Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

EUROVISION 2013: ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗΝ 21Η ΘΕΣΗ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΒΟΡΙ
Στην 21η θέση θα εμφανιστεί τελικά η Ελλάδα αύριο, στον τελικό της Eurovision. Η θέση επιλέχθηκε από τους παραγωγούς του SVT και κατόπιν εγκρίθηκε από το γενικό διευθυντή της EBU, Jon Ola Sand και το Reference Group, καθώς φέτος δεν πραγματοποιήθηκε κλήρωση, όπως μέχρι πέρσι γινόταν παραδοσιακά. Το γεγονός αυτό έχει εκνευρίσει πολλά κράτη, καθώς θεωρούν απαράδεκτο η διοργανώτρια χώρα να αποφασίζει για τη θέση προβολής όλων των υπόλοιπων κρατών, κάτι που έχει αναγκάσει την EBU να επανεξετάσει το θέμα.

Η θέση της Ελλάδας δεν είναι και η καλύτερη, αν αναλογιστούμε πως είμαστε «περικυκλωμένοι» από τα μεγάλα φαβορί, μιας και μόλις πριν από εμάς εμφανίζεται το Αζερμπαϊτζάν και αμέσως μετά η Ουκρανία, η Ιταλία και η Νορβηγία. Για το λόγο αυτό τα γραφεία στοιχημάτων μας τοποθετούν στην 13η με 16η θέση στον τελικό πίνακα της ψηφοφορίας των κρατών. Πάμε όμως να δούμε από πού πιθανόν θα «ψαρέψει» αύριο ψήφους η χώρα μας.

 Ξεκινάμε από το θετικό: εμείς και η Ρουμανία είμαστε οι μόνες χώρες μεταξύ των Βαλκανικών που περάσαμε στον τελικό, οπότε αναμένουμε από τις υπόλοιπες τις ψήφους τους. Το αρνητικό: έχουν περάσει πολλές οι χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Βαλτικής, με αποτέλεσμα οι ψήφοι να… πηγαίνουν βόρεια!

 Αναλυτικότερα τώρα, η Ελλάδα αναμένεται να πάρει υψηλή βαθμολογία (ίσως και 12άρι) από την Κύπρο, την Αλβανία κυρίως, ενώ δεν θα «τσιγκουνευτούν» στις ψήφους τους προς την Ελλάδα ούτε η Αρμενία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο, αλλά και η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Ψήφους αναμένουμε και από το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, το Σαν Μαρίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ πολύ πιθανόν να μας δώσουν λίγα ψίχουλα και η Αυστρία, Μάλτα και Ουκρανία. Όσο για το 12αρι της Ελλάδας; Δύσκολο να δοθεί στο μεγάλο φαβορί, την Δανία, μιας και οι δυο χώρες ανέκαθεν ποτέ δεν ψήφιζε η μία την άλλη. Μάλιστα η Δανία δεν μας ψήφισε ούτε όταν η Έλενα Παπαρίζου κέρδισε τα διαγωνισμό με το τραγούδι «My number one».

 Η σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχουν στον τελικό του Σαββάτου είναι:
1)Γαλλία 2)Λιθουανία 3)Μολδαβία 4)Φιλανδία 5)Ισπανία 6)Βέλγιο 7)Εσθονία 8)Λευκορωσία 9)Μάλτα 10)Ρωσία 11)Γερμανία 12)Αρμενία 13)Ολλανδία 14)Ρουμανία 15)Ηνωμένο Βασίλειο 16)Σουηδία 17)Ουγγαρία 18)Δανία 19)Ισλανδία 20)Αζερμπαϊτζάν 21)Ελλάδα 22)Ουκρανία23) Ιταλία 24)Νορβηγία 25)Γεωργία 26)Ιρλανδία

 Αύριο θα παρουσιάσουμε τα τελευταία στοιχήματα λίγες ώρες πριν τον τελικό και θα προβλέψουμε την τελική δεκάδα της 58ης Eurovision. Επίσης, τη θέση της Ελλάδας και μία είδηση που πριν τον τελικό θα συζητηθεί πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: