Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ

ΦΑΒΟΡΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Καταιγιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το «μέτωπο» της Εκκλησίας, σχετικά με τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται λίγο καιρό πριν την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου. Τέσσερις μητροπολίτες αναμετρώνται την Πέμπτη για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, ωστόσο δύο είναι τα φαβορί: ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος και ο μητροπολίτης Βοιωτίας Ιερώνυμος, ενώ ρυθμιστές- «κλειδιά» της διαδικασίας, που ίσως και αναδείξουν τον νέο αρχιεπίσκοπο, φαίνεται να είναι οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, καθώς περιμένουν όλοι να δουν ποιον θα στηρίξουν στο δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο μητροπολίτης Σπάρτης φαίνεται να χάνει δύο υποστηρικτές του, που μετακινήθηκαν στο στρατόπεδο του Ιερωνύμου, μετά τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας, πως υποστηρικτές του Ευσταθίου τον απείλησαν με δημοσίευση φωτογραφιών του με κοσμικά ρούχα, εάν δεν τον υποστηρίξει.

Για το θέμα έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, ενώ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας υποστηρίζει πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η τοπική εφημερίδα «Σημαία», η οποία έχει ανοιχτή γραμμή με το συνεργάτη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, κύριο Πυλαρινό.

Την ίδια στιγμή, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων δεν θα παραστεί στην εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου, για λόγους υγείας, οπότε τοποτηρητής ορίστηκε ο μητροπολίτης Κιλκίς Απόστολος, ως ο αμέσως αρχαιότερος, ο οποίος όμως είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να παραστεί, καθώς και ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: