Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ Ο ΜΠΟΥΣ

ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ
Σε δίνη προβλημάτων βρίσκονται τα Σκόπια, κυρίως με τις γειτονικές της χώρες, μετά και το βέτο που άσκησε η Αθήνα, για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ.

Το τελευταίο διάστημα η ΠΓΔΜ σίγουρα δε διανύει και τις πιο ευτυχισμένες μέρες της., καθώς μετά το δυνατό "χαστούκι" του ελληνικού βέτο, τις δηλώσεις του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, που απαιτεί να ληφθούν υπ’ όψιν οι ιστορικές, πολιτιστικές και άλλες ιδιαιτερότητες της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, στην ουσία ως αντάλλαγμα για τη στήριξή της για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τα πρόσφατα προβλήματα με την Αλβανία, μετά την απόφαση των Σκοπίων για απαίτηση έκδοσης βίζας για τους κατοίκους της Αλβανίας, ήρθε και η σειρά της τέταρτης όμορης χώρας και στενότερης συμμάχου των Σκοπίων, της Σερβίας, να διαμαρτυρηθεί για την "παράνομη δραστηριότητα της οριοθέτησης των συνόρων της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο."

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η ΠΓΔΜ έδρασε κατά των διεθνών κανόνων δικαίων και των όσων προβλέπονται στη διμερή συμφωνία Σερβίας- ΠΓΔΜ του 2001, που καθορίζει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με το να ξεκινήσει την οριοθέτηση των συνόρων μαζί με εκπροσώπους της Πρίστινα, "που δεν έχουν καμία νομιμότητα και την εξουσία για τέτοιου είδους δραστηριότητες", ενώ στη νότα διαμαρτυρίας αναφέρεται, επίσης, ότι η ΠΓΔΜ έχει παραβιάσει τη διμερή συμφωνία του 1996, με την οποία οι δύο χώρες δεσμεύονται ότι θα σέβονται η μια την εδαφική ακεραιότητα της άλλης.

Με ποιο σκεπτικό το έκανε αυτό η ΠΓΔΜ; Μα γιατί της το ζήτησαν οι ΗΠΑ. Και φυσικά σαν καλά και υπάκουα «δουλάκια» που είναι, έτρεξαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της μαμάς- Αμερικής.

Πάντως γελάω πολύ που βλέπω τους γείτονες να υψώνουν μαζί με τη σημαία τους και την αμερικάνικη, γιατί γνωρίζω πως σε λίγα χρόνια, που οι «φίλοι» τους θα έχουν καταφέρει να τους αποσπάσουν το ουράνιο του εδάφους τους και θα τους παρατήσουν έρμαια της τύχης τους, οι σκοπιανοί θα τους καταριούνται και θα ντρέπονται για τις σημερινές εικόνες, που παίζουν σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ίσως μόνο τότε συνειδητοποιήσουν την κοροϊδία των ΗΠΑ και τον τρόπο με τον οποίο τους εμπαίζουν, καθώς και πως οι μόνοι φίλοι τους είναι οι Έλληνες και ας μας θεωρούν σήμερα εχθρούς τους.

Προσκυνήστε, σκλαβάκια των αμερικανών, τον ηγέτη σας, τον Μπους. Μια χαρά σας παίζει στα δάχτυλά του. Γελάει μαζί σας κι εσείς τον προσκυνάτε! Σκύψτε κι άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: