Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

EUROVISION 2010- ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, 3 ΕΩΣ 4 ΤΑ 12ΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 55ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος και θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Telenor Arena, στο Όσλο της Νορβηγίας, σε τρεις διαδοχικές βραδιές.
Στο μεταξύ, τα στοιχήματα αλλάζουν συνεχώς ως προς τον τελικό νικητή και η φετινή Eurovision φαίνεται να εξελίσσεται σε θρίλερ, παρόλο που οι φετινές συμμετοχές είναι αρκετά χλιαρές, σε σχέση με παλιότερες.

Το σίγουρο- προς στιγμήν τουλάχιστον- είναι πως η Ελλάδα θα καταφέρει να περάσει στον τελικό, και μάλιστα πρώτη έναντι των άλλων χωρών που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό, ενώ η Κύπρος θα δυσκολευτεί, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο τελικά να τα καταφέρει, μιας και πολλά γραφεία στοιχημάτων την εμφανίζουν να περνάει οριακά στην τελική βραδιά.

Μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης το Αζερμπαϊτζάν με την Safura να ξεσηκώνει τους fan της Eurovision με την υπέροχη μπαλάντα της, ενώ φαίνεται να ακολουθούν Ισραήλ, Γερμανία, Δανία, Νορβηγία και Αρμενία.

Πιο αναλυτικά, το μεγάλο wed site oikotimes, το πιο δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη, το οποίο ασχολείται συστηματικά με τον διαγωνισμό εδώ και χρόνια, και έχει ελληνικές ρίζες, εμφανίζει πρώτη τη Δανία, δεύτερη την Ιρλανδία, τρίτη την Ολλανδία, τέταρτη την Γερμανία και πέμπτο το Αζερμπαϊτζάν.

Ο OGAE (Organization Generale des Amateurs de l’ Eurovision), το πανευρωπαϊκό δίκτυο των fans της Eurovision, μετά από ψηφοφορία όλων των μελών του, εμφανίζει πρώτη χώρα τη Δανία, ακολουθεί το Ισραήλ και η Γερμανία και την πεντάδα συμπληρώνουν η Νορβηγία και η Ισλανδία.

Εγώ προσωπικά, μιας και με ρωτάτε πάρα πολλοί, πιστεύω πως η τελική πεντάδα θα είναι Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δανία, Ισραήλ και Τουρκία. Ωστόσο, το Αζερμπαϊτζάν μέχρι στιγμής εμφανίζεται να έρχεται πρώτο από τα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, μιας έκπληξη ακούγεται πως θα σημαδέψει την φετινή διοργάνωση της Eurovision, ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς ακούγεται πως σε περίπτωση που περάσουν και οι δύο χώρες στον τελικό, η μία δεν θα ψηφίσει την άλλη με το πολυπόθητο 12άρι. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, ωστόσο μην απορέσετε αν οι δύο χώρες τελικά δεν ανταλλάξουν 12αρια…

Ας δούμε όμως και φέτος ποιες χώρες αναμένεται να μας ψηφίσουν, σε περίπτωση που περάσουμε στον τελικό.

Καταρχήν, σταθεροί μας φίλοι όλα αυτά τα χρόνια του διαγωνισμού θεωρούνται- ανάλογα και με τις συμμετοχές τους στην Eurovision- οι Κύπρος, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Μολδαβία, Ρωσία, Γεωργία και Ρουμανία, καθώς επίσης και η Μάλτα, ενώ οι χώρες που αποφεύγουν συστηματικά να μας ψηφίσουν είναι η Δανία και η FYROM.

Στον φετινό διαγωνισμό τα πράγματα θα έχουν ως εξής: Τέσσερις χώρες ενδέχεται να μας δώσουν το πολυπόθητο 12αρι. Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία (οι γείτονές μας δηλαδή) και ενδεχομένως και η Κύπρος, αν και φέτος λέγεται πως προορίζουν το 12αρι τους για άλλη χώρα.

Επίσης, έξι χώρες αναμένεται να μας δώσουν υψηλό βαθμό. Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Βοσνία, Σερβία, Αρμενία, αλλά και Γερμανία, παρόλο που το τελευταίο καιρό μας έχουν βάλει στο «μάτι».

14 χώρες θα μας δώσουν κάτι… ψίχουλα, Ρωσία, Πολωνία και Κροατία παραμένει αδιευκρίνιστο εάν τελικά μας ψηφίσουν, ενώ υπάρχουν και 11 χώρες (Λετονία, Φιλανδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Σλοβακία, Ουκρανία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Δανία και FYROM0 όπου δεν θα μας δώσουν κανέναν ψήφο.

Όσον αφορά τον ημιτελικό, οχτώ χώρες αναμένεται να μας ψηφίσουν για να περάσουμε στον τελικό, έξι χώρες θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την είσοδό μας, καθώς δεν θα μας ψηφίσουν και δύο χώρες είναι ακόμα άγνωστο τι θα πράξουν.

Λίγες ημέρες μένουν μέχρι τους δύο ημιτελικούς, ώστε να μάθουμε ποιες χώρες τελικά θα περάσουν στον τελικό της Eurovision. Μείνετε συντονισμένοι στο rantar! Το blog που κάθε χρόνο ανακοινώνει τον νικητή, πριν ακόμα την πραγματοποίηση της τελικής βραδιάς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: