Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΠΑΝΟΡΑΜΙΤΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΘΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ!

Η (ΨΩΝΙΣΜΕΝΗ) ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Καυτηριάζει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Τελικά δεν υπάρχουν πιο ιδιότροποι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, από τους Πανοραμίτες. Θεωρούν εαυτόν ανώτερον όλων και πιστεύουν πως έχουν πιάσει τον παπά απ’ τα …
Το διαπιστώνω καταρχήν από τις αγορές τους. Σε όποιο κατάστημα κι αν μπουν, θέλουν να εξυπηρετούνται πρώτοι, έχουν παράλογες απαιτήσεις και ζητούν οι πάντες να ασχοληθούν με την περίπτωσή τους.

Είναι ικανοί να αγοράζουν πράγματα πολλών χιλιάδων ευρώ και αν πρόκειται να τους γίνει παράδοση κατ’ οίκον -όπως συνήθως ζητούν- δίνουν μια πενιχρή προκαταβολή και φυσικά στους ανθρώπους ή τους τεχνικούς που πάνε στα σπίτια τους οτιδήποτε έχουν παραγγείλει, δεν δίνουν ούτε ευρώ προκαταβολή! Ξεφτίλα, ρε παιδιά. Μιλάμε για απίστευτη τσιγκουνιά!

Οι περισσότεροι από τους Πανοραμίτες κατά λάθος βρέθηκαν εκεί. Είτε οι γονείς τους είχαν κάποιο ξεχασμένο στρέμμα εκεί ψηλά, είτε άλλοι λύσσαξαν να αγοράσουν όσο- όσο ένα κομμάτι γης, γιατί δε δύναται να είσαι γιατρός, εργολάβος ή εργοστασιάρχης και να μη μένεις στην ελίτ περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τώρα πως γίνεται να είναι κάποιος γιατρός μόλις λίγα χρόνια, σε δημόσιο νοσοκομείο παρακαλώ, και να αποκτάει μια έπαυλη στο Πανόραμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, εάν ζούσε η Αμαλία, θα μας το εξηγούσε μια χαρά…

Εγώ πάντως γελάω με τις γυναίκες του Πανοράματος. Οι περισσότερες δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, έχουν κάποιον που τους στάζει το χρήμα και περνάνε τις ώρες τους κάνοντας shopping- therapy, πίνοντας καφέδες και κουτσομπολεύοντας η μία την άλλη.
Όσο για τους άντρες, αυτοί προτιμούν να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους μακριά από τις γυναίκες τους και απλά τους… βουλώνουν το στόμα, εξαγοράζοντας τη σιωπή τους με μερικά ευρώπουλα.

Τα παιδιά τους από την άλλη, μαθαίνουν από τη βρεφική τους ηλικία όλες τις επώνυμες μάρκες ρούχων, παπουτσιών, κτλ. Γίνονται μεγάλοι επιδειξίες και φυσικά σπάνια καταδέχονται να κάνουν παρέα με άτομα πέραν των συνόρων του Πανοράματος.

Στο Πανόραμα γίνεται μια διαρκής επίδειξη πλούτου από τους κατοίκους του. Ποιος έχει το πιο καλό αυτοκίνητο, ποιος έκανε το καλύτερο πάρτυ, ποιος φοράει τα πιο ακριβά ρούχα και ποιος έχει την πιο δυνατή εξωσυζυγική σχέση.
Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (όπως λέει και ο Λαζόπουλος), αλλά εμείς κοιτάμε τον κανόνα. Και ποιος ορίζει τον κανόνα; Οι ίδιοι οι Πανοραμίτες με τη συμπεριφορά τους.

Είμαι σίγουρος πως οι Πανοραμίτες που διαβάζουν το άρθρο μου θα είναι εξοργισμένοι. Κατά βάθος όμως γνωρίζουν και οι ίδιοι πως έτσι έχουν τα πράγματα. Και το πιο τραγικό ξέρετε ποιο είναι; Ότι έτσι έμαθαν να ζουν και για αλλαγή, ούτε κουβέντα. Να χαίρεστε ο ένας τον άλλον εκεί στο Πανόραμα! Φιλιά, από τα χαμηλά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την οργή για τις στερεότυπες κλισέ μαλακίες που γράφεις. Υπάρχουν και χειρότερα. Φάσκελα από τα ψηλά :-))

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα είπε το παλικάρι ποιο πάνω παραδέξου το. Δεν θα πάθεις κάτι άμα υποχωρίσεις και μία φορά.

Ανώνυμος είπε...

το πιο πάνω σχόλιο μου πηγαίνει στους πανοραμίτες.