Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Μειωμένη φέτος η τουριστική κίνηση στο Αιγαίο, σε σχέση με πέρσι, ενώ σχεδόν όλα τα καταλύματα στα νησιά του Ιονίου είναι κλεισμένα, λόγω του χαμηλότερου κόστους και παρά την αύξηση της τιμής των διοδίων μέχρι την Πάτρα και την Κυλλήνη, που φεύγουν τα πλοία. Στη Σαντορίνη και τη Μύκονο παρουσιάζεται μείωση έως και 15%, στην Κω, τη Ρόδο και τη Νάξο έως και 10% και στην Κρήτη μείωση έως και 4%.

Στο μεταξύ, λόγω της ακρίβειας, οι Έλληνες προσπαθούν να επωφεληθούν των προσφορών της ακτοπλοϊκής εταιρίας του επιχειρηματία Βγενόπουλου, που μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων έως και 25%, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1.000.000 επιβάτες, να ταξιδέψουν φέτος με την Blue Star Ferries.

Αυξημένη αναμένεται φέτος η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική. Ήδη «καραβάνια» Σκοπιανών, Βουλγάρων, Σέρβων και Ρουμάνων έχουν κατακλείσει στα ξενοδοχεία της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ενώ πολλοί Αθηναίοι φέτος θα προτιμήσουν τη Χαλκιδική και μάλιστα θα μεταφέρουν το αυτοκίνητό τους με… τρένο, καθώς το κόστος μεταφοράς του δεν ξεπερνάει τα 34,00€!!! Με απλούς υπολογισμούς, το ταξίδι οδικώς από Αθήνα- Θεσσαλονίκη κοστίζει πάνω από 65,00€, ενώ με μεταφορά του Ι.Χ. σιδηροδρομικώς, αγγίζει τα 54,00€, για δύο άτομα!

Τέλος, για εσάς που επιθυμείτε να ταξιδέψετε στα Χανιά ή τη Ρόδο, προτιμήστε το αεροπλάνο και ενοικιάστε εκεί αυτοκίνητο, καθώς θα σας στοιχήσει πολύ περισσότερο να μεταφέρετε εσείς το Ι.Χ. με πλοίο.

Άντε και καλές διακοπές!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

meiomeni giati leipeis esi ....
katse na pas !!! xamos tha ginei ...
ante kalo kalokairi