Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ EUROVISION 2013

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΚΥΠΡΟΣ- ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ & ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ
Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα ο πρώτος ημιτελικός του 58ου Διαγωνισμού της Eurovision, με τα μεγάλα φαβορί να καταφέρνουν να περάσουν στον τελικό του Σαββάτου, ενώ η Κύπρος να μένει εκτός...

Πιο αναλυτικά, η συμμετοχή της Αυστρίας -αν και φαβορί- τελικά δεν προκρίθηκε, καθώς το όλο στήσιμο του τραγουδιού ήταν εντελώς αδιάφορο. Η Εσθονία- με την ερμηνεύτριά της να είναι 4 μηνών έγκυος- πραγματικά είχε μια καλή παρουσίαση, ενώ η Σλοβενία όσο και αν προσπάθησε να ανεβάσει τους eurofan δεν τα κατάφερε, γι’ αυτό και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Αδιάφορη η… μίζερη συμμετοχή της Κροατίας, ενώ η Δανία (παρόλη την κακή σκηνοθεσία) πραγματικά ξεσήκωσε όλο το γήπεδο! Το ίδιο και η Ρωσία και η Ουκρανία που ακολούθησε, ενώ η Anouk της Ολλανδίας πραγματικά καθήλωσε με την μοναδική της ερμηνεία τους Eurofan!

Το Μαυροβούνιο, με τους ερμηνευτές του ντυμένους με στολές αστροναυτών δεν έπεισε, ενώ η Λιθουανία- η έκπληξη του πρώτου ημιτελικού- τελικά τα κατάφερε και προκρίθηκε! Το ίδιο και η Λευκορωσία, στη συμμετοχή της οποίας ο δικός μας Κωνσταντίνος Κουτσομίχος έχει αναλάβει το style direction της τραγουδίστριας και των ανθρώπων που την πλαισιώνουν, αλλά και η Μολδαβία, η οποία ήταν η πιο εντυπωσιακή παρουσίαση της βραδιάς, με την τραγουδίστρια να… ψηλώνει και τη φούστα της να αλλάζει χρώματα.

Και Ιρλανδία, όπως αναμενόταν, κατάφερε και πέρασε στον τελικό, σε αντίθεση με την Κύπρο, που δυστυχώς δεν τα κατάφερε, παρόλο που η Δέσποινα Ολυμπίου ήταν εκπληκτική και ίσως η πιο αξιοπρόσεκτη συμμετοχή του φετινού διαγωνισμού.

Έκπληξη και η είσοδος του Βελγίου στον τελικό του Σαββάτου, ενώ τέλος η Σερβία δεν τα κατάφερε και τελικά αποχωρεί από τον διαγωνισμό.

Οι 10 χώρες λοιπόν που πέρασαν στον τελικό είναι:
Τα 5 μεγάλα φαβορί: Δανία, Ρωσία, Ουκρανία, Ολλανδία, Ιρλανδία
Οι 3 χώρες που ήταν σίγουρο πως θα περάσουν: Εσθονία, Λευκορωσία, Μολδαβία
Και 2 αουτσάιντερ- έκπληξη: Λιθουανία, Βέλγιο

Δεν τα κατάφεραν, όπως αναμενόταν, η Αυστρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.
Ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα έμεναν εκτός η Σλοβενία, η Κροατία και η Κύπρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: