Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΜΕ 9 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ
Νεκρός με τραύματα από μαχαίρι, βρέθηκε ο 56χρονος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, μέσα στο διαμέρισμα του στο Παγκράτι. Το πτώμα βρήκε η οικιακή του βοηθός, γυμνό, μέσα στο σαλόνι, ενώ τα δύο δωμάτια ήταν αναστατωμένα.
Χωρίς σχέδιο, με ερασιτεχνικό τρόπο και υπό την καθοδήγηση έντονου θυμού φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, πως έδρασε ο άνθρωπος που άρπαξε το μαχαίρι και έσφαξε το Νίκο Σεργιανόπουλο, ενώ η σύλληψη του θεωρείται σχεδόν δεδομένη, από την Ασφάλεια.

Το μαχαίρι (κουζινομάχαιρο) που χρησιμοποίησε ο δράστης για να πάρει τη ζωή του, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε ένα από τα συρτάρια της κουζίνας, ενώ οι βουτηγμένες στο αίμα πατημασιές που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο, ίσως και μοναδικό, που δείχνει κάποιο από σωματικά χαρακτηριστικά του δολοφόνου.

Θύτης ή θύτες και θύμα κάθισαν αρκετή ώρα, κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα μπύρας και ναρκωτικά (στο χώρο βρέθηκαν πολλά άδεια κουτάκια και ελάχιστη ποσότητα κοκαΐνης) και στη συνέχεια για άγνωστο λόγο λογομάχησαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για έγκλημα πάθους, καθώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα, γεγονός που φανερώνει πως θύμα και θύτης θα περνούσαν μαζί το βράδυ, ενώ ο δολοφόνος, μετά την αποτρόπαια πράξη του, έψαχνε κλειδιά για να ανοίξει την πόρτα και να εξαφανιστεί. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αναγκάστηκε να παραβιάσει την εσωτερική πλευρά της πόρτας, καθώς υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Επίσης, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως εάν πρόκειται για εφήμερη γνωριμία του ηθοποιού με κάποιον νεαρό- όπως λέγεται πως συνήθιζε τελευταία- θα είναι δύσκολος ο εντοπισμός του.

Στο μεταξύ, ένας τεράστιος κύκλος μαρτυρικών καταθέσεων, φίλων, γνωστών, συναδέλφων, ακόμη και γειτόνων, ξεκίνησε από την Ελληνική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να πιάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπαίνει και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Κρατικού Βορείου Ελλάδος. Είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν στα τέλη του 2007, συνελήφθη με 42 γραμμάρια κοκαΐνης και κατηγορήθηκε για αγορά και κατοχή ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στη Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: