Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Ένα νέο εφιαλτικό σενάριο, επεξεργάζονται το τελευταίο καιρό οι ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι, καθώς λέγεται πως η Σκοπιανή πλευρά θα ζητήσει σε πέντε χρόνια την αλλαγή των συνόρων τους, με σκοπό «να απελευθερώσουν την “κατεχομένη” από την Ελλάδα Μακεδονία!!!

Σκοπιανοί διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ και έχουν πάρει τη διαβεβαίωση πως σε πέντε χρόνια, που λήγει η επίσημη ισχύς της Συνθήκης του Βουκουρεστίου- η οποία το 1913 είχε καθορίσει τα σύνορα των κρατών της Βαλκανικής Χερσονήσου για τα επόμενα 100 χρόνια- θα υπάρξει μια νέα διεθνής συνθήκη για τα Βαλκάνια, βάσει της οποίας- όπως ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί- θα δημιουργηθεί ολοκληρωμένη «Μεγάλη Μακεδονία», με υπογραφές και όχι με πολέμους…

Οι Σκοπιανοί φυσικά συνεχίζουν να προκαλούν λέγοντας πως ένα μεγάλο μέρος της «Μακεδονίας» βρίσκεται υπό κατοχή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία και καλεί όλους τους «Μακεδόνες» να συστρατευτούν για την επανένωση της χώρας. Τέλος, εκδηλώνουν ακόμη μια φορά την αλυτρωτική τους πολιτική, τονίζοντας πως είναι ανένδοτοι στο θέμα του ονόματος, επειδή «το όνομα είναι το κλειδί της διεκδίκησης και της επιτυχίας των παραπάνω».

Να θυμίσω ότι με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που υπέγραψαν στις 28 Ιουλίου του 1913 οι αντιμαχόμενες δυνάμεις (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ρουμανία εναντίον της Βουλγαρίας), έληξε ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος. Βάσει αυτής, η Ελλάδα πήρε πίσω την Ανατολική Μακεδονία με τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα μέχρι το Νέστο ποταμό, τη Νότια Ήπειρο και την Κρήτη. Η Σερβία προσάρτησε τη Βόρεια Μακεδονία με το Μοναστήρι, τα Σκόπια και τη Στρώμνιτσα, η Βουλγαρία απέκτησε έξοδο στο Αιγαίο μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Πόρτο Λάγος, ενώ η Οθωμανική Αυτοκρατορία κράτησε την Ανατολική Θράκη μέχρι και την Αδριανούπολη. Η Αλβανία έγινε ανεξάρτητο κράτος, στο οποίο περιλήφθηκε ύστερα από αυστριακές πιέσεις και η Βόρεια Ήπειρο, ενώ τα Νησιά του Αιγαίου αποδόθηκαν ένα χρόνο αργότερα, με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταει κανείς αλλός. Εμείς φταίμε, που αφήνουμε τους γείτονες μας να κάνουν ότι θέλουν εναντίον μας και εμείς απλά να τους παρακολουθούμε αμέτοχοι. Ντροπή!
Συγχαρητήρια σε όποιον ανήκει το blog για να φοβερά θέματα που δημοσιεύει.