Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΗΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

Αηδιασμένος παρακολουθώ κι εγώ, όπως και όλοι οι Έλληνες, τις κόντρες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των ιεραρχών, για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, με αφορμή την αποτυχημένη προσπάθεια μεταμόσχευσης στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Την αρχή έκανε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, που μίλησε πρώτος για διάδοχη κατάσταση, θέλοντας προφανώς να δηλώσει με αυτόν τον τρόπο παρόν στην κούρσα της διαδοχής.. Ωστόσο η προκλητικές δηλώσεις του και η έλλειψη σεβασμού προς την κατάσταση του αρχιεπισκόπου, μάλλον τον «έκαψαν» πρόωρα…


Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι ιεράρχες επισκέπτονται το Φανάρι, για να προσεγγίσουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προκειμένου να έχουν τη στήριξή του. Δυστυχώς, στα πεπραγμένα της Ελλαδικής Εκκλησίας βάλαμε και διαιτητή τον Πατριάρχη…

Στην κούρσα της διαδοχής πάντως φαίνεται να «προηγούνται» 10 ιεράρχες, με πρώτο στις επιλογές των απλών πολιτών τον Δημητριάδος Ιγνάτιο. Ο μητροπολίτης Σπάρτη φαίνεται να αποτελεί την επιλογή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ενώ το Φανάρι φαίνεται να στηρίξει τον Ξάνθης Παντελεήμων και τον Καβάλας Προκόπιο. Ο Θηβών Ιερώνυμος και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος είναι αμφίβολο αν θα διεκδικήσουν τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, ενώ φαβορί θεωρούνται και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο Σύρου Δωρόθεος, ο Φθιώτιδος Νικόλαος και ο Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Και ενώ ο «χορός της διαδοχής» καλά κρατεί, είναι καλό κάποιοι ιεράρχες να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό για ποιο λόγο οι Μητροπόλεις τους προχώρησαν σε καταπάτηση δασικών εκτάσεων. Αναφέρομαι στον Μητροπολίτη Βύρωνος, Καισαριανής και Υμηττού, που προχωρά στην κατασκευή οικήματος 700 τ.μ. σε δασική έκταση, προκειμένου να δημιουργήσει πολιτιστικό κέντρο και στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο, που διεκδικεί δασική έκταση 3.500 στρ. (!!!) στο Ποικίλον Όρος, καθώς και άλλα 4.000 στρ. (!!!) που σήμερα είναι πάρκα και πλατείες στο Περιστέρι και την Πετρούπολη!

Η μητρόπολη στηρίζει το αίτημά της σε μια διαθήκη του 1916, ωστόσο στην πρώτη αγωγή της, το 1929 διεκδικούσε μόνο 300 στρ., ενώ φαίνεται πως χρόνο με τον χρόνο πολλαπλασίασε τις αξιώσεις της, που σήμερα φτάνουν τα 7.500 στρ.

Ντροπή σας, παπάδες της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ντροπή σας, γιατί είστε οι περισσότεροι χειρότεροι και από τον πιο αμαρτωλό Έλληνα.
Μην απορείτε λοιπόν γιατί ο κόσμος απομακρύνεται από την Εκκλησία. Μην απορείτε που οι Εκκλησίες είναι σήμερα άδειες. Ο κόσμος πλέον σας σιχάθηκε. Πλέον μόνος του προσεύχεται στον Θεό και εσάς ούτε που σας υπολογίζει.Ο Θεός να μας συγχωρεί, και εμάς, αλλά και εσάς, για την κατάντιά σας…

Υ.Γ. Περαστικά, Αρχιεπίσκοπε Χριστόδουλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: