Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕ… ΝΟΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα πριν λίγες ημέρες πως η περιοχή Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής πήρε φωτιά. Πανικόβλητοι οι ρεπόρτερ όλων των τοπικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών έσπευσαν στην τοποθεσία που φλεγόταν για να καλύψουν το γεγονός. Οι περιγραφές τους φυσικά (κωμικο)τραγικές!
Ευτυχώς η πυρκαγιά έκαψε μόλις 15- 20 στρέμματα και φυσικά άδραξαν τη ευκαιρία όλοι οι καρεκλοκένταυροι της περιοχής (νομάρχης, δήμαρχος, περιφερειάρχης, κ.ά) από τη μια να παινέψουν την κυβέρνηση (από πού και ως που;) και από την άλλη να αναφερθούν και- τυπικά- στο πυροσβεστικό σώμα και τους εθελοντές που βοήθησαν, ώστε η πυρκαγιά να μην έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή. Στο τέλος δε, θέλησαν να επιρρίψουν την ευθύνη της πυρκαγιάς και στους ελεύθερους κατασκηνωτές, τους οποίους κατηγόρησαν για ανευθυνότητα (με τον τρόπο τους τούς ονόμασαν και εμπρηστές), ενώ ζήτησαν (άκουσον- άκουσον!) να υπάρξει στο μέλλον και νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι ελεύθεροι κατασκηνωτές να συλλαμβάνονται, να οδηγούνται στον εισαγγελέα και να πληρώνουν βαρύτατο πρόστιμο, για να μην το ξανακάνουν, τα κακά παιδιά!

Μάλιστα ήταν τόσο το μένος τους κατά των ελεύθερων κατασκηνωτών, που ανακοίνωσαν και τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού και νομαρχιακού συμβουλίου για να αντιμετωπίσουν τους… απρόσκλητους επισκέπτες της περιοχής των Καβουρότρυπων.

Όταν άκουγα τις δηλώσεις τους, μέσω του Ράδιο Θεσσαλονίκη, γέλασα με την ψυχή μου! Μάλιστα περίμενα να τελειώσουν τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους και η εκφωνήτρια του σταθμού να αντιδράσει στις γελοιότητες τους, αντιθέτως όμως, η εκφωνήτρια τους υπερασπίστηκε με σθένος. Και όταν άνοιξε τις τηλεφωνικές γραμμές για να μιλήσουν οι ακροατές, η εν λόγω εκφωνήτρια στερούσε το λόγο από αυτούς που υπερασπιζόντουσαν τους ελεύθερους κατασκηνωτές και άφηνε ανενόχλητους να μιλάνε όσοι ώρα επιθυμούσαν αυτούς που ήταν εναντίον τους. Μάλιστα ένα τηλεφώνημα το διέκοψε- πανικόβλητα θα έλεγα- όταν ένας ακροατής πήγε να πει μια μεγάλη αλήθεια. Ποια είναι αυτή;…

Ο ακροατής είπε κάτι που ήχησε ενοχλητικά στα αυτιά των καρεκλοκένταυρων- αλλά μάλλον και στους υπεύθυνους του Ράδιο Θεσσαλονίκη- αλλά στην ουσία δικαίωσε και τους ελεύθερους κατασκηνωτές. Πολύ απλά είπε πως πλέον ήρθε η σειρά και της περιοχής Καβουρότρυπες- όπως και τόσες άλλες- να καεί για να γίνει οικόπεδα και να μπουν μέσα οι εργολάβοι. Μόνο που η περιοχή των Καβουρότρυπων έχει και «στρατιώτες» της, που την φυλάνε. Είναι οι χιλιάδες ελεύθεροι κατασκηνωτές, που απολαμβάνουν τη θάλασσα και τον ήλιο δίχως να πληρώνουν τίποτα, γυμνοί, απομακρυσμένοι και αποτραβηγμένοι από την ασχήμια και την εκμετάλλευση πολλών επιχειρηματιών της Χαλκιδικής, που λατρεύουν την πανέμορφη τοποθεσία των Καβουρότρυπων και την προστατεύουν με κάθε τρόπο. Όπως αντιλαμβάνεστε, για τα μεγαλεπήβολα σχέδια κάποιων επιτήδειων εργολάβων- που πολλές φορές συνεργάζονται και με την εξουσία, όποια μορφή κι αν έχει αυτή- απαιτείται καταρχήν η «εξόντωση» των ελεύθερων κατασκηνωτών. Πρέπει πρώτα αυτοί να βγουν από το «παιχνίδι» και μετά να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο της καταπάτησης.

Τα 15- 20 στρέμματα που κάηκαν, πιστεύω πως ήταν προγραμματισμένο να καούν μόνο αυτά, καθώς αυτά αποτέλεσαν το κίνητρο για να αρχίσει ο πόλεμος κατά των ελεύθερων κατασκηνωτών, τόσο από τους καρεκλοκένταυρους, όσο και από τα ΜΜΕ, κι αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο…

Εγώ πιστεύω πως το νομικό πλαίσιο για την απομάκρυνση όλων των ελεύθερων κατασκηνωτών θα υπάρξει σύντομα. Πολύ σύντομα! Η εξομολόθρευσή τους έχει ξεκινήσει, με τη βοήθεια φυσικά και της Αστυνομίας, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση στις αποφάσεις των «μεγάλων». Όπως πιστεύω πως αμέσως μετά θα καεί και η περιοχή Καβουρότρυπες και σε λίγα χρόνια, εκεί που σήμερα είναι οι σκηνές των ελεύθερων κατασκηνωτών, αύριο θα δεσπόζουν εξοχικά πλουσίων συμπολιτών μας. Και κάποιοι άλλοι θα απολαμβάνουν τις μίζες που θα έχουν πάρει, ίσως σε μια άλλη παραλία, για να μην γίνουν και αντιληπτοί.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Όχι. Δυστυχώς αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο καταπάτησης της Χαλκιδικής, που κάθε χρόνο γίνεται και πιο φοβερό.

Κλείνω θυμίζοντάς σας κάτι που είχε πει ο Λάκης Λαζόπουλος μέσα από μια εκπομπή του. Σας το αναφέρω περιληπτικά:

Καθώς έκανε διακοπές μια χρονιά στη Χαλκιδική, ακριβώς δίπλα του, σε ένα ταβερνάκι, καθόντουσαν κάποιοι… «κύριοι», οι οποίοι είχαν ανοίξει έναν χάρτη της Χαλκιδικής και… μοίραζαν μεταξύ τους μια δασική περιοχή (!!!). Την επόμενη χρονιά η εν λόγω περιοχή τυλίχθηκε στις φλόγες (τι σύμπτωση;!) και όταν μερικά χρόνια αργότερα ο γνωστός ηθοποιός πήγε πάλι σε εκείνη την περιοχή, είδε το σημείο εκείνο που μοίραζαν οι «κύριοι» της ταβερνούλας, να έχει μετατραπεί σε θέρετρο με ακριβές βίλες, που τίποτα δεν θύμιζε δάσος…
Τα σχόλια δικά σας…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sinxaritiria gia to arthro sas , ontos krivei polles alithies

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα όπως ακριβώς τα λέτε. Κάποιοι προσπαθούν να κατηγορήσουν πρόσωπα και καταστάσεις, ώστε να κάνουν τήν καταπάτηση άνετα. Δείτε τι γίνεται και στα Δερβενοχώρια στην Αθήνα.

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Δείτε και τη φωτιά που έκαψε 250 στρέμματα φιλέτα στην Ανατολική Αττική, τα οποία δεν ήταν στο κτηματολόγιο! Αν μπορεί ας τραβήξει κάποιος μια αεροφωτογραφία των καμμένων τώρα και ας τη συγκρίνει με μια νέα μετά από πέντε χρόνια! Τότε θα βρει τους αυτουργούς του εμπρησμού! Γιατί να μην τιμωρηθούν έστω και μεταγενέστερα;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ελεύθερος κατασκηνωτής στις καβουρότρυπες απο το 1980.Αυτό μόνο που θα σας πω είναι ότι αν δεν ήταν αυτά τα 10 με 20 άτομα να προλαβαίνουν και να συγκρατούν τη φωτιά μέχρι να έρθει η Π.Υ σήμερα δέν θα υπήρχε δάσος. Αλλά μπορεί να μας πεί και ο δήμαρχος αν έχει στείλει έστω και μία φορά συνεργείο να μαζέψουν τα σκουπίδια των ημερήσιων εκδρομέων! Ποιός άραγε τα μαζεύει !!

Ανώνυμος είπε...

οι ελευθεροι κατασκινοτεσ ειναι ανθρωποι που αγαπανε τη φυση και την φροντιζουν! σιγουρα δε θα θέλαμε να καταστρεψουμε το μερος που τοσο χρονια μας φιλοξενει... Δε θα τους περασει!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου όντως, οι περισσότεροι "ελεύθεροι κατασκηνωτές ειναι ανθρωποι που αγαπανε τη φυση και την φροντίζουν!" Έχεις πάει όμως πρόσφατα στις καβουρότρυπες για να δεις το χάλι που επικρατεί; Κι εγώ ελεύθερος κατασκηνωτής είμαι και μάλιστα έχω προλάβει τις καβουρότρυπες σε πολύ όμορφες εποχές... δυστυχώς τώρα μαθαίνω ότι είναι γεμάτες σκουπίδια και κωλόχαρτα! Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές μπορούν να αποτελέσουν αντίσταση στα σχέδια των διάφορων απατεώνων καταπατητών που έχουν κατατσιμεντώσει τη χώρα μας, μόνο όμως όταν και οι ίδιοι σέβονται, αγαπούν και φροντίζουν τα μέρη στα οποία κατασκηνώνουν.