Σάββατο 18 Μαΐου 2013

EUROVISION 2013: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΚΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
Η Γαλλία θα ανοίξει σε λίγη ώρα τον τελικό της 58ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Malmo Arena, της Σουηδίας και θα μεταδοθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη ζωντανά, από τους κρατικούς τηλεοπτικούς δέκτες. Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά η Γαλλία προβλέπεται να τερματίσει στις τελευταίες θέσεις (όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια άλλωστε…), ενώ η Λιθουανία που ακολουθεί προβλέπεται να είναι μια από τις εκπλήξεις του τελικού.

Η Μολδαβία δεν θα καταφέρει να φτάσει υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ η Φιλανδία παίζει κορώνα- γράμμα το φιλί μεταξύ της τραγουδίστριας και της χορεύτριά της. Η Ισπανία δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, ούτε και το μεγάλο αουτσάιντερ του πρώτου ημιτελικού, το Βέλγιο, που ακολουθεί.

 Έβδομη εμφανίζεται η Εσθονία, της οποίας η ερμηνεύτρια έχει τις περισσότερες συμπάθειες από το σύνολο των eurofans. Η Λευκορωσία θα ξεσηκώσει το κοινό στο Malmo Arena,ενώ η συμπαθητική φυσιογνωμία του ερμηνευτή της Μάλτας δυστυχώς δεν θα φτάσει για να του χαρίσει πολλούς ψήφους.

 Αμέσως μετά, στην δέκατη θέση, κάνει την εμφάνισή του ένα από τα μεγάλα φαβορί, η Ρωσία, ενώ ακολουθεί η Γερμανία, η οποία και φέτος θα πλασαριστεί υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Η Αρμενία δεν θα καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο, ενώ η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα όπου κανείς πραγματικά δεν μπορεί να προβλέψει πως θα πάει στον τελικό. Το ίδιο ισχύει και για την Ρουμανία, που ακολουθεί, αλλά και για το Ηνωμένο Βασίλειο, με το δυνατό χαρτί του, την Bonnie Tyler!

Η Σουηδία «παίζει» στην έδρα της και σαφώς θα τα πάει εξαιρετικά, ενώ μάλλον το αντίθετο θα ισχύσει για την Ουγγαρία. Στην 18η θέση εμφανίζεται το μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού, η Δανία, η οποία προβλέπεται να τερματίσει πρώτη. Ακολουθεί η Ισλανδία και αμέσως μετά το Αζερμπαϊτζάν, οι μετοχές του οποίου τις τελευταίες δύο μέρες ανεβαίνουν κατακόρυφα!

 Σειρά έχει η Ελλάδα, στην 21η θέση, όπου πολλοί την θέλουν στην τελική δεκάδα και άλλοι την τοποθετούν λίγο πιο κάτω, πιθανόν στην 13η. Η Ουκρανία αναμένεται να εντυπωσιάσει και όλοι λένε πως μια θέση στην πεντάδα (ή και στην τριάδα…) της αξίζει! Η Ιταλία- όπως κάθε χρόνο- σίγουρα θα τερματίσει υψηλά, όπως και η Νορβηγία, ενώ Γεωργία και Ιρλανδία θα πάνε καλά, άλλα όχι τίποτα το ιδιαίτερο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα γραφεία στοιχημάτων, αλλά και τις επιλογές των eurofan, στη τελική δεκάδα του σημερινού τελικού αναμένεται να δούμε τις εξής χώρες:
Δανία- Αζερμπαϊτζάν- Ουκρανία- Ιταλία- Νορβηγία- Γερμανία- Ρωσία- Ηνωμένο Βασίλειο- Σουηδία- Ολλανδία.

 Στο μεταξύ, όλο και περισσότερο ακούγεται τις τελευταίες ώρες πως μετά τον πρώτο ημιτελικό, που οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Βαλτικής αλληλοψηφίστηκαν, με αποτέλεσμα όλες οι Βαλκανικές να μείνουν απ’ έξω, το Βαλκανικό μπλοκ ετοιμάζει «αντίποινα» και ήδη έχει πέσει «σήμα» να στηρίξουν όλες τις δύο εκπροσώπους τους, την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

 Το ίδιο ακούγεται πως θέλουν να κάνουν και οι χώρες του Νότου, ως αντίδραση για την συμμετοχή 21 βόρειων χωρών στον τελικό της διοργάνωσης και μόλις 4 χωρών από το Νότο (Ελλάδα, Μάλτα, Ιταλία, Ισπανία) και οι δυο μάλιστα λόγω του ότι ανήκουν στις Big 5. Αν κάτι τέτοιο συμβεί αναμένονται πραγματικά μεγάλες εκπλήξεις στην τελική κατάταξη, με την Ελλάδα να βγαίνει σαφώς κερδισμένη, μιας και θα καρπωθεί τις ψήφους τόσο των Βαλκανικών κρατών, όσο και των Νοτίων. Μένει μόνο αυτό να φανεί και στην ψηφοφορία. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τον νικητή!

 Λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού, το rantar θα σας παρουσιάσει όλο το παρασκήνιό του, όπως κάθε χρόνο, με κάθε λεπτομέρεια! Δεν έχετε παρά να μας διαβάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: