Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ
Αυξάνεται ο πληθυσμός της γης με ραγδαίους ρυθμούς, με αποτέλεσμα ο υπερπληθυσμός που την «βαραίνει» να φτάνει το 1,2 δισεκατομμύριο κατοίκους. Αν συνεχιστεί αυτό, δηλώνουν οι επιστήμονες, ο πλανήτης δεν θα μπορεί να μας εξυπηρετεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πόλεμοι και να επέλθει πείνα στο μεγαλύτερο μέρος του.

Την ίδια στιγμή, στον αντίποδα, η έρευνα μας ενημερώνει πως το 30% του πληθυσμού της χώρας μας έως το 2025 θα είναι άνω των 65 χρόνων, κυρίως λόγω της υπογεννητικότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ φυσική αύξηση του πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα, προβλέπεται να σημειωθεί μέχρι το 2030 μόνο σε δύο ελληνικές περιφέρειες, την Κρήτη και τα νησιά του νότιου Αιγαίου.

Τέλος, προβλήματα θα υπάρξουν και με την δραματική μείωση του νερού, λόγω του υπερπληθυσμού του πλανήτη, που θα έχει και ως αποτέλεσμα τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Ενδεικτικά, σήμερα συνολικά 2,6 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ούτε καν σε κοινόχρηστες τουαλέτες, ενώ ειδικά στην Αφρική, το πρόβλημα αφορά σχεδόν επτά στα δέκα άτομα. Παρόλο που 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής από το 1990 έως το 2004, 980 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να ζουν χωρίς τουαλέτα…

Και η ζωή στη γη συνεχίζεται… Με όλους εμάς απλούς θεατές…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο υπερπληθυσμός είναι παλιό πρόβλημα, που τώρα έγινε πιο έντονο, ύστερα από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής παγκοσμίως με την εφαρμογή εμβολίων και φαρμάκων κατά ασθενειών που κάποτε θέριζαν ολόκληρους πληθυσμούς στις υπανάπτυκτες χώρες. Έτσι αυτοί που τελικά επιζούν από τις ασθένειες, κάποια στιγμή θα πρέπει να αγωνιστούν για να έχουν πρόσβαση σε τροφή και νερό, οπότε θα υπάρξει έντονη σύγκρουση λαών στα επόμενα χρόνια με αντικείμενο την επιβίωση. Στην Ελλάδα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας θα το αναπληρώσουν οι αλλοδαποί πληθυσμοί που δόξα τω Θεώ ακόμη τεκνοποιούν με υψηλούς ρυθμούς και πολιτογραφούνται Έλληνες. Κάτι που γίνεται άλλωστε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ!