Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

FYROM- ΤΟΥΡΚΙΑ = ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Έντονη φημολογία υπάρχει το τελευταίο διάστημα, πως σκοπιανοί αρχαιοκάπηλοι προσπάθησαν πριν λίγες ημέρες να κλέψουν αρχαία αντικείμενα από μακεδονικούς τάφους που βρέθηκαν στην Πτολεμαΐδα. Οι δράστες δεν τα κατάφεραν τελικά χάρης την έγκαιρη επέμβαση των κατοίκων της περιοχής, και παρόλο που η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί, αυτή δεν φάνηκε να έδωσε σημασία στο συμβάν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η στρατιωτική συνεργασία Σκοπιανών- Τούρκων και μάλιστα εμβαθύνεται το τελευταίο διάστημα, καθώς η Τουρκία αποφάσισε να δωρίσει στα Σκόπια οχήματα παντός εδάφους "Land Rover", γεννήτριες, αλλά και σκηνές εκστρατείας, στα πλαίσια της συνεργασίας των 2 χωρών στο στρατιωτικό επίπεδο.

Έχουν προηγηθεί οι συνεκπαιδεύσεις μονάδων αλλά και η μετεκπαίδευση Σκοπιανών αξιωματικών στην Τουρκία, ενώ όλα τα παραπάνω φαίνεται να δρομολογούνται από τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας Ιλκέρ Μπάσμπουγ, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ.. Να σημειωθεί πως η τελευταία "δωρεά" των Τούρκων αγγίζει τα 275.000$.

Από την άλλη τώρα, η κυπριακή ηγεσία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι η Τουρκία, η οποία κατέχει μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυπριακού λαού, εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, για τη διετία 2009-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: