Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ το εθνικιστικό ντελίριο που έχει καταλάβει τους σκοπιανούς, με μπροστάρη τον ελληνικής καταγωγής πρωθυπουργό τους Νίκολα Γκρούεφσκι και ενώ παλιότερα μπορεί και να θύμωνα με τη στάση τους, πλέον απλά γελάω. Μετά το σοκ του ελληνικού βέτο στο Βουκουρέστι, οι σκοπιανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας δείξουν το θυμό τους. Ένας θυμός που φτάνει τελικά στο σημείο οι ίδιοι να γελοιοποιούνται, με αποτέλεσμα πλέον η διεθνής κοινότητα να αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο σοβαρός συνομιλητής στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, μεταξύ της Ελλάδας και της FYROM.

Οι γελοίες και ανυπόστατου περιεχόμενου επιστολές του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όπου μιλούσε για «μακεδονική» μειονότητα και «μακεδονική» γλώσσα, η παρακράτηση των νερών του Αξιού ως μέσο πίεσης, παραβιάζοντας φυσικά παλιότερες διμερής συμφωνίες, η… εξέταση DNA των απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ζουν στα βάθη της Ασίας, ώστε να αποδείξουν πως ο Έλληνας Στρατηλάτης έχει ρίζες από τα… Σκόπια (!!!), η εμφάνιση χάκερς, που «χτύπησαν» ελληνικές ιστοσελίδες απειλώντας τη χώρα μας και το στήσιμο αντιγράφων αρχαιοελληνικών αγαλμάτων έξω από τη βουλή των Σκοπίων, αλλά και σε άλλα δημόσια κτίρια της γείτονος, είναι μερικές από τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις των σκοπιανών, για να μας δείξουν το θυμό τους και να μας ασκήσουν… πιέσεις. Εκτός κι αν φανερώνουν κάτι άλλο…

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, κατάγεται από το χωριό Αχλάδα Φλώρινας και το πραγματικό του όνομα είναι Νικόλαος Γκρούγιος, οπότε τι πιο φυσικό να έχει μεγαλώσει ακούγοντας για τα κατορθώματα των Ελλήνων ανά τους αιώνες, αλλά και για τα επιτεύγματα που επέδειξαν στην ανθρωπότητα. Αυτή τη λαμπρή Ιστορία των Ελλήνων θέλει να υποκλέψει ο Νίκολα Γκρούεφσκι και αυτή θέλει να «υιοθετήσει» παράνομα η χώρα του. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφεύγει να αναφερθεί στη βουλγαρική καταγωγή του έθνους του, καθώς οι σκοπιανοί αποδεδειγμένα είναι σλαβοβούλγαροι, γιατί ονειρεύεται η χώρα του να γίνει γνωστή μέσω της Ιστορίας των Ελλήνων. Εκεί στηρίζεται και η εμμονή του η χώρα του να ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ώστε να καταφέρει να κλέψει και λίγη λάμψη από την Ιστορία των Ελλήνων. Ο Νίκολα Γκρούεφσκι θαυμάζει πολύ και τον Έλληνα Στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο, γι’ αυτό και έδωσε το όνομά του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, αγνοώντας (;) φυσικά πως όλα τα ιστορικά τεκμήρια, συν και τα πρόσφατα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην αγορά της αρχαίας πόλης των Αιγών, μαρτυρούν πως στην Ελλάδα βρισκόταν η παλιά πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου του Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι στα Σκόπια.

Αυτό είναι που έχει αντιληφθεί και ο πρόεδρος της χώρας Τσερβενκόφσκι και αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που διαφωνεί με τις κινήσεις του Γκρούεφσκι, καθώς ο ίδιος πιστεύει πως η χώρα του δεν πρέπει να υποκλέπτει την Ιστορία μιας άλλης χώρας, αλλά να δημιουργήσει τη δική της. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που ζήτησε να απομακρυνθούν τα αντίγραφα των αρχαιοελληνικών αγαλμάτων από τα δημόσια κτίρια και να πέσουν οριστικά οι εθνικιστικές κορώνες.

Από την άλλη, οι αυτονομιστές που δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και υποστηρίζουν τις θέσεις της σκοπιανής κυβέρνησης, σαφώς και δεν θέλουν να πάνε να ζήσουν στην «πατρίδα» τους, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως όσα απολαμβάνουν στη χώρα μας, εκεί θα είναι όνειρο απατηλό! Οπότε μένουν μόνο στα βαρύγδουπα λόγια και αφήνουν έκθετο και στην ουσία μόνο τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Γκρούεφσκι στο εθνικιστικό του παραλήρημα.

Η κατάσταση είναι πραγματικά για γέλια! Η σκοπιανοί οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε παγκόσμια γελοιοποίηση και δυστυχώς δεν βρίσκεται κανείς να ανακόψει τη φόρα που έχει πάρει ο πρωθυπουργός τους, την ώρα μάλιστα που η γειτονική τους Αλβανία προχωράει και εντάσσεται στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ενώ οι ίδιοι κινδυνεύουν να αναδειχθούν σε φτωχούς συγγενείς των συμπατριωτών τους, απ’ την άλλη μεριά των σκοπιανοαλβανικών συνόρων, λόγω της εθνικιστικής επιμονής. Περαστικά σας γείτονες σκοπιανοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: