Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΩΝ ΤΗΣ… ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ
Ολοένα Και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις επτά «φαμίλιες» των Ζωνιανών, που είχαν μετατρέψει την περιοχή σε άνδρο των ναρκωτικών, του «μαύρου» χρήματος και παράδεισο κάθε παράνομης δραστηριότητας.

Οι αρμόδιοι των κρατικών αρχών που ερευνούν τη υπόθεση, κάνουν λόγο για διάβρωση των τοπικών θεσμών στην Κρήτη σε βάθος, καθώς με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει φαίνεται οι τοπικές αρχές να κάλυπταν τις παρανομίες και ας μη το παραδεχόντουσαν έως σήμερα κανείς.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών δίωξης οικονομικού εγκλήματος έχουν μπει 40 περίπου άτομα, τα οποία φαίνεται να έχουν δραστηριοποιηθεί ακόμα και στον τομέα του real estate, με τη μέθοδο της βίαιης και παράνομης κατάληψης φιλέτων γης, που στη συνέχεια πουλούσαν σε ξένες ή και ντόπιες εταιρίες. Επίσης φαίνεται να συμμετέχουν σε πολλές προσπάθειες αποχαρακτηρισμών δασών, με στόχο τη πώλησή τους, καθώς και να έχουν λάβει υπέρογκες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για αγροτικά προϊόντα, με την τακτική των εικονικών ενοικιάσεων εκατοντάδων στρεμμάτων γης, τις οποίες και μεθόδευαν με μεγάλα δικηγορικά γραφεία του Κολωνακίου…

Οι αρμόδιοι τώρα είναι σε θέση να καταλάβουν και από πού προέρχεται ο εύκολος πλουτισμός των 7 αυτών οικογενειών, που κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα και ζούσαν σε βίλες εκατοντάδων στρεμμάτων, με όλες τις ανέσεις, ενώ είχαν στην κατοχή τους δεκάδες οικοδομές, όλες αυθαίρετες, άσχετα αν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί ξαφνικά βρέθηκαν άδειοι. Ωστόσο, αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι σημαντικά χρηματικά ποσά βρίσκονται σε κρύπτες στη γη και σε off shore εταιρίες του εξωτερικού.

Στο μεταξύ, η υπόθεση ενός οικοπέδου 1.005 τ.μ. στο Ηράκλειο, στο οποίο και οικοδομήθηκε πολυκατοικία- «μέγαρο» 4.584 τ.μ., απασχολεί τις Αρχές, καθώς η συγκεκριμένη έκταση είχε χαρακτηριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ χώρος πρασίνου, οπότε και το κτίσμα είναι αυθαίρετο. Εδώ υπάρχει όμως ένα θέμα. Πως κατέλαβαν ένα δημόσιο χώρο και με ποίου οικοδομική άδεια κατασκευάστηκε η πολυκατοικία; Και πως γίνεται το οικόπεδο να αγοράστηκε το Μάρτιο του 2005 και να άρχισε να κτίζεται το 2006, ενώ ρεύμα είχε δοθεί από το 2004;!

Οι τοπικοί παράγοντες σιωπούν, αλλά είναι πασιφανές ότι όλα έγιναν αν όχι με τη δική τους συμμετοχή, σίγουρα με την ανοχή τους. Τι έχετε να πείτε τώρα για όλα αυτά, κύριε Κεφαλογιάννη και η θυγατέρα σας, που εκλέγεται στην περιοχή και μέχρι σήμερα δηλώνατε άγνοια; Όσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της περιοχής, μάλλον δύσκολα θα ακούσουμε και από αυτούς την αλήθεια, πόσο μάλλον που σήμερα το θέμα έχει ξεχαστεί.

Βλέπετε αποχώρησαν οι τηλεοπτικές κάμερες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: