Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Ελεύθερος είναι πλέον ο αστυνομικός- βασανιστής Νικόλας Τσίντζας, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι κατηγορήθηκε για τον ξυλοδαρμό δύο αλλοδαπών κρατουμένων στο αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας.
Ο απίστευτος βασανισμός είχε καταγραφεί και με κινητά τηλέφωνα από συναδέλφους του και είχαν βγει στη δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να του απαγγελθούν κατηγορίες για βασανισμό και σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, με βούλευμα οι αρχικές κατηγορίες μετατράπηκαν σε αδίκημα περί «προσβολής προσωπικότητας», οπότε και ο 30χρονος αποφυλακίστηκε.

Βέβαια, τα όσα είδε η κοινή γνώμη και σοκαρίστηκε ουδεμία σχέση έχουν με απλή προσβολή, ενώ στην πράξη φαίνεται πως η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες, δείχνοντας μάλιστα και σε άλλους αστυνομικούς πως μπορούν να ξεφεύγουν με νομικούς χειρισμούς.
Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται άλλοι πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε και σε ακόμη μία πρόκληση, δίνοντας προαγωγή στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Καραμανλή, που μονίμως μιλάει για διαφάνεια και μονίμως προχωράει σε προκλητικές ενέργειες, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως υποτιμάει υπερβολικά τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Συγγνώμη, αλλά τόσο ηλίθιοι δεν είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: