Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΣ ΛΗΘΑΡΓΟ
Στο πλοίο από Λευκάδα για Κεφαλλονιά, η παρέα μου ακόμα μια φορά δεν με αφήνει να μπω στο internet για να ενημερωθώ για την ειδησεογραφία. Μου υπενθυμίζουν πως είμαστε διακοπές, οπότε η ενημέρωση έρχεται σε δεύτερη, σε τρίτη ή και… τελευταία μοίρα.

Καλοκαίρι λοιπόν και όλοι γνωρίζουν πως είναι η εποχή που… οι «όμορφες» ειδήσεις (σκάνδαλα, νομοσχέδια οικονομικής φύσεως, πυρκαγιές, κ.ά), όμορφα καίγονται. Τι τον ενδιαφέρει τον παραθεριστή εάν ο Κουκοδήμος επέστρεψε στην ΝΔ ή εάν η κυβέρνηση περνάει νόμους στη Βουλή για επιπλέον φόρους στα νοικοκυριά. Ενδιαφέρεται μονάχα σε ποια παραλία θα πάει να κάνει το μπάνιο του. Κάποτε τον ενδιέφερε και σε ποια ταβέρνα θα πάει για φαΐ το μεσημέρι, αλλά παρατηρώ πως φέτος όλοι την βγάζουν με… αυτοσχέδια σάντουιτς, με λίγο τυρί και ντοματούλα.

Το καλοκαίρι μας χαλαρώνει. Αυτό εκμεταλλεύονται και οι κυβερνώντες. Εγώ δεν θέλω να σας ξυπνήσω από τον… καλοκαιρινό σας λήθαργο, απλά να σας θυμήσω τα εξής:

Ο Κουκοδήμος επέστρεψε στη ΝΔ, παρόλο που ήταν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς είχε κατηγορηθεί πως μεσολάβησε για να μην πληρώσει ο Θέμος κάποια εκατομμύρια ευρώ στην εφορία.

Τα νησιά μας καίγονται, όπως και η Αθήνα, καθώς οι οικοπεδοφάγοι ήδη έχουν μοιράσει (μάλλον ήδη έχουν πουλήσει…) την καμένη γη.

Τα νομοσχέδια στη Βουλή αφορούν τους νέους φόρους του Έλληνα φορολογούμενου, παρόλο που η ακρίβεια καθημερινά χτυπάει την πόρτα χιλιάδων Ελλήνων και τους στερεί ακόμα και την τροφή, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν αύξηση έως 80% στους μισθούς των δικαστών, σε μια προσπάθεια να τους στρέψουν προς το πλευρό τους.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «καθαίρεσε» τον Ζορμπά από επικεφαλή για την έρευνα του «μαύρου» χρήματος και ακύρωσε την Αρχή του, οπότε άφησε ανενόχλητα τα λαμόγια της διαφθοράς να αλωνίζουν.

Το ταξίδι του Λιάπη και η ανακαίνιση του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, με χρήματα από τις μίζες της Siemens πλέον ούτε καν μας απασχολούν.

Το σκάνδαλο με τον Ζαχόπουλο και τα όσα συνέβαιναν κατά την «παντοκρατορία» του στο υπουργείο Πολιτισμού έλαβε αίσιο τέλος με την αποφυλάκιση όλων των εμπλεκομένων.

Τα σκάνδαλα των υποκλοπών, του ΟΤΕ, τα δισεκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Siemens σε κόμματα και πολιτικούς, τα σκάνδαλα με τα καρτέλ και τους κουμπάρους ξεχάστηκαν και γίνεται συστηματική προσπάθεια για να καλυφθούν μια και καλή τώρα το καλοκαίρι.

Τα γκάλοπ κουκουλώνονται από τα κόμματα και φυσικά υπουργοί και βουλευτές, με μπροστάρηδες των αρχηγών όλων των κομμάτων απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, κάπου, σε κάποιες σουίτες ακριβών ξενοδοχείων, με όλα τα έξοδα πιθανόν πληρωμένα από τους… χορηγούς τους.

Καλές διακοπές (σε όσους έχουν τη δυνατότητα να αποδράσουν σε κάποιο νησί), μην ξυπνήσετε από τον καλοκαιρινό σας λήθαργο, γιατί προβλέπεται βαρύς, πολύ βαρύς χειμώνας...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι δυστυχώς μόνο τα προεόρτια, όσων θα ακολουθήσουν την περίοδο του Αυγούστου. Έχουμε να πάθουμε ακόμη πολλά μέχρι το Σεπτέμβριο. Κάποτε περιμέναμε τον Αύγουστο για διακοπές, τώρα που διακοπές οι πιο πολλοί δεν κάνουμε, τον περιμένουμε για ανακοινώσεις - τρίπλες και επιβολή νέων μέτρων στην καμπούρα μας.

Ανώνυμος είπε...

oxi allo karvouno .....