Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
«Γονατίζουν» τα ελληνικά νοικοκυριά, μέρα με τη μέρα, καθώς οφείλουν πάνω από 100 δισ. ευρώ στις τράπεζες, ποσό αυξημένο κατά 159% σε σχέση με το 2003. Την ίδια ώρα πάνω από 120.000 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων και άλλα 400.000 δυσκολεύονται να ανταποκριθούν τακτικά στις υποχρεώσεις τους. Αποτέλεσμα, οι πλειστηριασμοί και οι διαταγές πληρωμής που εκδίδουν μαζικά οι τράπεζες να έχουν αυξηθεί δραματικά, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Καταναλωτών και Δανειοληπτών Ελλάδος, φέτος οι αιτήσεις κατασχέσεων για ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, αναμένεται να φτάσουν στις 150.000, καταδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Σε απόγνωση όμως βρίσκεται και ο εμπορικός κόσμος, λόγω της μείωσης της εμπορικής κίνησης, οπότε και αναμένεται χιλιάδες επιχειρήσεις και φέτος να βάλουν «λουκέτο». Ήδη, περισσότερες από 6.500 επιχειρήσεις «κατέβασαν ρολά», από τις οποίες οι 4.500 είναι μικρομεσαίες, λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και της αύξησης των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων.

Από την άλλη, φέτος ιδρύθηκαν περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με το 2006, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και στα φορολογικά κίνητρα που χορηγούνται στις νέες επιχειρήσεις.

Κύριοι, τα συμπεράσματα δικά σας. Η ακρίβεια και οι αυξήσεις μας χτυπάνε καθημερινά την πόρτα και εμείς γινόμαστε ολοένα και πιο φτωχοί. Μόνο που η φτώχεια οδηγεί στην επανάσταση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: