Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΑΛΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, φαίνεται να ζήτησε- σύμφωνα με πληροφορίες- ο Κώστας Καραμανλής από τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο.

Το αίτημα διατυπώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, μακριά από τις κάμερες και πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία, η οποία και δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που διατυπώθηκε από τον Κώστα Σημίτη, το 2003, προς τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο οποίος εν μέσω καμερών, ζήτησε την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα, λόγω… εκλογών!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκόρντον Μπράουν φαίνεται να εξετάζει σοβαρά την πρόταση του Κώστα Καραμανλή, μιας και ο ίδιος έχει επιδείξει και στο παρελθόν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα τέχνης και πολιτισμού. Μένει μόνο να δούμε τι τελικά θα πράξει…

Στο μεταξύ, συγχαρητήρια αξίζουν στον Ελληνοκυπριακής καταγωγής ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας Easyjet Στέλιο Χατζηιωάννου, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για το άνοιγμα διαλόγου μεταξύ του Μουσείου του Λονδίνου όπου φυλάσσονται τα "κατεχόμενα" μάρμαρα του Παρθενώνα και του νέου μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμβιβασμός και τα μάρμαρα να επιστρέψουν επιτέλους στην πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: