Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ 58ΗΣ EUROVISION 2013 ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Καρδιοχτύπησε η Ελλάδα μέχρι να ανοίξει και ο τελευταίος φάκελος στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision, ο οποίος και περιείχε το εισιτήριο μας για τον τελικό του Σαββάτου! Η Ελλάδα λοιπόν τα κατάφερε και Koza Mostra μαζί με Αγάθωνα θα διαγωνιστούν για την κατάκτηση μιας καλής θέσης στην τελική ψηφοφορία.

 Ο δεύτερος ημιτελικός- όπως και ο πρώτος- πραγματικά ήταν πολύ καλός και μάλιστα όλοι μιλάνε για την άρτια διοργάνωση της Σουηδίας και την άψογη σκηνοθεσία των τραγουδιών (με εξαίρεση ίσως μόνο της Δανίας).

 Η βραδιά ξεκίνησε με το κεφάτο τραγούδι της Λετονίας, όπου ο τραγουδιστής του συγκροτήματος έπεσε στα δεκάδες χέρια των eurofan, γεγονός πρωτόγνωρο για τον θεσμό της  Eurovision, κάτι όμως που δεν του χάρισε την πρόκριση.

 Ένα από τα μεγάλα φαβορί, το Σαν Μαρίνο, τελικά δεν τα κατάφερε, κάτι όμως για το οποίο σας είχε ενημερώσει από σήμερα το μεσημέρι το rantar. Η έλλειψη συμμαχιών και το γεγονός πως δεν έγινε καλό promotion στη συμμετοχή, ήταν αρκετά για να αποκλειστεί τελικά από τον τελικό.

 Η γειτονική FYROM δεν έπεισε, αντιθέτως απογοήτευσε, ενώ το Αζερμπαϊτζάν, που ακολούθησε αμέσως μετά, μάγεψε τους eurofan τόσο με την ερμηνεία όσο και με την σκηνοθεσία του τραγουδιού, δημιούργημα του δικού μας Φωκά Ευαγγελινού.

 Η Φιλανδή τραγουδίστρια το τόλμησε τελικά και στο τέλος φίλησε την χορεύτριά της στο στόμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της φιλανδικής Βουλής να ψηφίσει νόμους υπέρ της συμβίωσης ομοφυλοφίλων, γεγονός που της εξασφάλισε και ένα από τα εισιτήρια για τον τελικό. Το ίδιο κατάφερε και η Μάλτα με το χαρούμενο τραγουδάκι της.

 Η Βουλγαρία και η Elitsa έφαγαν… άκυρο, ενώ η Ισλανδία τα κατάφερε! Η Ελλάδα μετέδωσε το μήνυμα πως «Alcohol is Free» και η Ευρώπη μέθυσε από τη μουσική μας, με αποτέλεσμα να μας περάσει στον τελικό του Σαββάτου! Εκεί δεν θα βρούμε τελικά το Ισραήλ ( η πιο αποτυχημένη ίσως ενδυματολογικά παρουσία του φετινού διαγωνισμού, αντ’ αυτού στη θέση της θα δούμε την Αρμενία και την Ουγγαρία, που κατάφεραν και προκρίθηκαν στη βραδιά του Σαββάτου.

 Η Νορβηγία πέρασε και αυτή στον τελικό, με μια ερμηνεία δυναμική, που ξεσήκωσε το Malmo Arena και σίγουρα θα πλασαριστεί σε υψηλή θέση στον τελικό, ενώ η ροκιά της Αλβανίας ήταν σκέτη αποτυχία…

 Ωραίο ντουέτο για την Γεωργία, δεν τα κατάφερε η Ελβετία, πρόκριση για την ερμηνεία της Ρουμανίας, η οποία εντυπωσίασε τους eurofan!

Οι 10 χώρες λοιπόν που πέρασαν στον τελικό είναι:
Τα 2 μεγάλα φαβορί: Νορβηγία και Αζερμπαϊτζάν
Οι 5 χώρες που ήταν σίγουρο πως θα περάσουν: Γεωργία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία και φυσικά Ελλάδα
Οι χώρες που ήταν 50%-50% αν περάσουν ή όχι: Μάλτα, Αρμενία, Ισλανδία

Δεν τα κατάφεραν, όπως αναμενόταν: Σαν Μαρίνο, Ισραήλ και Ελβετία
Ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα έμεναν εκτός: Λετονία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Αλβανία

Το rantar, όπως στον πρώτο ημιτελικό, έτσι και στον δεύτερο, σας αποκάλυψε πρώτο με επιτυχία ποια θα ήταν τα μεγάλα φαβορί της εκάστοτε βραδιάς, που πήραν τελικά και το εισιτήριο της πρόκρισης. Αύριο θα σας παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν οι χώρες και θα.. μετρήσουμε τις συμμαχίες μας!

 Περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: