Κυριακή 19 Μαΐου 2013

EUROVISION 2013: ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η ΔΑΝΙΑ- ΣΤΗΝ 6Η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΔΙΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ! ΜΕΘΥΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ!!!
Η 58η Eurovision ήταν γεμάτη εκπλήξεις, από τους ημιτελικούς ακόμα, όταν στον πρώτο το Βέλγιο περνούσε στον τελικό και στον δεύτερο το Σαν Μαρίνο έμενε εκτός. Έκπληξη και για την Ελλάδα η 6η θέση στην τελική κατάταξη, όταν τα γραφεία στοιχημάτων μας τοποθετούσαν μεταξύ 11ης και 16ης θέσης!
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η έναρξη του τελικού θύμισε λίγο… Ολυμπιάδα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε ο Ύμνος της Eurovision, τη στιγμή που παρέλασαν πάνω στην εναέρια γέφυρα στο Malmo Arena όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν σε αυτόν, με τις σημαίες των χωρών τους. Η διοργάνωση ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία του θεσμού, ενώ δίκαια η παρουσιάστρια της φετινής Eurovision, η Petra, θεωρήθηκε η καλύτερη από το 1956 έως και σήμερα!

Όσον αφορά τις συμμετοχές, οι Σουηδοί διοργανωτές τοποθέτησαν στην αρχή της βραδιάς τα τραγούδια αυτά που δεν ήταν ενδιαφέρον, ενώ για το τέλος κράτησαν τα φαβορί, οπότε η Γαλλία- που εμφανίστηκε πρώτη- πέρασε απαρατήρητη, το ίδιο και η Λιθουανία, ενώ λίγο η Μολδαβία κατάφερε να ξεχωρίσει.

Το φιλί μεταξύ της ερμηνεύτριας και της χορεύτριας της Φιλανδίας απέσπασε έντονο χειροκρότημα, ενώ η Ισπανία ήταν χλιαρή. Το Βέλγιο ήταν η έκπληξη της φετινής βραδιάς (μιας και σχετικά τα πήγε καλά στην τελική κατάταξη), ενώ η Εσθονία δεν έδειξε να κρατά ζεστούς τους eurofans

Ακολούθησε το δυνατό τραγούδι της Λευκορωσίας, σκηνοθετικά δια χειρός Έλληνα δημιουργού- και μετά η Μάλτα, όπου ο ερμηνευτής της απέσπασε θερμότατο χειροκρότημα απ΄ όσους ήταν στο εντυπωσιακό Malmo Arena! Η Ρωσία ήταν καλή, ενώ η Γερμανία έχασε πολύ από το άθλιο σκηνικό που είχε διαμορφώσει, με την τραγουδίστρια για ώρα πάνω σε μια… σκαλωσιά!

Η Αρμενία τελείως απαρατήρητη, ενώ η Anouk της Ολλανδίας γλυκύτατη πάνω στην σκηνή, απέσπασε το πιο ζεστό χειροκρότημα των eurofan! Η Ρουμανία ήταν καλή- λίγο το ενδυματολογικό κακό-, ενώ η Bonnie Tyler καταχειροκροτήθηκε, για την τιμή που έκανε στον θεσμό να συμμετέχει σε αυτόν για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η πιο κλασάτη ερμηνεία της φετινής Eurovision!

Η Σουηδία τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ η Ουγγαρία (μαζί με Λιθουανία και Μάλτα) ήταν από τις εκπλήξεις της βραδιάς. Αμέσως μετά το απόλυτο φαβορί, η Δανία, η ερμηνεύτρια της οποίας τραγουδούσε χαμογελώντας το… “Only teardrops”. Ήταν σαφέστατα εκτός κλίματος! Ωστόσο το τραγούδι της ξεχώρισε και φυσικά δικαίως ήρθε και πρώτο.

Η Ισλανδία χάθηκε από την ερμηνεία της Δανία που προηγούταν, αλλά και του Αζερμπαϊτζάν που ακολουθούσε αμέσως μετά, το οποίο ήταν εντυπωσιακό! Γραμμένο από τον δικό μας Δημήτρη Κοντόπουλο και σκηνοθετημένο από τον επίσης δικό μας Φωκά Ευαγγελινό, το Αζερμπαϊτζάν και φέτος κατάφερε να ενθουσιάσει την Ευρώπη!

Ακολούθησε η Ελλάδα με τους Koza Mosta και τον Αγάθωνα, με το τραγούδι “Alcohol is free”, το οποίο εντυπωσίασε και τρέλανε την Ευρώπη! Όλοι η ομάδα ήταν φοβερή και το χειροκρότημα ιδίως προς τον Αγάθωνα πραγματικά πολύ μεγάλο! Ακολούθησε η μαγευτική φωνή της Ουκρανίας και μετά η Ιταλία, ενώ λίγο πριν το τέλος, άλλο ένα φαβορί, η Νορβηγία κατάφερε και ξεσήκωσε τους απανταχού eurofan!

Προτελευταία εμφάνιση η Γεωργία (το μόνο ντουέτο του φετινού διαγωνισμού)και τέλος η Ιρλανδία, για να περάσουμε αμέσως μετά στην ψηφοφορία των κρατών!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Η Ελλάδα κατάφερε και πήρε το πρώτο 12αρι της βραδιάς από το Σαν Μαρίνο (το δεύτερο και τελευταίο το πήρε στο τέλος από την Κύπρο), ενώ για πολύ ώρα «έπαιζε» από την πρώτη έως την τρίτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα! Το Αζερμπαϊτζάν πήρε τα περισσότερα 12αρια (παρόλο που τερμάτισε δεύτερο), ενώ 13 χώρες από τις 26 κατάφεραν και πήραν έστω και ένα 12αρι.

Αναλυτικότερα:
1.)ΔΑΝΙΑ=281: Ξεχώρισε εδώ και μήνες πριν και τα γραφεία στοιχημάτων όλο αυτό τον καιρό την τοποθετούσαν στην πρώτη θέση. Η σκηνική παρουσία δεν έλεγε πολλά, αλλά το τραγούδι ήταν πολύ ωραίο. Συνολικά πήρε 8 δωδεκάρια!
2.)ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ=234: Η πιο καλή σκηνοθεσία και χορογραφία του φετινού διαγωνισμού. Τα 10 δωδεκάρια αποδεικνύουν την υπέροχη δουλειά που έκανε η συγκεκριμένη χώρα.
3.)ΟΥΚΡΑΝΙΑ=214: Τρίτη στην κατάταξη και τρίτη και στο σύνολο των 12 βαθμών, καθώς εξασφάλισε 5 στη διάρκεια της βραδιάς!
4.)ΝΟΡΒΗΓΙΑ=191: Η πιο αμφιταλαντευόμενη παρουσία του τελικού, καθώς οι γνώμες διίσταντο, καθώς άλλοι έλεαν πως θα βγει πρώτο- δεύτερο και άλλοι ότι θα πατώσει. Τελικά ήρθε 4ο με 3 δωδεκάρια.
5.)ΡΩΣΙΑ=174: Το τελευταίο διάστημα η συμμετοχή της Ρωσίας είχε πέσει αρκετά στα γραφεία στοιχημάτων. Η 5η θέση τους διέψευσε όλους. 2 δωδεκάρια για την Ρωσία στο σύνολο.

6.)ΕΛΛΑΔΑ=152: Η χώρα μας τα πήγε περίφημα φέτος! Συνολικά μας ψήφισαν 26 χώρες από τις 39, με Κύπρο και Σαν Μαρίνο να μας δίνουν 12 βαθμούς, από 10 μας έδωσαν η Αλβανία και η Ρωσία, από 8 βαθμούς η Αρμενία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μαυροβούνιο, 7 βαθμούς μας έδωσαν οι Αυστρία, Βουλγαρία, Ιταλία και Ρουμανία, μας έδωσαν 6 βαθμούς οι Γερμανία, Δανία (ανέλπιστο…) και Λευκορωσία, ενώ 5 βαθμούς μας έδωσαν η Κροατία και η Νορβηγία. Υπήρχαν και άλλες 9 χώρες που μας ψήφισαν με λιγότερους ψήφους (Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, ΠΓΔΜ- 4 βαθμούς/ Βέλγιο, Ισραήλ- 2 βαθμούς/ Λετονία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Φιλανδία- 1 βαθμό).

Η χώρα μας φυσικά ευνοήθηκε και από το γεγονός πως μόνο εμείς και η Ρουμανία προκριθήκαμε από τις βαλκανικές χώρες, οπότε μαζέψαμε πολλούς ψήφους από τους γύρω μας (με εξαίρεση την Σερβία…), ενώ και οι χώρες του νότου μας στήριξαν, ως αντίδραση για τις πολλές βόρειες χώρες που φέτος συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

7.)ΙΤΑΛΙΑ=126: Απογοητευμένος ο Ιταλός ερμηνευτής, καθώς περίμενε να φτάσει πιο ψηλά, τουλάχιστον βάσει των όσων έλεγαν τα γραφεία στοιχημάτων και οι eurofan… Κατάφερε και πήρε 3 δωδεκάρια.
8.)ΜΑΛΤΑ=120: Ο πιο χαμογελαστός ερμηνευτής της φετινής Eurovision και η έκπληξη του τελικού, ένα τραγούδι που παιζόταν αν θα περάσει από τον ημιτελικό. Κανένα 12αρι για την Μάλτα…
9.)ΟΛΛΑΝΔΙΑ=114: Ένα δωδεκάρι για την υπέροχη Anuk, η οποία τα πήγε περίφημα!
10.)ΟΥΓΓΑΡΙΑ=84: Ένα αουτσάιντερ στην τελική δεκάδα της Eurovision! Αυτό είναι ανατροπή! Ένα δωδεκάρι από την Γερμανία.

Ακολούθησαν: 11.)Μολδαβία- 12.)Βέλγιο- 13.) Ρουμανία- 14.)Σουηδία- 15.)Γεωργία- 16.)Λευκορωσία- 17.)Ισλανδία- 18.)Αρμενία- 19.)Ηνωμένο Βασίλειο- 20.)Εσθονία- 21.)Γερμανία- 22.)Λιθουανία- 23.)Γαλλία- 24.)Φιλανδία- 25.)Ισπανία- 26.)Ιρλανδία

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΟΥ RANTAR
Τα μέλη του RANTAR, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανέδειξαν τη δική τους τελική δεκάδα. Αυτή είναι η ακόλουθη:

12- ΔΑΝΙΑ
10- ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
8- ΝΟΡΒΗΓΙΑ
7- ΟΥΚΡΑΝΙΑ
6- ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
5- ΡΩΣΙΑ
4- ΕΛΛΑΔΑ
3- ΡΟΥΜΑΝΙΑ
2- ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
1-ΒΕΛΓΙΟ

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΡΤ)
Η ψηφοφορία της χώρα μας- που δόθηκε από την ΕΡΤ- στο 58ο διαγωνισμό της Eurovision είχε ως εξής:
12- ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, 11- ΡΟΥΜΑΝΙΑ, 8- ΟΥΚΡΑΝΙΑ, 7- ΔΑΝΙΑ, 6- ΙΤΑΛΙΑ, 5- ΓΕΩΡΓΙΑ, 4- ΝΟΡΒΗΓΙΑ, 3- ΜΑΛΤΑ, 2- ΟΥΓΓΑΡΙΑ, 1- ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Στον πρώτο ημιτελικό- όπως αναμενόταν- πρώτη τερμάτισε η Δανία, ακολούθησε η Ρωσία και τρίτη η Ουκρανία. Τέταρτη τερμάτισε η Μολδαβία και πέμπτο το Βέλγιο. Ακολούθησαν και έκλεισαν την τελική δεκάδα οι εξής χώρες: Ολλανδία, Λευκορωσία, Ιρλανδία, Λιθουανία και Εσθονία.

Στον δεύτερο ημιτελικό πρώτο τερμάτισε το Αζερμπαϊτζάν, δεύτερη η ΕΛΛΑΔΑ και τρίτη η Νορβηγία! Τέταρτη ακολούθησε η Μάλτα, Πέμπτη η Ρουμανία και έκτη η Ισλανδία. Ακολούθησαν και έκλεισαν την τελική δεκάδα οι εξής χώρες: Αρμενία, Ουγγαρία, Φιλανδία και Γεωργία.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ BIG 5
Στο μεταξύ, λίγες μόλις ώρες μετά τον τελικό, οι BIG 5 (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία), λόγω των χαμηλών θέσεων που κατέλαβαν, απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της EBU για να κάνουν τα παράπονά τους. Με λίγα λόγια θέλησαν να συζητήσουν πάλι το πάγιο αίτημά τους. Δηλαδή να τους δίνεται η δυνατότητα στους ημιτελικούς να παρουσιάζουν τα τραγούδια τους, όχι σε βίντεο μερικών δευτερολέπτων, αλλά κανονικά, live. Φυσικά δεν θα ψηφίζονται, μιας και περνάνε αυτομάτως στον τελικό, αλλά τουλάχιστον θα ακούγονται.

Το αίτημά τους πάντως εξετάζεται σοβαρά, για το λόγο αυτό μην απορέσετε αν δείτε κάποιες αλλαγές στην επόμενη Eurovision, στην Δανία!

Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε τις χαλαρές κουβεντούλες μας από το blog μας!
Πολλά φιλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: