Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΣΤΑΣ
Δυσάρεστες είναι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς δείχνουν πως μόνο εάν αλλάξει ο αρχηγός της ΝΔ, το κόμμα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Με δεδομένη τη δυσαρέσκεια που υπάρχει πλέον προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού από τους πολίτες, στη Ρηγίλλης έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες σκέψεις για αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία «απολαμβάνει» εδώ και 12 περίπου χρόνια.

Ο Κώστας Καραμανλής δείχνει έτοιμος να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο, εφόσον όμως «παίξει» και το τελευταίο του χαρτί, που είναι οι Ευρωεκλογές του 2009. Και όπως φαίνεται θα δώσει πολύ βαρύτητα στο πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της ευρωλίστας του κόμματος.

Οι υποψήφιοι είναι πολλοί, ωστόσο ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει επιλέξει ήδη αυτόν ή… καλύτερα αυτή που θα προσπαθήσει να φέρει τη ΝΔ πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Το όνομά της είναι Αλεξία Έβερτ, κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ και νυν αντιδήμαρχος Υγείας στο Δήμο Αθηναίων.

Ο Κώστας Καραμανλής πιστεύει πως εάν προτείνει την Αλεξία Έβερτ για επικεφαλής της ευρωλίστας της ΝΔ, αφενός θα ικανοποιήσει τον «βαρόνο» του κόμματος Μιλτιάδη Έβερτ, οπότε και θα τον αναγκάσει να σταθεί δίπλα του στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στις ευρωεκλογές και αφετέρου με αυτήν την κίνηση θα του ζητάει εμμέσως να απομακρυνθεί ο ίδιος από την πολιτική, στις επόμενες εκλογές, ώστε το κόμμα να μη δείξει πως δεν ανανεώνεται (κάτι που πιστεύουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες) και ότι είναι δέσμιο των «βαρόνων» του.

Η Αλεξία Έβερτ αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική εδώ και τρία χρόνια περίπου, οπότε και ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη, για το δήμο της Αθήνας, όπου και εκλέχθηκε. Ως αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει πετυχημένο έργο, γι’ αυτό και πολλοί την ήθελαν υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, κάτι όμως που η ίδια ούτε καν συζητάει. Το τελευταίο διάστημα ο σύζυγός της Γιώργος Αλβέρτης παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς κατά τη διάρκεια λεπτής χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, ένα ιατρικό λάθος του άφησε μόνιμο πρόβλημα. Ωστόσο, η ίδια και ο σύζυγός της δεν το έβαλαν κάτω και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Μία από αυτές είναι ίσως και οι Ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: