Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Η ΝΕΑ- ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ, ΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ
Έχω πάθει πλάκα με τη μαγκιά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Διέγραψε μέσα σε λίγες ώρες το βουλευτή Δράμας Σταύρο Δαϊλάκη, επειδή τόλμησε να πει αυτό που σήμερα λένε όλοι οι Έλληνες, ότι δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, ο Αγγέλου, πρέπει να παραιτηθούνε από τις θέσεις τους, για να μπορέσει επιτέλους να δει ο Καραμανλής τι γίνεται έξω, στην κοινωνία, μιας και αυτοί οι δύο τον έχουν «φυλακίσει» σε ένα χρυσό κλουβί και κυβερνάνε αυτοί αντί του ιδίου.

Μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. ήταν σαφές πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να αναστήσει παράστημα και φυσικά έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Έχει έτσι την εντύπωση πως… θα τρομάξει τους διαφωνούντες! Φυσικά όταν έπρεπε να πάρει παρόμοιες αποφάσεις (βλέπε υπόθεση Βουλγαράκη) έκανε την… κότα, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν.

Πολλοί είπαν πως θα κάνει ανασχηματισμό. Εγώ προσωπικά το αποκλείω. Είναι άλλωστε ένας τρόπος να κρατάει σε… χαμηλούς τόνους πολλούς βουλευτές, που εύχονται, λόγω καλής διαγωγής, σε επικείμενο ανασχηματισμό να αναβαθμιστούν σε… υφυπουργοί ή ακόμα καλύτερα να φορέσουν το κουστούμι του υπουργού! Εξάλλου γι’ αυτό ζει ο κάθε βουλευτής!

Εγώ λοιπόν, θέλησα να βοηθήσω τον πρωθυπουργό και μιας που ξέρω πως βαριέται να ασχολείται τώρα με το θέμα του ανασχηματισμού, του τον «σερβίρω» εγώ έτοιμο! Και που ξέρει, μπορεί να είναι και η μελλοντική του κυβέρνηση, καθώς τώρα που έμεινε με 151 βουλευτές δεν είναι και δύσκολο να πέσει η κυβέρνηση και να έχουμε σύντομα εκλογές (μένει φυσικά να τις κερδίσει…). Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ Ή ΕΚΛΟΓΩΝ: Σημείωση- σε καμία περίπτωση οι παρακάτω επιλογές δεν έχουν να κάνουν με δικές μου προσωπικές επιθυμίες. Απλά προσπαθώ να φανταστώ πως θα σκεφτεί ο Κώστας Καραμανλής και τι θα πράξει τελικά.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ
(Πρέπει επιτέλους να θεσπίσει αυτή τη θέση, για να μπορεί κάποιος να τον συμβουλεύει και να παίρνει αποφάσεις, όταν ο ίδιος βαριέται. Καταλληλότερος δεν υπάρχει από τον σύμβουλο του θείου Καραμανλή, Πέτρο Μολυβιάτη)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Β’ Αθήνας- δικηγόρος/δημοσιογράφος, 51 ετών)
(Εμφανίζεται ήδη ως φαβορί για τη θέση και φαίνεται να έχει την ικανότητα να… κουμαντάρει το κόμμα. Όσοι πίστευαν πως στη θέση του γραμματέα ο πρωθυπουργός θα τοποθετούσε πάλι τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάνουν λάθος, καθώς κάτι τέτοιο θα φαινόταν σαν πισογύρισμα στο παρελθόν)


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ (Ξάνθη- οικονομολόγος, 48 ετών)
(Παραμένει στη θέση του, ως ικανός)
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κιλτίδης (Κιλκίς- ιατρός, 52 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ (Α’ Αθήνας- καθηγητής Πανεπιστημίου, 53 ετών)
(Επιτέλους ο Αλογοσκούφης πρέπει να φύγει από το υπουργείο Οικονομικών, που τα έχει κάνει μαντάρα. Ωστόσο, επειδή είναι από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, μπορεί να του αναθέσει ένα άλλο επίσης «δυνατό» υπουργείο, πρώτο τη τάξει, αυτό της Ανάπτυξης)
Υφυπουργοί: Γιώργος Βλάχος (Αττικής- γεωπόνος, 55 ετών), Γιώργος Κασαπίδης (Κοζάνη- γεωπόνος/ δημοσιογράφος, 37 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ (Β’ Αθήνας- δικηγόρος, 52 ετών)
(Ο Λευτέρης Ζαγορίτης έχει αποδείξει πως έχει το χάρισμα τού να συνομιλεί και να υποστηρίζει το διάλογο. Σε αυτή τη νευραλγική θέση, που ο διάλογος παίζει πρωταρχικό ρόλο, κυρίως με τους φορείς των εργαζομένων, φαίνεται να είναι ο πιο ικανός)
Υφυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης (Β’ Αθήνας- οικονομολόγος, 40 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ- ΠΕΤΡΑΛΙΑ (Β’ Αθήνας- δικηγόρος, άγνωστη η ηλικία της)
(Αν και η Πετραλιά παίζει πάντα ως… μπαλαντέρ του Καραμανλή, η τοποθέτησή της στο υπουργείο Δικαιοσύνης ίσως φαίνεται μία από τις καλύτερες επιλογές)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ (Επικρατείας- ναύαρχος εν αποστρατεία, 59 ετών)
(Από τους πιο έμπειρους στρατιωτικούς που είχε η χώρα μας, ίσως τώρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμύνης)
Υφυπουργοί: Αθηναίος Φλωρίνης (Χαλκιδική- υποπτέραρχος εν αποστρατεία, 70 ετών), Αλέξης Δερμεντζόπουλος (Έβρος- πολιτικός μηχανικός, 55 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ: ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ (Ροδόπη- δικηγόρος, 42 ετών)
(Παραμένει στη θέση του, ως ικανός)
Υφυπουργοί: Παρασκευή Μπούζαλη (Καστοριά- ψυχολόγος/ οικονομολόγος, 38 ετών), Νίκος Παπαδημάτος (Αχαΐα- γιατρός, 59 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ (Β’ Αθήνας- δικηγόρος, 57 ετών)
(Το καλύτερο θα ήταν να μην ήταν καν στην κυβέρνηση, ωστόσο λόγω στενής σχέσης με τον πρωθυπουργό (είναι ξαδέρφια) σίγουρα θα πρέπει να του αναθέσει ένα υπουργείο. Λόγω και της στενής σχέσης του κυρίου Λιάπη με τη Μύκονο, το εν λόγω υπουργείο του πηγαίνει γάντι!)
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καμμένος (Β’ Αθήνας- οικονομολόγος, 43 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Α’ Αθήνας- πολιτικός επιστήμονας, 54 ετών)
(Παραμένει στη θέση της, καθώς δεν υπάρχει άλλη καλύτερη λύση)
Υφυπουργοί: Γιάννης Βαληνάκης (Δωδεκανήσου- καθηγητής Πανεπιστημίου, 53 ετών), Θόδωρος Κασσίμης (Β’ Αθήνας- δημοσιογράφος, 61 ετών), Πέτρος Δούκας (Αττική- οικονομολόγος, 56 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (Β’ Αθήνας- δικηγόρος, 55 ετών)
(Άνθρωπος χαμηλού προφίλ, ικανότατος στο λόγο, συμπαθής στους κόλπους της ΝΔ, στα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και στους δημοσιογράφους, σίγουρα καλύτερος από τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, που τα έκανε σκατά, ως υπουργός Επικρατείας!)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Α’ Αθήνας- καθηγητής πανεπιστημίου/ δικηγόρος, 58 ετών)
(Παραμένει στη θέση του, ως ικανός)
Υφυπουργοί: Χρήστος Ζώης (Λάρισα- δικηγόρος, 40 ετών), Φεβρωνία Πατριανάκου (Επικρατείας- μηχανικός, 46 ετών), Γιάννης Λαμπρόπουλος (Μεσσηνίας- δικηγόρος, 53 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΛΙΑΣ (Γρεβενά- έμπορος, 57 ετών)
(Ήρθε η ώρα να βγάλει από το υπουργείο Ανάπτυξης τον Φώλια, πριν κάψει το «δυνατό» του χαρτί για τη δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό και πρέπει να τον τοποθετήσει στη θέση του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης, ώστε ο εν λόγω πολιτικός να αρχίσει να συνηθίζει τα… βόρεια)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (Β’ Αθήνας- δικηγόρος, 43 ετών)
(Παραμένει στη θέση του, για να κλείσει το θέμα της Ολυμπιακής)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Μεσσηνίας- οικονομολόγος, 57 ετών)
(Ήρθε μάλλον η ώρα για τον Καραμανλή να βάλει στην κυβέρνηση τον Αντώνη Σαμαρά, στη θέση μάλιστα που κατείχε ο βουλευτής και την περίοδο 1989, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, κάνοντας έτσι την υπέρβαση)
Υφυπουργοί: Αντώνης Μπέζας (Θεσπρωτία- πολιτικός μηχανικός, 45 ετών), Γιάννης Παπαθανασίου (Β’ Αθήνας- έμπορος, 54 ετών), Νίκος Λέγκας (Τρίκαλα- τοπογράφος μηχανικός, 48 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ (Α’ Αθήνας- δημοσιογράφος, άγνωστη η ηλικία της)
(Εάν ο πρωθυπουργός δεν καταλήξει στη λύση του Σταύρου Μπένου, από το ΠΑΣΟΚ, για να δείξει πως το εν λόγω υπουργείο δεν κοιτάζει κομματική ταυτότητα, τότε η λύση ακούει στο όνομα Φωτεινή Πιπιλή, η οποία ασχολείται ενεργά με ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του πλανήτη μας. Φυσικά πρώτο μέλημα είναι να δημιουργήσει υπουργείο Περιβάλλοντος…)
Υφυπουργός: Νίκος Καντερές (Αττική- Μετεωρολόγος, άγνωστη η ηλικία του)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Β’ Αθήνας- κοινωνιολόγος/ επικοινωνιολόγος, 42 ετών)
(Κανονικά σε αυτή τη θέση θα έπρεπε να βρίσκεται ένα πρόσωπο που πραγματικά να αντιπροσωπεύει τον Πολιτισμό. Ωστόσο, επειδή ο Κώστας Καραμανλής δε δείχνει να προσανατολίζεται σε μια τέτοια λύση, η επιλογή Σπηλιωτόπουλου είναι γι’ αυτόν ίσως η καλύτερη)
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης (Α’ Θεσσαλονίκης- προπονητής/ τραπεζικός υπάλληλος, 63 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ (Α’ Θεσσαλονίκης- σπουδές σε ψυχολογία και πληροφορική, 33 ετών)
(Το «νέο αίμα» και δυνατό χαρτί στην επόμενη κυβέρνηση Καραμανλή, σε περίπτωση βέβαια που θέλει να παρακάμψει τους «βαρώνους» της Θεσσαλονίκης, δηλαδή να μην τους φοβηθεί)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (Α’ Αθήνας- διπλωμάτης, 55 ετών)
(Παραμένει στη θέση του, ως ικανός)
Υφυπουργοί: Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδική- γιατρός, 68 ετών), Κυριάκος Γεροντόπουλος (Έβρος- γιατρός/ ιατροδικαστής, 52 ετών)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ (Επικρατείας- πολιτικός μηχανικός, 67 ετών)
(Παραμένει στη θέση του, αποχωρίζεται ωστόσο τον τίτλο «Περιβάλλοντος» από το υπουργείο του)
Υφυπουργοί: Σταύρος Καλογιάννης (Ιωάννινα- πολιτικός μηχανικός, 47 ετών), Έλσα Παπαδημητρίου (Αργολίδα- αρχιτέκτονας, 67 ετών)

Αν ο πρωθυπουργός επιλέξει για επόμενη κυβέρνησή του αυτή που ανέφερα παραπάνω, αυτό σημαίνει πως μένουν εκτός από την παρούσα κυβέρνηση ο Χατζηγάκης Σωτήρης, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος (επιτέλους!!!) και ο Μαργαρίτης Τζίμας, ενώ από τους υφυπουργούς θα μείνουν εκτός οι: Καλαφάτης, Καλαντζάκου, Τασούλας, Πλακιωτάκης, Ταλιαδούρος, Λυκουρέντζος, Νάκος, Ξανθόπουλος, Παπαγεωργίου και Κωνσταντόπουλος

Για πρώτη φορά η κυβέρνησή του θα απαρτίζεται από τέσσερις γυναίκες, θα διατηρήσει τους βασικούς του υπουργούς, που θεωρεί πως παράγουν δουλειά, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των υπουργών του θα είναι τα 56 έτη, δηλαδή αρκετά νέοι. Μόνο αρνητικό ότι οι περισσότεροι υπουργοί του θα προέρχονται από τις εκλογικές περιφέρειες της Α’ & Β’ Αθήνας, οπότε η επαρχία θα εκπροσωπηθεί κυρίως από τους υφυπουργούς.

Άντε και καλές ανταρσίες!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ???
ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΟΑΛΙΣΒΕΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ