Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ
Ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του, ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος (φίλος του Σάββα Τσιτουρίδη, για την υπόθεση του οποίου αναγκάστηκε να παραιτηθεί και από υπουργός Απασχόλησης).
Να θυμίσω πως η κατηγορία για την οποία απολογήθηκε με υπόμνημα ο Παπαδόπουλος, αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζεται με την αλλαγή που είχε κάνει ως διευθύνων σύμβουλος σε εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Παναγιώτη Πανούση, που έχει κριθεί προφυλακιστέος, ενώ σήμερα τόσο ο επιχειρηματίας Αποστολόπουλος όσο και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΑΤΤΙΚΑΤ Πανούσης βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού για αδικήματα που αφορούν εικονικές αγοραπωλησίες της μετοχής Σιγάλας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιταγή ποσού 100.000 ευρώ, της περιόδου 1999-2000, που είχε εκδοθεί από βρετανική τράπεζα και είχε οπισθογραφήσει ο Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η οπισθογράφηση της επίμαχης επιταγής ήταν φυσιολογική ενέργεια στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ενώ, όπως τονίζει, από το άνοιγμα των λογαριασμών του δεν προέκυψε απολύτως τίποτα το επιλήψιμο.

Μα όλοι ελεύθεροι, όσοι επί Νέα Δημοκρατία κατηγορήθηκαν για σκάνδαλα; Προκλητικό, δε νομίζετε;... Όταν οι φυλακές είναι γεμάτες από χρήστες ναρκωτικών, που "μπήκαν μέσα" για λίγα γραμμάρια ηρωίνης και όλοι όσοι φάγανε χρήματα από τον ελληνικό λαό να είναι έξω, επειδή έχουν το... "βύσμα" τους. Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: