Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ RANTAR

ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
Το τελευταίο διάστημα και μετά την αναδημοσίευση της είδησης, στο blog μου, πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Αχλάδα της Φλώρινας, έχω δεχτεί μερικά ανώνυμα τηλεφωνήματα, σαφώς από φιλοσκοπιανούς, που δρουν κυρίως στην Πέλλα, τη Φλώρινα και τη Καστοριά, που με απειλούνε να «κατεβάσω» την είδηση.

Είναι φανερό πως τους έχει κυριεύσει πανικός, καθώς όλοι στα Σκόπια προσπαθούσαν να κρύψουν την ελληνικότητα του εθνικιστή πρωθυπουργού τους, μέχρι τη στιγμή που δεκάδες ιστότοποι- τόσο της FYROM, όσο και της Ελλάδας- άρχισαν να δημοσιεύουν την είδηση, με αποτέλεσμα να συσταθεί μια ομάδα, κυρίως Ελλήνων φιλοσκοπιανών, όπου προσπαθεί να εντοπίσει αυτά τα ιστολόγια και μέσω απειλών να σταματήσει τη διαρροή της είδησης.

Όπως γνωρίζετε, το blog μου δεν ήταν ανώνυμο, παρόλα αυτά αναγκάστηκα να σβήσω τα στοιχεία μου, μετά τις απειλές που δέχτηκα. Ήδη έχω ενημερώσει τις Αρχές για τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που δέχομαι και χαίρομαι για τη συνεργασία που έχουμε.

Και μια που μιλάμε για απειλές κατά των blog’s, θέλω να μου επιτραπεί να δημοσιεύσω ένα απόσπασμα από το blog Greece- Salonika (που ασχολείται πολύ σοβαρά με το σκοπιανό ζήτημα), το οποίο δέχτηκε κι αυτό απειλές (πιθανότατα από τους ίδιους κύκλους) και φυσικά τα όσα γράφει, νομίζω πως αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα μπλόγκερ.

«Το Greece-Salonika είναι ένα ανεξάρτητο ενημερωτικό ιστολόγιο και έτσι θα παραμείνει. Δεν εκβιάζει αλλά και δεν εκβιάζεται. Η προσπάθεια είναι ερασιτεχνική, γίνεται με προσωπικό κόστος, πολύ κόπο, αλλά και μεράκι. Η ανωνυμία της συντακτικής ομάδας "δεν είναι η ανωνυμία της συκοφάντησης και των εκβιασμών, είναι η ανωνυμία που βάζουμε ως ασπίδα στις πιέσεις για σιωπή και έλεγχο της ελευθερίας έκφρασης". Αν κάποιοι θίγονται με τα δημοσιεύματα του παρόντος ιστολογίου, δεχόμαστε ευχαρίστως την "άλλη άποψη" και πάντοτε υπάρχει χώρος για τη δημοσίευσή της»

Συμφωνώ απόλυτα με τη συντακτική ομάδα του blog “Greece-Salonika”, και φυσικά τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές, όπου και το blog μου έχει δανειστεί ειδήσεις τους, μιας και γνωρίζω πως η ενημέρωσή τους στηρίζεται κυρίως στην εγκυρότητα και την αξιοπιστία. Μπράβο παιδιά.

Τέλος, όσον αφορά αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο και μέσω απειλών προσπαθούν να προστατεύσουν τον «δικό» τους Γκουέφσκι ή Γκρούγιο, πολύ ευχαρίστως να συνομιλήσω μαζί τους, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου, πέραν από εθνικιστικές κορώνες, που επιβάλλουν τα κυβερνητικά κέντρα των Σκοπίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα.Η 27η Οκτωβρίου και η 29ηΟκτωβρίου δεν λένε και πάρα πολλά πράγματα. Η 26η Οκτωβρίου κάτι λέει άμα σελένε Δημήτρη. Ο Δημήτρης Καλπακλής που τον λένε Δημήτρη και πάει Δευτέρα,χαίρεται πάρα πολύ που τον λένε Δημήτρη γιατί γιορτάζει και παίρνει πάρα πολλάπαιχνίδια και είναι πάρα πολύ τυχερός.

Ενώ άμα σε λένε Νεκτάριο δεν είσαι και πολύ τυχερός, γιατί κανένας δεν ξέρειπότε γιορτάζουν οι Νεκτάριοι. Κάποτε πρέπει να γιορτάζουν οι Νεκτάριοι, γιατίένα παιδί που το λένε Νεκτάριο μού είπε ότι κάποτε γιορτάζουν ακόμα και οιΝεκτάριοι, αλλά επειδή κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν ξέρει πότε γιορτάζουν οιΝεκτάριοι, αυτό το παιδί είναι πολύ στενοχωρημένο και τρέχουν και οι μύξες του.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια πάρα πολύ σπουδαία μέρα άμα πέφτει Δευτέρα, γιατίέχουμε τριήμερο και πάμε εκδρομή στο χωριό του μπαμπά μου.
Εκτός αν δεν πάμε, γιατί η μαμά μου δεν χωνεύει τη μαμά του μπαμπά μου, ενώχωνεύει πάρα πολύ τη δική της μαμά που δεν τη χωνεύει ο μπαμπάς μου, οπότεμπορεί να μείνουμε και σπίτι.

Εμείς τα παιδιά είμαστε πάρα πολύ περήφανα που έχουμε την 28η Οκτωβρίου. Γιατίπριν γίνει η 28η Οκτωβρίου, είχανε να γιορτάζουνε μόνο την 25η Μαρτίου. Την 28ηΟκτωβρίου πηγαίνανε σχολείο κανονικά γιατί δεν υπήρχε 28η Οκτωβρίου. Δηλαδήυπήρχε 28η Οκτωβρίου, αλλά κανένας δεν το έκανε θέμα γιατί δεν είχανε μπει οιΓερμανοί. Έπρεπε πρώτα να μπουν οι Γερμανοί και μετά να γίνει μια μέρα τηςπροκοπής.

Εγώ είμαι πολύ περήφανη Ελληνοπούλα. Νιώθω ένα ρίγος. Και μόλις το είπα στημαμά μου μού έβαλε θερμόμετρο και είχα 37,4 και μου έδωσε σιρόπι και μου πέρασετο ρίγος. Η γιαγιά μου νιώθει ένα ρίγος από μόνη της, γιατί εκείνη την έζησετην 28η Οκτωβρίου και πρέπει να την πέρασε πάρα πολύ ωραία.

Η κυρία Χρυσάνθη, η δασκάλα μας, μας είπε ότι την 28η Οκτωβρίου ήρθε ο Ιταλόςπρέσβης στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά, νύχτα, χωρίς να τηλεφωνήσει πρώτα και τονρώτησε αν μπορούν να πάρουνε την Ελλάδα και να την έχουνε για δικιά τους σ' όλητου τη ζωή. Και ο Ιωάννης Μεταξάς τσαντίστηκε που τον ξυπνήσανε και είπε «ΟΧΙ».Κι αυτό το «ΟΧΙ» το είπε πολύ ηρωικά γι' αυτό κι εμείς το λέμε «το ηρωικό ΟΧΙ».

Κι εμένα όταν ήρθε η Χαρούλα σπίτι μου, μου ζήτησε όλες μου τις Μπάρμπι και τηΣίντι αστροναύτη, της είπα ηρωικά «ΟΧΙ» γιατί δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτόπου έκανε ο Ιταλός πρέσβης και η Χαρούλα. Αμα θέλεις να χαρίσεις κάτι το κάνειςαπό μόνος σου. Κι ο κύριος Μεταξάς δεν ήθελε να χαρίσει την Ελλάδα ούτε εγώ τηΣίντι αστροναύτη.

Και μετά τους πολεμήσαμε τους Ιταλούς. Δηλαδή, εγώ δεν τους πολέμησα γιατί δενείχα γεννηθεί ακόμα. Ούτε ο μπαμπάς ούτε η μαμά. Η μαμά δεν ξέρω πότε γεννήθηκεγιατί όποτε τη ρωτάω «μαμά, πόσων χρόνων είσαι;» μου απαντάει «μήπως είδες τοΒετέξ της κουζίνας;».

Και μετά πέρασε η 28η Οκτωβρίου και μπήκανε άλλοι μήνες άσχετοι και διώξαμετους Ιταλούς και μπήκανε οι Τούρκοι. Όχι, λάθος, Θάνο, μου δίνεις τη γόμα σου;Μπήκανε οι Γερμανοί. Μπήκανε οι Γερμανοί και η γιαγιά μου έκλεισε τα παντζούριαγια να μην τους βλέπει και τους έβλεπε κρυφά από τις γρίλιες και την έπιασε ημαμά της και την έδειρε. Κι άλλοι άνθρωποι κλείσανε τα παντζούρια γιατί τουςσιχαίνονταν. Κι εγώ σιχαίνομαι το γάλα άμα κάνει πέτσα.

Και όλοι οι Γερμανοί ήτανε χάλια, αλλά ο πιο χάλια απ' όλους ήτανε ο ΠαλαιώνΠατρών Γερμανός. Αυτός ήτανε από μητέρα Πατρινιά, πατέρα Γερμανό και το μικρότου όνομα ήταν «Παλαιών» και δεν ξέρω πότε γιορτάζει ούτε αν του φέρνανε δώρα.Αυτός πήγαινε μπροστά μπροστά και είχε μια ελληνική σημαία και την έσκισε καιτην πέταξε και την πάτησε και την έφτυσε. Και μετά πήρε μια γερμανικιά, πιοσιδερωμένη και μετά πήγε στην Ακρόπολη και την έβαλε στην Ακρόπολη. Και έναπαιδί θύμωσε πάρα πολύ και πήγε με ένα φίλο του και την έβγαλε και την πέταξεστο κεφάλι ενός περαστικού. Και τον φίλο του τον λέγανε Σάντσο και το παιδίΑπόστολο Γκλέτσο και μετά επειδή ήτανε τόσο γενναίος, οι άνθρωποι θέλανε να τονκάνουνε υπερνομάρχη, αλλά κάνανε μια κυρία Φώφη. ...