Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΜΕ… «OPA» ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΚΑΙΟΥ!
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision, στο Όσλο της Νορβηγίας, ενώ ακόμη μια χρονιά το rantar, μόλις πέντε ώρες πριν τον ημιτελικό, πρόβλεψε με ακρίβεια τις οχτώ από τις δέκα χώρες που τελικά κατάφεραν να προκριθούν.
Συγκεκριμένα, η έκπληξη της βραδιάς ήταν σαφώς η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η οποία από αουτσάιντερ τελικά τα κατάφερε και πήρε ένα από τα δέκα εισιτήρια για τη βραδιά του Σαββάτου, καθώς και η Πορτογαλία, η οποία σε άλλα στοιχήματα φαινόταν να τα καταφέρνει και σε άλλα όχι. Τελικά θα τη δούμε τη βραδιά του τελικού!
Η χώρα που αδικήθηκε ήταν η Λετονία, η οποία αν και θεωρούταν σίγουρη για πρόκριση, τελικά δεν τα κατάφερε, ενώ οι Φιλανδοί που τις τελευταίες ημέρες είχαν ανέβει αρκετά, ήταν δεδομένο πως δεν θα ψηφίζονταν από τις επιτροπές, όπως και το ανέφερα το μεσημέρι στην τελευταία μου ανάρτηση πριν τον διαγωνισμό.

http://Αναλυτικά, η Μολδαβία πραγματικά είχε μια πολύ ωραία παρουσίαση, ενώ η Ρωσία καταχειροκροτήθηκε από τους fan της Eurovision μέσα στο στάδιο. Αδιάφορη η συμμετοχή της Εσθονίας, καθώς και η… «οικολογική» της Σλοβακίας, ενώ οι Φιλανδές δεν εντυπωσίασαν του euro-fan, αλλά κυρίως τις επιτροπές.

http://Η Λετονή ερμηνεύτρια είχε μια πολύ ωραία παρουσία, ενώ η Σερβία εντυπωσίασε με το κομμάτι του Γκόραν Μπρέγκοβιτς (και όχι με τον ερμηνευτή του). Η Βοσνία τα έδωσε όλα, μιας και ήταν βέβαιη πως δεν θα κατάφερνα να προκριθεί στον τελικό. Το αποτέλεσμα ήταν μια φοβερή παρουσία, η οποία και ψηφίστηκε, με αποτέλεσμα να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού.

Το έθνικ κομμάτι της Πολωνίας δεν συγκίνησε, σε αντίθεση με αυτό του Βελγίου, όπου ο ερμηνευτής μόνος του πάνω στην σκηνή με την κιθάρα του απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα από τους euro-fan, που βρίσκονταν στο στάδιο.
http://
Η Μάλτα, παρόλο που στην σκηνή εμφάνισε έναν άγγελο, δεν τα κατάφερε, ενώ Αλβανία και Ελλάδα, με τα δυνατά τους κομμάτια ξεσήκωσαν τους euro-fan και αυτοί τους αντάμειψαν με ένα εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Η 18χρονη ερμηνεύτρια της Πορτογαλίας με την γλυκιά της μπαλάντα μάγεψε κοινό και τηλεθεατές, ενώ η FYROM με την ροκιά της δεν απέσπασε κανένα χειροκρότημα. Τέλος, οι «πεταλούδες» της Λευκορωσίας, αλλά και η Ισλανδή ερμηνεύτρια με την κατακόκκινη τουαλέτα (η οποία και καταχειροκροτήθηκε) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πέρασαν στην τελική δεκάδα.
http://
Οι χώρες λοιπόν του πρώτου ημιτελικού που κατάφερνα και πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού της Eurovision και θα τις απολαύσουμε και πάλι το Σάββατο στο μεγάλο τελικό είναι: Μολδαβία, Ρωσία, Σερβία, Βοσνία, Βέλγιο, Αλβανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Λευκορωσία και Ισλανδία.

Όπως διαπιστώνετε, στον τελικό πέρασαν όλες οι Βαλκανικές χώρες, οπότε οι συμμαχίες καλά κρατούν!

Για όσους τους ενδιαφέρει η δική μου βαθμολογία, αυτή ήταν:
12 βαθμοί= ΕΛΛΑΔΑ: αντικειμενικά η καλύτερη παρουσία του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2010 και το πιο ζωντανό κομμάτι, με ρυθμό και άψογη χορογραφία.
10 βαθμοί= ΙΣΛΑΝΔΙΑ: εκπληκτική ερμηνεία, μεγάλο φαβορί και ωραία σκηνοθεσία, σε αντίθεση με την Ελλάδα.
8 βαθμοί= FYROM: παρ’ όλες τις διαφορές μας με το γειτονικό κρατίδιο, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως το τραγούδι ήταν στο στυλ τραγουδιών που προτιμώ. Εκπληκτική μουσική και φοβερός ρυθμός, σίγουρα τελείως out ο ερμηνευτής.
7 βαθμοί= ΒΕΛΓΙΟ: Φοβερή μπαλάντα, δύσκολο τραγούδι, μιας και όλη η ερμηνεία στηριζόταν στην κιθάρα που έπαιζε ο ερμηνευτής.
6 βαθμοί= ΛΕΤΟΝΙΑ: Δυνατό κομμάτι, αδικήθηκε που δεν πέρασε στον τελικό.
5 βαθμοί= ΡΩΣΙΑ: Στην αρχή δεν έδωσα καμία σημασία στο συγκεκριμένο κομμάτι, πράγματι όμως όταν το άκουσα με κέρδισε αμέσως. Άξιζε που πέρασε στον τελικό.
4 βαθμοί= ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ρυθμικό κομματάκι, ωραία σκηνική παρουσία, καλό ξεκίνημα για την φετινή Eurovision.
3 βαθμοί= ΑΛΒΑΝΙΑ: Καλή η προσπάθεια της… γειτόνισσας, αλλά το ρούχο άθλιο, όπως και όλη γενικά η σκηνική της παρουσία.
2 βαθμοί= ΒΟΣΝΙΑ: Ένα κομμάτι που με ενθουσίασε, ήθελα πολύ να περάσει στον τελικό και τελικά τα κατάφερε. Η μεγάλη έκπληξη του πρώτου ημιτελικού.
1 βαθμός= ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά κάπου έπρεπε να δώσω την μονάδα μου!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Μεγάλα φαβορί που επικράτησαν: Ελλάδα, Ισλανδία, Βέλγιο
Μεγάλη έκπληξη του πρώτου ημιτελικού: Βοσνία και μετά η Πορτογαλία
Μεγάλος χαμένος του πρώτου ημιτελικού: Λετονία
Αναμενόμενη είσοδος στον τελικό: Μολδαβία, Αλβανία, Λευκορωσία
Αουτσάιντερ που τις τελευταίες ημέρες ξεχώρισαν: Ρωσία, Σερβία

Σημείωση: Λίγο πριν το δεύτερο ημιτελικό, το rantar θα σας παρουσιάσει τις 10 χώρες που θα προκριθούν στον τελικό της Eurovision! Ενημερωθείτε για να ξέρετε τα αποτελέσματα πριν από τους άλλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: