Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το είχα πει παλιότερα. Οι αντιπαθείς μέρα με τη μέρα αρχίζουν και πληθαίνουν. Σήμερα φτάνουν τους 15. Ελπίζω να συμφωνείτε με αυτούς που επέλεξα. Ας τους δούμε λοιπόν..

1.) Τάκης Αθανασόπουλος- πρόεδρος της ΔΕΗ
Ο απαράδεκτος πρόεδρος της ΔΕΗ, που ζητάει αυξήσεις για την επιχείρηση έως και 35%, μέσα σε 6 χρόνια!!! Αυτός ο κύριος- golden boy της χώρας μας- που έχει το θράσος να ζητάει από τους Έλληνες να πληρώσουν την αποτυχημένο του σχέδιο στη ΔΕΗ (αγοράζουμε πιο ακριβά ηλεκτρικό ρεύμα, από ό,τι πουλάμε), αμείβεται το μήνα με 35.000€, δηλαδή τον χρόνο τον πληρώνουμε με 400.000€ !!! Και αντί να τον διώξουν από τη θέση που κατέχει και να τον στείλουν στον εισαγγελέα, εξαιτίας της σκανδαλώδους πολιτικής που ακολουθεί στη ΔΕΗ, η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσα!

2.) Χρήστος Χατζηεμμανουήλ- πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ
Ένα από τα golden boys της χώρας μας, που αμείβεται με 500.000€ ετησίως, δηλαδή ο μηνιαίος μισθός του είναι 41.666€, δηλαδή το μεροκάματό του ανέρχεται στα 1.923€, δηλαδή την ώρα παίρνει 240,30€ για τις… υπηρεσίες που προσφέρει στον ΟΠΑΠ, όταν μερικοί άνθρωποι παίρνουν αυτά τα χρήματα το δεκαήμερο της εργασίας τους και κάποιοι συνταξιούχοι με 250,00€ προσπαθούν να βγάλουν ολόκληρο μήνα!!! Ο άνθρωπος αυτός που μοιράζει τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ μόνο σε δημοσιογράφους που… αποφεύγουν να αναφερθούν στον παχυλό μισθό του και που κατέλαβε αυτή τη θέση εξαιτίας της… στενής φιλίας του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον (από Κώστα μέχρι Νατάσα…).

3.) Παναγής Βουρλούμης- πρόεδρος του ΟΤΕ
Ακόμα ένα golden boy που τα παίρνει χοντρά κάθε μήνα, για τις… αποτυχημένες υπηρεσίες που παρέχει στον Οργανισμό. Φυσικά δεν παραλείπει να… βοηθάει και τους βουλευτές, που επιθυμούν τον διορισμό των παιδιών τους στον ΟΤΕ, όπως στην περίπτωση του Βασίλη Μαγγίνα, που με τη βοήθειά του, βολεύτηκε η κόρη του στον ΟΤΕ.

4.) Άγγελος Αγγελούσης- πρώην βουλευτής της Ένωσης Κέντρου
Ο υπέργηρος συνταξιούχος βουλευτής απαίτησε και πήρε τελικά- με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας- 320.000 ευρώ ως αναδρομικά, εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και την ώρα που οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε! Ο 95χρονος Άγγελος Αγγελούσης, μετά από μια σειρά προσφυγών κατά του υπουργείου Οικονομικών και εφόσον δικαιώθηκε, δεν δίστασε να απαιτήσει και κατάσχεση περιουσίας του Δημοσίου, σε περίπτωση που δεν του καταβάλλουν τα… αναδρομικά!!! Και να φανταστεί κανείς πως αυτός ο κύριος κάποτε… «υπηρέτησε» τον ελληνικό λαό, από τη θέση του υπουργού Οικισμού και Πολεοδομίας, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου…

5.) Βασίλης Μαγγίνας & Αλέξανδρος Κοντός- στελέχη της Νέας Δημοκρατίας
Μετά το… αναψυκτήριο του Βασίλη Μαγγίνα, που ξαφνικά μετατράπηκε σε… οικία και τους ανασφάλιστους Ινδούς που είχε μέσα σε αυτό, τώρα ο βουλευτής της ΝΔ θέλησε να βολέψει και την κόρη του στον ΟΤΕ, και με τη βοήθεια του Παναγή Βουρλούμη τελικά το κατάφερε. Το ίδιο θέλησε να κάνει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, που τοποθέτησε το γιο του στο γραφείο του, παρόλο που αυτός δεν έχει καν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Μα πως γίνεται πάντα τα παιδιά των βουλευτών να είναι τόσο άξια και πάντοτε να μπορούν με μεγάλη ευκολία να διορίζονται σε υψηλόβαθμες θέσεις του Δημοσίου; Είναι να τρελαίνεσαι, πραγματικά!

6.) Δήμαρχος Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός- Αντινομάρχης Αλεξανδρούπολης Ιορδάνης Ντόλας- Βουλευτής Έβρου ΝΔ Άκης Γεροντόπουλος
Οι τρεις παραπάνω κύριοι, είναι αυτοί που βάλλονται κατά της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, η οποία στα χωριά του Έβρου προσπαθεί να διδάξει στους μαθητές της την Ελληνική Ιστορία και κάποιοι ανεγκέφαλοι, που αυτό-αποκαλούνται Τούρκοι, την εμποδίζουν. Αντί λοιπόν αυτοί οι κύριοι, ως Έλληνες, να την στηρίξουν, την κατηγορούν και παίρνουν το μέρος των ανεγκέφαλων, μόνο και μόνο για να μην χάσουν τους ψήφους τους, ζητώντας μάλιστα από την ίδια να φύγει από την περιοχή. Κοινώς την διώχνουν… Τόσο ελεεινοί μπορούν να γίνουν κάποιοι για μια χούφτα ψήφους…

7.) Θεόδωρος Ρουσόπουλος- βουλευτής της ΝΔ, πνευματικό τέκνο του ηγούμενου Εφραίμ
Μετά την παραίτησή του, έπεσε από την… κορυφή των αντιπαθειών. Ωστόσο βρίσκεται μέσα σε αυτές, κυρίως λόγω των όσων λέει στις εκπομπές που πηγαίνει για να αποκαταστήσει την… τιμή του, αλλά και γιατί δεν αποσύρει τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων του δημοσιογράφων. Λυπάμαι που το λέω, αλλά το έχει χαμένο το παιχνίδι ο Ρουσόπουλος…

8.) Εφραίμ και Αρσένιος- οι μοναχοί επιχειρηματίες του Αγίου Όρους
Τα λαμόγια του Αγίου Όρους, που ακόμα και σήμερα προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, τόσο απέναντι στους πολίτες, όσο και απέναντι στη Δικαιοσύνη, καθώς αρνούνται να εμφανιστούν ενώπιον δικαστών και εισαγγελέων και ούτε καν μια φράση μεταμέλειας δεν ακούς από τα… αμαρτωλά τους χείλι.

9.) Αλέκα Παπαρήγα- γενική γραμματέας του ΚΚΕ
Η επί πολλά έτη γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία αν και θέλει να κρύψει το φλερτ του κόμματός της με τη Νέα Δημοκρατία, η χαρά δεν την αφήνει! Έτσι θέλησε να στηρίξει ακόμα μια φορά την κυβέρνηση στη Βουλή, δηλώνοντας παρών στη ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Σου λέει η Αλέκα, ο ΣΥΝ φλερτάρει με το ΠΑΣΟΚ, εγώ να μην στηρίζω ένα μεγάλο κόμμα, μπας και στις επόμενες εκλογές προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας; Σωστή η Αλέκα! (Ενδιαφέρον θέμα για το ΚΚΕ μπορείτε να διαβάσετε στο blog: http://agrilia.blogspot.com/)

10.) Νίκολα Γκρούεφσκι- Ντάνιελ Φριντ- Παύλος Βοσκόπουλος- Γρηγόρης Βαλλιανάτος
Ο εθνικιστής πρωθυπουργός των Σκοπίων, μόνιμα παρών στις αντιπάθειες της εβδομάδας, ακόμα μια φορά προκαλεί τη χώρα μας, με την προσπάθειά του να επεκτείνει την ατζέντα για το όνομα της γειτονικής χώρας και να γίνει αναφορά για «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα αλλά και με την απόφασή του η χώρ του να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης, επειδή η Ελλάδα δεν επέτρεψε την είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ. Δίπλα του- όπως πάντα- η τωρινή κυβέρνηση Μπους, η οποία μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ, επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της κάνοντας ένα «δωράκι» στους σκοπιανούς και δείχνοντας την αντιπάθειά της για την Ελλάδα, λόγω Βουκουρεστίου, οπότε και προσπαθεί στα έγγραφα του ΝΑΤΟ η FYROM να αποκαλείται ως «Μακεδονία». Ως «Μακεδονία» όμως επιθυμεί να ονομάζονται τα Σκόπια και ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, θέση την οποία εξέφρασε παρουσία του φιλοσκοπιανού Παύλου Βοσκόπουλου, που ηγείται του «Ουράνιου Τόξου» και κατηγορεί μονίμως τη χώρα μας, αν και δουλεύει στη Νομαρχία Φλώρινας. Και μετά σου λέει Έλληνες…

11.) Τζέρεμι Κλάρκσον- Βρετανός δημοσιογράφος του BBC
Ο συγκεκριμένος- ανθέλληνας- δημοσιογράφος αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στη χώρα μας, αποκαλώντας την «τουαλέτα», ενώ για τις Ελληνίδες ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως έχουν όλες τους… μουστάκι! Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο στην ελληνική κοινότητα της Αγγλίας και όχι μόνο, και παρόλο που του ζήτησαν να επανορθώσει, ο ίδιος αρνείται πεισματικά.

12.) 22χρονος κλέφτης αστυνομικός
Δεν έχουν τελειωμό τα ρεζιλίκια της ελληνικής αστυνομίας. Λίγες μέρες πριν, 22χρονος αστυνομικός σταμάτησε οικονομικό μετανάστη για έλεγχο και του αφαίρεσε 600€ από το πορτοφόλι του. Ο αλλοδαπός είχε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό σε συναδέλφους του, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να συλληφθεί.

13.) Νίκος Καρβέλας & Αννίτα Πάνια- παρατράγουδα
Τα καραγκιοζιλίκια τους, που ακολούθησαν τη σύλληψή τους, επειδή δεν σταμάτησαν σε μπλόκο των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τους καταδιώκουν πέντε περιπολικά και τελικά να τους μπαγλαρώσουν με τη συνδρομή του εισαγγελέα, έπαιζαν για πολλές ημέρες στην τηλεόραση, λες και δεν έχουν να ασχοληθούν με τίποτα πιο σοβαρό τα κανάλια. Και είχαν το θράσος τα δύο παρατράγουδα να καταγγείλουν την αστυνομία για τις συνθήκες με τις οποίες τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο κρατητήριο. Φυσικά η διαμαρτυρία τους έγινε στην εκπ[ομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, τον «φύλακα» του Καρβέλα.

14.) Παναγιώτης Ψωμιάδης- νομάρχης Θεσσαλονίκης
Έχασε τη… μαγκιά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, μόλις αποκαλύφθηκε πως και ο ίδιος εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Στο δελτίο ειδήσεων του Alpha έχασε τα λόγια του και το νταϊλίκι του εξαφανίστηκε μόλις τον στρίμωξαν οι δημοσιογράφοι του πάνελ. Δύσκολοι καιροί και για το νομάρχη…
15.) Βασίλης Παπαγεωργόπουλος- δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Εμμένει στη θέση του, για αύξηση των δημοτικών τελών και μάλιστα προσπαθεί να δικαιολογήσει και την… αδικαιολόγητη στάση του. Ο ατσαλάκωτος δήμαρχος, που σέρνει στα δικαστήρια όσους του πάνε κόντρα, ό,τι κι αν προσπαθεί να κάνει, το ίδιο αντιπαθείς παραμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: