Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που μερικοί στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται σοβαρά το κόμμα να τον προτείνει ως υποψήφιο του κινήματος, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει το 2006, αν και ο ίδιος ως ανεξάρτητος τα πήγε περίφημα.

Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ, σκέφτονται σοβαρά να προτείνουν ξανά την Χρύσα Αράπογλου, ως υποψήφια του κόμματος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, κυρίως λόγω της σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής που ακολούθησε η ίδια, απέναντι στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Με την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμφωνεί ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς πιστεύει πως ένα νέο πρόσωπο πρέπει να ηγηθεί των δημοτικών εκλογών του 2010, μιας και η Χρύσα Αράπογλου αποδείχτηκε «καμένο» χαρτί.

Τη θέση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται ήδη να έχουν αρνηθεί τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο χάρης Καστανίδης, όσο και ο Γιάννης Μαγκριώτης, παρά τις νύξεις που τους έγιναν, καθώς θέλουν να παραμείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όσον αφορά το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, υπάρχουν κάποιες σκέψεις να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του 2009. Ο ίδιος έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον, ωστόσο- σύμφωνα με συνεργάτες του- θα επιθυμούσε μια ακόμα εκλογή στο δημαρχιακό θώκο, τόσο για να είναι ο πρώτος δήμαρχος που θα εγκατασταθεί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, όταν αυτό με το καλό ολοκληρωθεί, όσο και για να μπορέσει να καρπωθεί όλα τα μεγάλα έργα που γίνονται τώρα στη Θεσσαλονίκη και πρωτοξεκίνησαν επί της θητείας του.

Από την άλλη όμως, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανυπομονεί να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας, επιθυμία που την έχει εκφράσει ανοιχτά εδώ και πολύ καιρό και όπως φαίνεται κάποιοι στη Ρηγίλλης το σκέφτονται σοβαρά. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς το σίγουρο είναι πως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα έχει τη στήριξη και του ΛΑΟΣ, κάτι εξάλλου που έχει δηλώσει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, οπότε και η επανακατάκτηση του δήμου από το κυβερνών κόμμα θα μοιάζει με… περίπατο.

Στο παραπάνω σενάριο συνηγορεί και η πρόσφατη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη κυρίαρχο του παιχνιδιού στη συμπρωτεύουσα, καθώς το 53,6% των Θεσσαλονικέων έχουν θετική γνώμη γι’ αυτόν. Στους βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίδης, Ορφανός και Καλαφάτης αποτελούν τη δυνατή τριάδα του κυβερνώντος κόμματος, ενώ στο ΠΑΣΟΚ πρώτος και με διαφορά στις θετικές γνώμες έρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ακολουθούν Καστανίδης και Αράπογλου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά κανείς δεν είναι άξιος για τη Θεσσαλονίκη από τους παραπάνω. Ειδικά ο Παπαγεωργόπουλος το 'χει παρακάνει. Ο Ψωμιάδης είναι πολύ φαφλατάς, η Αράπογλου ούτε για αστείο. Κανένας άλλος δεν υπάρχει να μπει. Να είναι νέος και να μην έχει ανακατευτεί στα σκ... της πολιτικής.