Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

«ΣΦΗΝΑ» ΤΟ «ΚΕΝΤΡΙ» ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα τις δύο νέες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν, η «Σφήνα» στην Αθήνα και «Το Κεντρί» στη Θεσσαλονίκη. Καλή η προσπάθεια, αλλά μερικά πράγματα ας τα προσέξουν οι υπεύθυνοι.

Στην εφημερίδα «Σφήνα» υπάρχει συνοδευτικό περιοδικό, που ασχολείται κυρίως με τηλεοπτικά θέματα. Η Ιωάννα Βάσσου, που φέρεται ως υπεύθυνη του περιοδικού, υπογράφει ακόμα και τα… μισόστηλα που συντάσσει. Εντάξει, μπορεί το κουτσομπολίστικο δελτίο ειδήσεων του Star Channel να της ταιριάζει, αλλά αν δεν γνωρίζει από έντυπο τύπο, καλό θα ήταν να ενημερωθεί, πριν αναλάβει υπεύθυνη περιοδικού, που μάλιστα συνοδεύεται από εφημερίδα.

Στην εφημερίδα «Το Κεντρί» υπογράφει ως εκδότης κάποιος κύριος Καραμανλής. Δεν μπορώ να ξέρω τι σχέση έχει με τον πρωθυπουργό, ωστόσο όλοι οι δημοσιογράφοι που τη στελεχώνουν πρόσκεινται στη ΝΔ (Κοντογουλίδης, Κολοκοτρώνης, κ.ά.). Και αυτό δεν είναι τόσο κακό, καθώς όλες οι εφημερίδες υποστηρίζουν κάποιον κομματικό χώρο, όσο ότι η υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου, αλλά και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου γίνεται με απροκάλυπτο τρόπο, χωρίς καν πολλές φορές να αφουγκράζονται το κοινωνικό αίσθημα, λες και όλοι εκεί εθελοτυφλούν.

Όπως και να’ χει, εγώ εύχομαι καλή επιτυχία στις δύο εφημερίδες και ελπίζω να υπηρετούν το δημοσιογραφικό σκοπό τους, που είναι πάνω από όλα η έγκυρη ενημέρωση. Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: