Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Πόση καφρίλα μπορεί να υπάρχει; Μιλάω για τον Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος όπως ακούγεται εκβιάζει πως θα κατέβει και σε αυτές τις εκλογές υποψήφιος στο Νομό Σερρών, παρόλο που ο ανιψιός του Κώστας Καραμανλής ήθελε να τον βγάλει από τις λίστες.
Ο Αχιλλέας Καραμανλής μάλιστα ακούγεται πως τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον απείλησε να μην κάνει το λάθος να τον βγάλει από το ψηφοδέλτιο του Νομού Σερρών, γιατί θα ανοίξει πόλεμο εναντίον του. Και άντε αυτός, αλλά και οι Σερραίοι γιατί δεν τον σταματάνε; Γιατί συνεχίζουν να τον ψηφίζουν; Τι περιμένουν από έναν 80αρη; Ό,τι ήταν να το δώσει στο Νομό τους το έχει δώσει, νισάφι πια!

Από την άλλη, ακούγεται πως και ο Μιλτιάδης Έβερτ θέλει να είναι ξανά στις λίστες της ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου και μάλιστα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, για πολλοστή φορά. Ο άνθρωπος έχει τόσα προβλήματα υγείας, γιατί δεν κάθεται να ξεκουραστεί; Γιατί ταλαιπωρεί και τον εαυτό του και τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και τους Έλληνες; Τι μπορεί να προσφέρει πλέον στο Κοινοβούλιο, όταν δύο χρόνια τώρα έδωσε ελάχιστες φορές το παρόν στις συνεδριάσεις του;

Και βέβαια, τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος δεν πάνε πίσω. Ο Γιώργος Σουφλιάς ζήτησε- και το πέτυχε- να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με αντάλλαγμα μάλλον να αφήσει ήσυχο τον Κωστάκη και να μην του κάνει τη ζωή δύσκολη μετά την επερχόμενη ήττα του στις εκλογές, ενώ ο Δημήτρης Σιούφας ζήτησε τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και φυσικά ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να του το αρνηθεί…

Τώρα ίσως θα απορείτε για τη σιωπή της οικογένειας Μητσοτάκη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε ο επίτιμος με τον πρωθυπουργό, λέγεται πως του ζήτησε να μην βγάλει τον Κυριάκο από τις λίστες εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Siemens, με αντάλλαγμα η Ντόρα να… σιωπήσει και να μην ξεκινήσει από τώρα τις βολές εναντίον του, με απώτερο σκοπό να βγει πρώτη μπροστά στο εσωκομματικό παιχνίδι για την μετα-Καραμανλή εποχή, διεκδικώντας την αρχηγία του κόμματος.

Πάντως αν όλα αυτά είναι αλήθεια, θα φανούν σε λίγες ημέρες, που η ΝΔ θα ανακοινώσει τις λίστες των υποψηφίων. Αν όντως αληθεύουν όλα τα παραπάνω, τότε πραγματικά λυπάμαι πολύ τον Κώστα Καραμανλή και θλίβομαι για την κατάντια που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος όπου για πεντέμισι χρόνια μας κυβερνούσε και ήταν υπεύθυνος για τις τύχες μας. Εύχομαι- έστω και την ύστατη στιγμή- να κάνει την υπέρβαση και να τους γράψει όλους στα παλιά του τα παπούτσια, για να τον θυμούνται και να μιλάνε γι’ αυτόν πολλά χρόνια μετά οι… εχθροί του.

Καλά ξεμπερδέματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: