Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΕΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 2007

ΤΙΣ 100.000 ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ
Ένας τόνος ηρωίνης «πέρασε» από τη Θεσσαλονίκη, το 2007. Από την ποσότητα αυτή, μόλις το 10% κατέληξε στα χέρια της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, στις πιάτσες των ναρκωτικών «μοιράστηκαν» περί τους τρεις τόνους ηρωίνης, με αποτέλεσμα καθημερινά ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του από ναρκωτικές ουσίες στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 21.000 άτομα που έχουν βεβαιωθεί ως εξαρτημένοι χρήστες, ενώ 1.200 άτομα περιμένουν για να μπουν στη λίστα του ΟΚΑΝΑ. Για κάποιους από αυτούς η αναμονή ξεπερνά τα τριάμισι χρόνια, καθώς οι θέσεις είναι λίγες, ενώ τη χρονιά που πέρασε, ο αριθμός των βεβαιωμένων χρηστών σε όλη τη χώρα έφτασε τις 100.000.

Στο μεταξύ, τη χορήγηση μεθαδόνης από τα φαρμακεία, πρότεινε στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με στόχος τη πάταξη του παρεμπορίου ναρκωτικών και τη μείωση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το 68% της εγκληματικότητας του «δρόμου», όπως οι κλοπές καταστημάτων, τσαντών, πορτοφολιών, οφείλεται σε τοξικομανείς που αναζητούν χρήματα, για να προμηθευτούν τη δόση τους.

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Ωραία τα λέτε, αλλά πρέπει να τα ακούσουν και οι αρμόδιοι, οι οποίοι φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης στη διακίνηση και την παροχή προστασίας στους διακινητές, αποκομίζοντας τεράστιες μίζες. Πιστεύω πως αν αληθινά ήθελε η πολιτεία, θα μπορούσε να είχε βάλει τέλος σε όλα αυτά!