Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΝ "ΞΑΦΡΙΣΕ" Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ!
Μπορεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος να έκλεισε το μεγάλο deal με Κινέζους επιχειρηματίες, ωστόσο το colpo grosso το έκανε ο λογιστής του, καθώς φέρεται να έχει «αρπάξει» από τα ταμεία της εταιρείας του «Βαρυτίνη» περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για μια απάτη με αρκετά ερωτήματα, απίστευτο παρασκήνιο και σίγουρα πολλά επεισόδια που θα ακολουθήσουν, καθώς ακόμη δεν έχει ασχοληθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Εγκέφαλος» της ομάδας φέρεται να είναι ο λογιστής του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, ο οποίος εργαζόταν αρκετά χρόνια στην εταιρεία «Βαρυτίνη». Ως δεξί του χέρι στην κομπίνα εμφανίζεται φίλος του, με τον οποίο είναι συνιδιοκτήτες καταστημάτων του νησιού, μεταξύ άλλων δύο κοσμηματοπωλείων, ενός καταστήματος κούριερ και ενός λογιστικού γραφείου. Μαζί συνήθιζαν να επισκέπτονται καζίνο, να «ακουμπάνε» τεράστια ποσά και σαν να μην τρέχει τίποτα να επιστρέφουν στις δουλειές τους. Όλοι στο νησί γνώριζαν εδώ και μήνες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάποιοι μιλούσαν για κακοδιαχείριση χρημάτων, ακόμη και για κλοπή από τον συγκεκριμένο λογιστή, ο οποίος όμως συνέχιζε να παραμένει στο πόστο του. Τελικά φαίνεται πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ωστόσο πολλά στοιχεία της περίεργης υπόθεσης παραμένουν στο σκοτάδι.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του λογιστή ήταν η πληρωμή αρκετών εκ των προμηθευτών της εταιρείας. Η εταιρεία τού έδινε τα χρήματα για τις πληρωμές, εκείνος όμως δεν τους πλήρωνε με διάφορες δικαιολογίες. Παρά το γεγονός ότι οι προμηθευτές είχαν μείνει απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο, δεν διαμαρτύρονταν, θεωρώντας δεδομένο ότι δεν επρόκειτο να χάσουν τα χρήματά τους από μια τόσο μεγάλη εταιρεία.

Λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει να ψάχνει η εταιρεία την υπόθεση των χαμένων χρημάτων έκλεισε τα καταστήματα που διατηρούσε μαζί με τον φίλο του και λίγες ημέρες αργότερα εξαφανίστηκε από το νησί αφήνοντας πίσω του τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του. Η σύζυγός του μάλιστα, η οποία επίσης εργαζόταν στην ίδια εταιρεία, απολύθηκε όταν έγινε γνωστή η ιστορία με τα χρήματα που εκλάπησαν.

Θύμα του λογιστή και του συνεργού του δεν είναι όμως μόνο ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Πελάτες του λογιστή ήταν χρόνια τώρα δεκάδες επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστούν μεγάλα ποσά στην Εφορία από απλήρωτους ΦΠΑ και άλλες υποχρεώσεις, καθώς έδιναν χρήματα στον λογιστή για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες πληρωμές αλλά εκείνος τα παρακρατούσε. Ανακάλυψαν μάλιστα ότι τους είχε «φάει» ακόμη και τα χρήματα που προορίζονταν για τα ένσημά τους!

Μέχρι στιγμής πάντως κανένας κάτοικος του νησιού και πελάτης των λογιστών δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον τους, καθώς μέσω συγγενικών προσώπων των δραστών έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι τα οφειλόμενα χρήματα θα επιστραφούν. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε η «Βαρυτίνη» έχει υποβάλει μήνυση για την κλοπή των χρημάτων επειδή, όπως ισχυρίζονται άνθρωποι της εταιρείας, «δεν γνωρίζουν ακόμη το ακριβές ποσό που έχει αφαιρεθεί από το ταμείο».

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Σε ποιο νησί αναφέρεστε;