη χώρα, πέντε δηλαδή στον αριθμό.
7) ΕΛΛΑΔΑ- 120: Ένα μόλις το 12αρι για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με λίγες, αλλά υψηλές βαθμολογίες και η έβδομη θέση είναι πραγματικότητα, παρόλο που τα γραφεία στοιχημάτων μας τοποθετούσαν στην 15η!
8) Ιρλανδία- 119: Τρία δωδεκάρια στους θεοπάλαβους δίδυμους, για το δυνατό τους τραγουδάκι, που καταχειροκροτήθηκε τη βραδιά του τελικού.
9) Γεωργία- 110: Για μένα το καλύτερο τραγούδι της φετινής Eurovision, αλλά και για ακόμα τρεις χώρες, οι οποίες και της χάρισαν τον πολυπόθητο 12αρι και την έφτασαν στην ένατη θέση.
10) Γερμανία- 107: Ούτε ένα 12αρι φέτος η Λένα στο διαγωνισμό, παρόλο που πέρσι σάρωσε. Ωστόσο και η 1οη θέση είναι πολύ καλή.

Ακολουθούν: 11) Ηνωμένο Βασίλειο, 12) Μολδαβία, 13) Σλοβενία, 14) Σερβία, 15) Γαλλία, 16) Ρωσία, 17) Ρουμανία, 18) Αυστρία, 19) Λιθουανία, 20) Ισλανδία, 21) Φιλανδία, 22) Ουγγαρία, 23) Ισπανία, 24) Εσθονία, 25) Ελβετία

Να τονίσω κάπου εδώ πως η Ελλάδα στη ψηφοφορία πήρε ένα 12αρι από την Κύπρο, τρία 10αρια από Αλβανία, Βουλγαρία και Γερμανία, έξι 8αρια από Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία και Σαν Μαρίνο και ένα 7αρι από την Αρμενία. Αντιθέτως, δεν μας ψήφισαν καθόλου συνολικά 24 χώρες, αριθμός αρκετά υψηλός, σε σχέση με άλλες χρονιές…

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ RANTAR
Για όσους ενδιαφέρονται για τους δικούς μου ψήφους στον φετινό τελικό της Eurovision, αυτοί έχουν ως εξής:
12- Γεωργία
10- Ελλάδα
8- Ουγγαρία
7- Γαλλία
6- Αζερμπαϊτζάν
5- Ουκρανία
4- Ηνωμένο Βασίλειο
3- Εσθονία
2- Δανία
1- Ιρλανδία

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Όσον αφορά τους δύο ημιτελικούς, στον πρώτο η Ελλάδα κατάφερε και τερμάτισε πρώτη σε ψήφους τηλεθεατών και επιτροπών! Ακολούθησε το Αζερμπαϊτζάν, η Φιλανδία, η Ισλανδία, η Λιθουανία, η Γεωργία, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Ρωσία και η Ελβετία.

Στον δεύτερο ημιτελικό πρώτη ήρθε η Σουηδία, ακολούθησε η Δανία, Τρίτη η Σλοβενία και μετά Ρουμανία, Βοσνία, Ουκρανία, Αυστρία, Ιρλανδία, Εσθονία και Μολδαβία. Η Κύπρος δυστυχώς τερμάτισε στην προτελευταία θέση, δηλαδή στην 18η.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ RANTAR!
Και αυτή τη χρονιά το rantar κατάφερε και σας πρόβλεψε με ακρίβεια τα αποτελέσματα των δύο ημιτελικών, αλλά και του τελικού, παρόλο που τα προγνωστικά άλλαξαν κυρίως λόγω του κακού ήχου που υπήρχε σε πολλά τραγούδια, τα οποία τελικά και δεν ψηφίστηκαν τη βραδιά του Σαββάτου.

Και του χρόνου θα είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τον παλμό του διαγωνισμού και να προβλέψουμε τις βαθμολογίες όλων των κρατών!

Τα λέμε στο Αζερμπαϊτζάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: