Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

«ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

ΚΡΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ «ΚΑΡΦΙΑ» ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
Κρίση αλήθειας έπιασε πριν λίγες ημέρες τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του δήλωσε πως εάν είχε αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός από το νησί, το κυπριακό θα είχε λυθεί, γεγονός που πιστεύουν και υποστηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι ελληνικοί διπλωματικοί κύκλοι.

Ο Ταλάτ δήλωσε επίσης πως στόχος του είναι η ριζική επίλυση του θέματος και τόνισε πως όσο καθυστερεί, καθίσταται δυσκολότερη και η λύση, ενώ ερωτηθείς να αναφέρει τις διαφορές Παπαδόπουλου - Χριστόφια, ο Ταλάτ σημείωσε: “Στο νότο υπάρχει ένας ηγέτης, για τον οποίο όλος ο κόσμος πιστεύει πως επιθυμεί λύση. Όμως, αν ρωτήσετε εμένα, αυτή η επιθυμία του δεν ήρθε ακόμη ξεκάθαρα στην επιφάνεια και αυτό επειδή κατά το δημοψήφισμα του 2004 ο σημερινός ηγέτης Χριστόφιας είχε προβεί σε αρνητική εκστρατεία για το θέμα. Ο Χριστόφιας δεν είναι αθώος. Είναι αμαρτωλός. Παρ’ όλα αυτά όμως την προεκλογική του εκστρατεία φέτος τη στήριξε πάνω στη λύση... Ο Παπαδόπουλος δεν διαπραγματευόταν... (ενώ) ο Χριστόφιας είναι ένας ηγέτης πιο ανοιχτός στη λύση”, καταλήγει, πετώντας φυσικά τα «καρφιά» του εναντίον των ελληνοκυπρίων.

Παράλληλα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρεται στους φόβους του, ότι δηλαδή η οποιαδήποτε αστάθεια στο εσωτερικό της Τουρκίας, θα συνεπάγεται και με πρόβλημα και στους ίδιους, ενώ εάν λυθεί το κυπριακό θα μπορούν να προχωρήσουν μόνοι τους με μεγαλύτερη άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: