Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ- ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ 1860!
Μια ηχογράφηση, που έκανε το 1860 ένας άσημος Γάλλος εφευρέτης, σχεδόν δύο δεκαετίες πριν την εφεύρεση του φωνογράφου από τον Τόμας Έντισον, ανακαλύφθηκε στο Παρίσι και παίχτηκε για πρώτη φορά από Αμερικανούς ερευνητές. Η ηχογράφηση των 10 δευτερολέπτων, στην οποία μια τραγουδίστρια ακούγεται να ερμηνεύει το λαϊκό τραγούδι Au Clair de la Lune («Στο Φως του Φεγγαριού»), ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα στα αρχεία της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΙΑΓΟΝΑ ΕΤΩΝ 400.000!
Πρωτόγονοι συγγενείς του σύγχρονου ανθρώπου ζούσαν στη δυτική Ευρώπη τουλάχιστον 400.000 χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι νόμιζαν οι παλαιοανθρωπολόγοι, αποκαλύπτει μια γυναικεία σιαγόνα άνω των 1,2 εκατ. ετών που βρέθηκε στη νότια Ισπανία.

ΝΕΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΖ
Ξεκίνησε η πρώτη ανασκαφή μέσα στον κεντρικό δακτύλιο του Στόουνχενζ, σε μια προσπάθεια να χρονολογηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το προϊστορικό μνημείο και να προσδιοριστεί η σημασία των μικρότερων λίθων, που στέκονται μέσα από τους στους εμβληματικούς μονόλιθους. Να σημειώσω πως οι αρχαιότερες ενδείξεις ανθρώπινης δραστηριότητας στο Στόουνχενζ έχουν ηλικία γύρω στα 10.000 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: