Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

385.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ρεζίλι διεθνώς, έγινε η χώρα μας, μετά την καταγγελία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σχετικά με το χώρο υποδοχής των μεταναστών στη Σάμο. Μεταξύ άλλων, στην καταγγελία της αναφέρει ότι το κέντρο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει επιδημία χολέρας, καθώς από 120 άτομα που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί το κέντρο, σήμερα στεγάζονται εκεί περίπου 400 πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρουν ότι η Ελλάδα μπορεί να αύξησε τις περιπολίες της και να βελτίωσε τον εξοπλισμό των διωκτικών αρχών, για να περιορίσει τη λαθραία είσοδο μεταναστών, ωστόσο αδιαφόρησε για τη βελτίωση των συνθηκών στους χώρους όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, περισσότεροι από 385.000 μετανάστες προσπάθησαν φέτος να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας και 3.500 συνελήφθησαν, όταν το 2006 συνολικά είχαν συλληφθεί 1.580.

Την ίδια ώρα, στις ακτές της Χαλκιδικής και κυρίως στις παραλίες μεταξύ Σιθωνίας και Αγίου Όρους στρέφονται πλέον τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών και λαθραίων τσιγάρων, αναζητώντας νέα «ασφαλή» δρομολόγια, ενώ τελευταία αυξήθηκαν στην περιοχή και οι συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών, από τις διωκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: