Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Ή ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ;

Ανταπόκριση από την παραλία γυμνιστών Πευκούλια, της Λευκάδας

Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και ένας στη χώρα μας, που κάποια στιγμή στη ζωή του να μην έκανε γυμνισμό, σε κάποια από τις αμέτρητες παραλίες της Ελλάδας. Φυσικά εγώ δεν αποτελώ την εξαίρεση και μάλιστα όποτε μου δίνεται η ευκαιρία επιδιώκω να κάνω γυμνισμό.

Πριν λίγο καιρό εντόπισα στο διαδίκτυο και μια παρέα γυμνιστών, με πολύ σοβαρές απόψεις επί του θέματος, τις οποίες με τον καιρό θα σας τις παραθέσω. Γυμνισμό όμως γιατί κάνουμε; Είναι άραγε μόνο μια καλοκαιρινή συνήθεια ή μήπως είναι τρόπος ζωής, που εκδηλώνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες; Ο συνειδητοποιημένος γυμνιστής, δηλώνει το δεύτερο.

Κάποτε η χώρα μας θεωρούταν παγκοσμίως το κέντρο των γυμνιστών. Μάλιστα πολλά νησιά στήριζαν εκεί τον τουρισμό τους και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τον χαρακτηρισμό πολλών παραλιών τους, ως καθαρά και μόνο για γυμνιστές. Σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει. Η αστυνομία κυνηγάει συστηματικά τους γυμνιστές, λες και κάνουν κάτι ανήθικο, οι δήμαρχοι πολλών νησιών νοιώθουν προσβεβλημένοι όταν μια παραλία τους χαρακτηρίζεται ως παραλία γυμνιστών και φυσικά το κράτος δεν έχει θεσμοθετήσει σε κανένα νησί καμία παραλία ως επίσημα παραλία για γυμνιστές.

Εξαίρεση η Φολέγανδρος, που οι περισσότερες παραλίες της απευθύνονται σε γυμνιστές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το συγκεκριμένο νησί συγκεντρώνει γυμνιστές τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η Μύκονο δυστυχώς πλέον δεν προσφέρεται για γυμνισμό, λόγω της απόβασης στο νησί όλων των «δήθεν» της κοσμικής ζωής του τόπου μας, ενώ στο Ιόνιο, η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος τείνουν να γίνουν το «αντίπαλο δέος» της κοσμικής Μυκόνου, καθώς προσφέρουν καλές παραλίες, καλή διασκέδαση και υπάρχει χώρος και για τους γυμνιστές, που ψάχνουν μια ήσυχη παραλία για να… πετάξουν το μαγιό τους.

Τι δουλειά έχουν όμως οι μη γυμνιστές στις παραλίες των γυμνιστών; Έχει παρατηρηθεί πως όπου παλιά υπήρχε παραλία γυμνιστών, πλέον τη θέση τους έχουν πάρει τα κουβαδάκια και τα τάπερ με τα κεφτεδάκια. Μήπως όλοι αυτοί που προσπαθούν να διώξουν τους γυμνιστές, είναι στην ουσία αυτοί που ζηλεύουν τον τρόπο ζωής τους και αρέσκονται στο να τους… παίρνουν μάτι; Μήπως η κοινωνία μας από φιλελεύθερη έγινε κοινωνία της κλειδαρότρυπας; Μήπως, τέλος, οι γυμνιστές μας εκφράζουν όλους και πολλοί αρνούνται να το παραδεχτούν; Μήπως δηλαδή εθελοτυφλούμε;

Πάρτε παράδειγμα την πρώτη γυμνή ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη. Ένα γεγονός που πραγματοποιείται σε όλα τα κράτη της εμφυλίου, για να μας αφυπνίσει οικολογικά, ενάντια στην έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους των πόλεων, αλλά μόνο στη Νότια Αφρική και στην Ελλάδα απαγορεύτηκε. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα με απόφαση του εισαγγελέα!

Κύριε Παπαγεωργόπουλε, κύριε Ψωμιάδη, σε ποια κατηγορία ανθρώπων κατατάσσεστε; Στους νεοφιλελεύθερους ή στους κρυπτομεσαιωνιστές; Γιατί δεν σας άκουσα να παίρνετε μια ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Πάντως ό,τι κι αν υποστηρίζετε εσείς και όλοι του συναφιού σας, εγώ χαίρομαι που υπάρχουν πολλοί ακόμα που αντιστέκονται και προσταγές της συντηρητικής κοινωνίας μας, που στρουθοκαμηλίζει συνειδητά και πρόστυχα.

Καλές βουτιές, σε όλους τους γυμνιστές, από την παραλία Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής, ως την παραλία Βροντόνερο της Ζακύνθου και από τη Φολέγανδρο ως τη Κρήτη, με τις πανέμορφες παραλίες γυμνιστών!

3 σχόλια:

γυμνιστής είπε...

Συμφωνώ απολύτως με όλο το άρθρο. Δυστυχώς, πολλοί επιχειρηματίες και τοπικοί άρχοντες νομίζουν ότι ο γυμνισμός θα διώξει πελάτες και θα αποθαρρύνει κόσμο να τους επισκεφτεί. Λίγοι μπόρεσαν να μεταπέισουν τον τοπικό πληθυσμό και να ξάνουν κάτι διαφορετικό. Μακάρι κάποτε να μπορέσουμε να έχουμε επίσημες παραλίες γυμνιστών (με αυστηρό κώδικα ενδυμασίας-γύμνιας) θα προτιμούσα.

tzonakos είπε...

Εξαιρετικό άρθρο και χαίρομαι που σε πέτυχα.
Χρόνια κάνω γυμνισμό και δεν μου αρέσει η ταμπέλα αυτή επειδή δεν κάνω κατι συγκεκριμένο, δεν ειμαι οργανωμένος κάπου και μάλλον θα έπρεπε να ειμαι, να είμαστε.
Οι "γυμνιστές" λοιπόν ανακάλυψαν καταπληκτικά μέρη και μετά ηρθε η επέλαση των κουβαδακίων !
Θα βάλω παραπομπή στο μπλόγκ μου γι αυτο εδω το άρθρο και θα γράψω σχετικά και εγω σύντομα.

Να σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με αυτα που λες , και εγω τα πηρα με τον τροπο που χειριστικαν την ποδηλατοδρομια , ηταν μια ευκαιρια να δειξουμε οτι δεν ειναι ολες οι παραλιες για φραπεδια και ξαπλωστρα.

Θελουμε να αραξουμε και να γουσταρουμε , χωρις τα σκασμενα και τις γιαγιαδεσ με τα ταπερακια ,
ουτε τις γκλαζε γκομενες που θελουν να πανε στις καβουροτρυπες , και ακριβως στον βραχο τον γυμνιστων για να δειξουν το super-μαρκας μαγιω τους και να παρουνε ματι τους ...γραφικους... γυμνιστες (αν υπαρχουν κανα-δυο) . Ρε ουστ!