Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ…
Ένα εσωτερικό έγγραφο προς το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επισήμως «δεν υπήρξε ποτέ», δημιουργεί ένα γκρίζο τοπίο στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Εβρο και προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου τέσσερις- πέντες μήνες, φρουροί σε φυλάκια της περιοχής των Κήπων, είδαν ξαφνικά να κυματίζει τουρκική σημαία σε διάφορες μικρές βραχονησίδες που βρίσκονται στον Εβρο, πλησίον του σταθμού των Κήπων. Ως όφειλαν, ενημέρωσαν αμέσως τη Μεραρχία τους και εκείνη με τη σειρά της διαβίβασε έγγραφο προς το υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας επί της ουσίας οδηγίες χειρισμού του θέματος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρωτότυπο έγγραφο καταστράφηκε, ύστερα από πολιτική εντολή, με την «οδηγία» να μην εξακολουθήσει η ενασχόληση με το θέμα, διότι «δεν υπάρχει πρόβλημα από ελληνικής πλευράς(!!)».Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, με την ελληνική πλευρά να μη θέλει -ούτε να μπορεί- να ασχοληθεί με άλλα θέματα, πλην του θέματος της ΠΓΔΜ.


Οι κατά τα άλλα «αθώες» μικρές βραχονησίδες κατά μήκος του Εβρου και το «καθεστώς ιδιοκτησίας τους» αποκτούν τεράστια σημασία όταν πρόκειται για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων Ελλάδας - Τουρκίας, τα οποία δεν έχουν χαραχθεί μέχρι σήμερα (με την εξαίρεση των Δωδεκανήσων).Για μια τέτοια εργασία, ως αρχικό σημείο καθορισμού των συνόρων λαμβάνεται «το μέσον του ποταμού Εβρου». Είναι προφανές ότι το μέσον του ποταμού καθορίζεται και από τις μικρές βραχονησίδες κατά μήκος του ποταμού και το «εύρος» του μέσου εξαρτάται και αυτό από τις μικρές βραχονησίδες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.


Μέχρι σήμερα οι δύο χώρες δεν έχουν προχωρήσει επισήμως σ' αυτό το «ξεκαθάρισμα» του τοπίου στον Εβρο. Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν όντως οι τρεις μικρές βραχονησίδες στην περιοχή των Κήπων ανήκουν αποδεδειγμένα στην Τουρκία ή το «φαινόμενο» που παρατήρησε η Μεραρχία στον Έβρο είναι αποτέλεσμα τουρκικής μονομερούς πράξης, χωρίς- και πάλι!- την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, διάβασα σε άλλα blog’s ότι από το 2011 έως το 2014 στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας (CAOC7) , ενδέχεται να αναλάβει Τούρκος Στρατηγός κι αυτό χάρη στις «άοκνες προσπάθειες» που κατέβαλε το 2003 η ηγεσία του ΥΕΘΑ (του κ. Παπαντωνίου δηλαδή και των λοιπών) που όταν συζητείτο η νέα δομή του ΝΑΤΟ, δεν φρόντισε να κατοχυρώσει τα εθνικά συμφέροντα. Πιάνετε πάτο, το καταλαβαίνετε, κύριοι κυβερνώντες;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να καταλάβουν όλοι αυτοί οι πουλημένοι. Μετά σου λέει να υπερασπίζεσαι μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός σου τας σημαίας....Ποιας σημαίας, τις έχουν εξευτελίσει κι αυτές οι άχρηστοι...