Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ

ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ
«Παθητικοί καπνιστές» είναι τρία στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη πνευμονολόγων. Τα παιδιά υπόκεινται σε αυτή την κατάσταση, καθώς ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους καπνίζει μανιωδώς. Εκτός αυτού, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που οι γονείς γνωρίζουν πως το παιδί πάσχει από κάποιο χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, εκείνοι συνεχίζουν να καπνίζουν…

ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Ορισμένα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη, μπορεί να μειώνουν ως και 20% τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού, διαπιστώνουν Βρετανοί επιστήμονες, ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν είναι έτοιμοι να συστήσουν ακόμη την ασπιρίνη ως αντικαρκινικό.

ΨΑΡΙ- ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ
Στον Μεσσηνιακό Κόλπο εμφανίστηκε το επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος, λίγους μήνες μετά το συναγερμό που είχε σημάνει στα Δωδεκάνησα, όταν οι τράτες ψάρεψαν το μικρό, αλλά εξαιρετικά τοξικό ψάρι, μαζί με τα συνήθη αλιεύματά τους. το ψάρι αυτό μπορεί να είναι πηγή δηλητηριώδους τροφής για τον άνθρωπο, λόγω της τοξίνης τετραδοτοξίνη ΤΙΧ που περιέχει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Η ασπιρίνη περιέχει καιγύψο, ο οποίος επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό.