Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Κέντρο Παλαιοντολογίας ζητούν να γίνει στα Γρεβενά, καθώς στην περιοχή έχουν βρεθεί μοναδικά ευρήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Πριν από λίγο καιρό και ύστερα από συστηματικές μελέτες 15 ετών στην περιοχή, η επίκουρος καθηγήτρια του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά έφερε στο φως οστά και δόντια απολιθωμένου ζώου, ενώ οι χαυλιόδοντες μήκους 5 μέτρων που βρέθηκαν στη Μηλιά Γρεβενών, αποτελούν τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί στον κόσμο. Τα ευρήματα χρονολογούνται στα 3 εκατομμύρια χρόνια, οπότε και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την ίδρυση του κέντρου Παλαιοντολογίας, ώστε και να στεγαστούν.

Σε περίπτωση ίδρυσης του κέντρου, η περιοχή αναμένεται να τονωθεί τόσο οικονομικά, όσο και τουριστικά, καθώς θα την επισκέπτονται ξένοι επιστήμονες και τουρίστες, μιας που οι χαυλιόδοντες έχουν μπει ήδη στο βιβλίο Γκίνες και η ανακάλυψή τους έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Συγχαρητήρια στην ομάδα της κυρίας Τσουκαλά και ευχόμαστε η επιθυμία της σύντομα να εισακουστεί και να πραγματοποιηθεί από την πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: