Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΝΤΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ…ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΩΝ
Αυτές τις ημέρες γελάω πολύ. Πάρα πολύ. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ και στην κυβέρνηση και γελάω με τα χάλια των βουλευτών και υπουργών μας! Και παρόλο που πίστευα πως ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας πολύ καλός κήρυκας, που ξέρει με το λόγο του να παραπλανά την κοινή γνώμη, τώρα πλέον έχασε και αυτό το χάρισμα. Και πώς να μη το χάσει, όταν όλα και όλοι γύρω του βρωμάνε.

Τον παρακολούθησα στη ΔΕΘ. Το γέλιο! Ιδίως όταν είπε: «Ο λαός μας έδωσε μια ισχυρή εντολή (με 152 βουλευτές…), η ΝΔ ενωμένη (ξέχασε τους αντάρτες) προχωράει μπροστά». Η απογοήτευση όμως ήρθε όταν κάλυψε Βουλγαράκη, Ρουσόπουλο και Αλογοσκουφη, για να κάνει όμως πίσω λίγες μέρες μετά, όταν είδε πως στα γκάλοπ είχε πάρει την κατιούσα, οπότε και παραιτήθηκε ο Βουλγαράκης, η γυναίκα του Ρουσόπουλου ανέστειλε τη δημοσιογραφική της ιδιότητα και ο Αλογοσκούφης πήρε πίσω πολλούς από τους φόρους που είχε εξαγγείλει, σε μια προσπάθεια να κάνει τον Έλληνα φτωχότερο.

Και ήρθε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Δηλαδή η… δεύτερη ΔΕΘ, καθώς ο Καραμανλής αφενός δεν μπόρεσε να επιβληθεί στους αντάρτες (βλέπε Τατούλη), αφετέρου ακόμα μια φορά απ-έδειξε πως απέχει πολύ από την κοινωνία. Φαίνεται πως δεν «έπιασε» το νόημα των δημοσκοπήσεων, που φέρνουν πρώτο το ΠΑΣΟΚ, ενώ φανέρωσε και την επιθυμία κάποιων να μείνουν αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους (βλέπε Ρουσόπουλο), οπότε και παρουσιάζουν στον πρωθυπουργό μια εικόνα ειδυλλιακή, τόσο μέσα στο κόμμα της ΝΔ, όσο και στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά τώρα τους αντάρτες, καλώς ή κακώς μόνο ένας μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Καραμανλής, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και φυσικά δεν μετακινήθηκε ούτε βήμα πίσω από τις απόψεις που τόσο καιρό τώρα διατύπωνε. Αυτό πέραν από ανδρεία, φανερώνει σαφώς και έναν πολιτικό, που ο πολιτικός του λόγος έχει υπόσταση και βάθος και δεν διαμορφώνεται βάσει των επιθυμιών του εκάστοτε πρωθυπουργού ή των καρεκλοκένταυρων που βρίσκονται δίπλα του και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αντάρτης δεν είναι οι γελοίοι Μιχαλολιάκος και Μανώλης, που από τη μια απειλούν (προς χάρη εντυπωσιασμού) πως δεν θα ψηφίσουν τροπολογίες της κυβέρνησης στη Βουλή και από την άλλη τελικά τις ψηφίζουν, ελπίζοντας πως με τις απειλές τους θα τρομάξουν και τελικά θα κερδίσουν μια θέση υπουργού ή υφυπουργού. Αντάρτης δεν είναι ο Πολύδωρας, που ενώ ασκεί κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται την εξουσία και από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής δηλώνει οπαδός του Καραμανλή. Και φυσικά δεν θα αναφερθώ στο νομάρχη Θεσσαλονίκης, που με ψευτο-απειλές, λίγο έλειψε να μας πει πως προσχωρεί στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, αλλά τελικά δήλωσε «ερωτευμένος» με τον Καραμανλή και του ορκίστηκε αιώνια πίστη.

Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δεν αντιλαμβάνονται τις επιθυμίες της κοινωνίας. Λυπάμαι πραγματικά που το λέω, αλλά δε νομίζω άλλος πρωθυπουργός ποτέ στο παρελθόν να ήταν τόσο απομακρυσμένος από το λαό του. Και είναι κρίμα, γιατί σαν νέος, θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει και η υστεροφημία του.
Καληνύχτα κύριε πρωθυπουργέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: