Τρίτη 29 Απριλίου 2008

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΗΣ
Μεγάλη Παρασκευή και επιλέξαμε με την παρέα μου να πάμε στην περιφορά του Επιταφίου, στην εκκλησία του Κύριλλου και Μεθόδιου. Η ατμόσφαιρα κατανυκτική και πλήθος κόσμου κρατώντας ένα κεράκι περίμενε υπομονετικά τη στιγμή που ο Επιτάφιος θα βγει από την εκκλησία, για να τον ακολουθήσουν κατά την περιφορά του.

Στα μισά του δρόμου, επιστρέψαμε νωρίτερα στην εκκλησία για να γλιτώσουμε το μπούγιο και να μπορέσουμε να καθίσουμε σε μια γωνιά μέχρι να τελειώσει η λειτουργία. Απέναντί μας τρία νεαρά παιδιά με το άσπρο μπαστουνάκι τους… Συγκινήθηκα μόλις τα αντίκρισα και θαύμασα τη συμπεριφορά τους, καθώς δίπλα μου πολλοί άλλοι είχαν ξεχάσει τι ημέρα ήταν και είχαν επιδοθεί σε διάφορες τραγελαφικές συμπεριφορές. Θα αναφέρω αυτή του 45αρι κυρίου που με τη βία και φωνάζοντας «έσπασε» το ανθρώπινο τοίχος που είχαν δημιουργήσει τα νεαρά προσκοπάκια με τα χέρια τους, θέλοντας πάνω τους να δείξει τη… δύναμή του.

Και ξαφνικά στην εκκλησία μπαίνει η Μιμή Ντενίση, με την κόρη της και τη Φιλιππινέζα της! Και να τα χαμόγελα και να ο κόσμος να της λέει πόσο όμορφη και ταλαντούχα (;;;) είναι και να τα κομπλιμέντα και τα χαϊδέματα, λες και αν την άγγιζαν θα γινόταν το «θαύμα» και αυτή όλο χαρά να ευχαριστεί το… «κοινό» της!

Μεγάλη Παρασκευή και έφυγα από την εκκλησία σκεφτικός… Το θείο δράμα στην κορύφωσή του… Πόσοι όμως το βιώνουν πραγματικά;

Και του χρόνου με υγεία…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εσυ στη Φλωρινα δεν ησουν ????
που την ειδες ?