Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) έχω αναφερθεί και στο παρελθόν. Σήμερα μου δίνεται πάλι η ευκαιρία, με αφορμή την εξόρμηση που πραγματοποίησα το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική. Με συντροφιά την παρέα μου και το Ράδιο Θεσσαλονίκη (που μου έδινε πληροφορίες για την κίνηση που θα συναντήσω στον… μαραθώνιο της επιστροφής), επιστρέφαμε σπίτια μου, μετά από ένα υπέροχο μπάνιο που κάναμε στο τέλος του πρώτου ποδιού, στις λεγόμενες Σπηλιές, κοντά στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής.

Το ότι θα συναντούσαμε κίνηση στην επιστροφή για Θεσσαλονίκη, το ξέραμε πριν καν ξεκινήσουμε το πρωί για Χαλκιδική. Όπως είχαμε εξοπλιστεί και με υπομονή για το σταμάτα- ξεκίνα που θα ακολουθούσε στη λεγόμενη περιοχή Τσάνταλη, που πάντα είναι γεμάτη από αυτοκίνητα. Με τίποτα όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε τους δεκάδες μακάκες, που με απίστευτη ταχύτητα προσπερνάνε όλα τα αυτοκίνητα, διερχόμενοι παράνομοι από την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, οι οποίοι σου βγάζουν και κωλοδάχτυλο όταν δεν τους επιτρέπεις να περάσουν!

Το φαινόμενο δεν είναι φετινό. Αντιθέτως, με πρωτοβουλία του Ράδιο Θεσσαλονίκη, φέτος, μέσω πολλών ραδιοφωνικών εκπομπών, γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να συνετιστούν οι απαράδεκτοι οδηγοί και να μπορέσουν να καταλάβουν τη μεγάλη σημασία της ΛΕΑ. Το καλό είναι πως από φέτος, σε ένα σημείο κοντά στη Καρδία, υπάρχει και αστυνομικό μπλόκο που γράφει τους ασυνείδητους- βλάκες θα τους ονόμαζα- οδηγούς, ενώ αυτοί διαμαρτύρονται πως τάχα έτρεχαν στην ΛΕΑ γιατί το παιδάκι τους βιάζεται να… χέσει!!!

Η κατάσταση είναι δύσκολο να διορθωθεί. Μακάκες που θα πατάνε τη ΛΕΑ, εις βάρος των άλλων οδηγών, που έχουν την υπομονή να περιμένουν στη λωρίδα τους, μέχρι να φτάσουν στο σπίτι τους, θα υπάρχουν δυστυχώς πάντα. Μένει μόνο η αστυνομία να κάνει καλά τη δουλειά της και να τιμωρεί αυστηρά τους παραβάτες. Δεν φτάνει μόνο ένα μπλόκο. Πρέπει να υπάρχουν πολλά κατά μήκος της εθνικής οδού Μουδανιών- Θεσσαλονίκης, εκεί δηλαδή που υπάρχει και το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα Σαββατοκύριακα, κατά τους θερινούς μήνες, ώστε να συνετιστούν με το ζόρι αυτοί οι ηλίθιοι οδηγοί. Είμαι ακόμα σύμφωνος και με την τοποθέτηση καμερών σε εκείνο το κομμάτι, προκειμένου οι κλήσεις να πηγαίνουν ταχυδρομικώς σε αυτούς τους εξυπνάκηδες. Διαφορετικά, αν δεν μπορεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση να περιοριστεί, ας καταργήσουν τελείως τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε εκείνο το σημείο. Δεν εξυπηρετεί, αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα τελικά.

Και κάτι τελευταίο. Εάν δεν έχετε την υπομονή να πάτε και να γυρίσετε από τη Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα, εν μέσω μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης, καλύτερα καθίστε στο σπίτι σας ή επιλέξτε μια από τις πολλές πισίνες που λειτουργούν στην πόλη. Μη γίνεστε επικίνδυνοι απέναντι στους άλλους οδηγούς, αλλά και σε όσους μεταφέρετε μέσα στο αυτοκίνητό σας. Σεβαστείτε τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, σεβαστείτε τους οδηγούς που περιμένουν υπομονετικά στη λωρίδα τους, δείξτε μια σχετική παιδεία όταν κυκλοφορείτε σε δρόμους με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Συγχαρητήρια στην κυρία που έδωσε στην Αστυνομία μια λίστα με πινακίδες αυτοκινήτων που πάτησαν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, συγχαρητήρια σε όσους οδηγούς εμπόδιζαν τους μακάκες να διέλθουν παράνομα από τη ΛΕΑ, συγχαρητήρια στη πρωτοβουλία ενός συλλόγου μοτοσικλετιστών, που σκέφτεται τα μέλη του με τις μηχανές τους- ακολουθώντας τη κανονική ροή των αυτοκινήτων- να εμποδίσουν τη παράνομη διέλευση των αυτοκινήτων από τη ΛΕΑ κατά μήκος της εθνικής οδού Μουδανιών- Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στον οδηγό που μου έβγαλε κωλοδάχτυλο, επειδή τον εμπόδισα να μπει παράνομα στη ΛΕΑ, του εύχομαι γρήγορα να του μπει εκεί που ξέρει, με τη μορφή μάλιστα προστίμου.

Καλή επιστροφή σε όσους γυρίζουν από Χαλκιδική και δεν παρανομούν διερχόμενοι στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Κύριοι αστυνόμοι, αν ψάχνετε εθελοντές για να σας βοηθήσουν να «τσιμπήσετε» τους παράνομους που εισέρχονται στη ΛΕΑ, δηλώνω πρώτος συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: