Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τα λείψανα των προγόνων μας βάζουν στόχο αυτή τη φορά οι Τούρκοι, οι οποίοι ζήτησαν με επίσημο έγγραφο από τις Αρχές να αποσύρουν και να θάψουν τα λείψανα των θυμάτων της σφαγής της Χίου, στο πλαίσιο της… Ελληνοτουρκικής Φιλίας!

Τα οστά και οι κάρες των πέντε χιλιάδων Ελλήνων, που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, φυλάσσονται στη Νέα Μονή Χίου, ενώ για την ιστορία να θυμίσω πως η μεγάλη σφαγή της Χίου πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου του 1922, ανήμερα του Πάσχα, όταν οι Τούρκοι πήγαν στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά και έσφαξαν τους πέντε χιλιάδες Έλληνες, που ήταν εκεί συγκεντρωμένοι. Τα τραγικά γεγονότα στάθηκαν αιτία για να προκαλέσουν τη συμπάθεια της παγκόσμιας κοινής γνώμης, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη συμπεριφορά των Τούρκων προς τους Έλληνες.

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς και με τις ευλογίες της τουρκικής κυβέρνησης, προχωρούν οι επενδύσεις στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, που στόχο έχουν τη βελτίωση της θέσης του ψευδοκράτους στη διεθνή κοινότητα και σε ένα μελλοντικό σχέδιο επανένωσης του νησιού, έτσι όπως το ονειρεύεται η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: