Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Έξαρση βίας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, από συμμορίες ανηλίκων. Αγόρια, αλλά και κορίτσια, ηλικίας από 13 έως και 23, καταγράφουν τις σκηνές βίας με τα κινητά τους τηλέφωνα, τις «κατεβάζουν» στο Ίντερνετ, ενώ η υψηλή επισκεψιμότητα των συγκεκριμένων ιστοσελίδων έχει φτάσει σε σημείο να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών, που διαφημίζονται μέσα από αυτές!


ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ TRAFFICKING

Για εγκληματική αδυναμία των Αρχών, να προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες των μικρών παιδιών, κάνει λόγο η UNICEF, ενώ αναφέρει ότι τα ίχνη εκατοντάδων παιδιών που έχουν πέσει θύματα του εμπορίου ανθρώπων, έχουν χάσει οι αρμόδιες Αρχές της Ευρώπης.
Παιδιά ηλικίας έως και 5 ετών πωλούνται ως οικιακοί βοηθοί ή σε εργοστάσια κάνναβης, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αρπαγής ανηλίκων για εμπόριο οργάνων ή ακόμα και για να προωθηθούν στην πορνεία. Το πρόβλημα όμως δεν τελειώνει, μόλις βρεθεί ένα παιδί θύμα του trafficking. Η UNICEF επισημαίνει ότι όσα παιδιά βρέθηκαν, δεν μπόρεσαν να ενταχθούν φυσιολογικά στην κοινωνία, καθώς ελλιπής και πολλές φορές απούσα είναι η φροντίδα των παιδιών που έχουν πέσει στα δίχτυα των κυκλωμάτων, ενώ απουσιάζουν και οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι, που θα τα βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: