Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION ΠΕΡΑΣΕ Η ΚΥΠΡΟΣ!

ΣΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Μεγάλη έκπληξη η είσοδος της Κύπρου στον τελικό της φετινής Eurovision, μετά από πέντε χρόνια! Ο Jon Lilygreen τα κατάφερε και μάλιστα σε έναν ημιτελικό στον οποίο συμμετείχαν όλα τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης!



Εκτός τελικού η Σουηδία, παρόλο που καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες Euro-fan που είχαν κατακλύσει το Telenor Arena, στο Όσλο της Νορβηγίας. Η Σουηδία, αν και πλασαριζόταν στις πρώτες θέσεις του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, τελικά δεν τα κατάφερε, οπότε και οι αποδόσεις στα γραφεία στοιχημάτων αναμένεται να αλλάξουν, κυρίως υπέρ της χώρας μας!
http://
Αναλυτικότερα, τα… καυτά σωβρακάκια των Λιθουανών φαίνεται πως δεν ενθουσίασαν τους fan της Eurovision, οπότε και δεν τα κατάφεραν να προκριθούν. Οι συμμετοχές της Αρμενίας, του Ισραήλ και της Δανίας που ακολούθησαν καταχειροκροτήθηκαν, μιας και οι τρεις συγκεκριμένες χώρες, μαζί και με το Αζερμπαϊτζάν θεωρούνται τα φετινά μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Αδιάφορη η συμμετοχή της Ελβετίας, η οποία εμφανίστηκε με γαλλικό στίχο, ενώ το τραγούδι της Σουηδίας μάλλον επισκιάστηκε από το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν, γι’ αυτό και δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. Η Safura ξεσήκωσε το στάδιο με την μοναδική μπαλάντα της, γεγονός που την αναγάγει σε αδιαφιλονίκητο φαβορί, ενώ το τραγούδι της Ουκρανίας ήταν το μοναδικό που ξεχώρισε στη φετινή Eurovision, κυρίως ως προς το ιδιαίτερο στυλ της ερμηνεύτριας.
http://
Το… παραμυθένιο τραγουδάκι της Ολλανδίας, αν και άρεσε πολύ, τελικά δεν τα κατάφερε, σε αντίθεση με τη Ρουμανία, όπου οι ισχυρές «μουσικές συμμαχίες» τής εξασφάλισαν μία θέση στον τελικό, όπως και κάθε χρόνο. Η Σλοβενία έμεινε εκτός τελικού, ενώ η Ιρλανδία πέρασε με τη βοήθεια μιας παλιάς νικήτριάς της, της Niamh Kavanagh, η οποία ερμήνευσε και το φετινό τραγούδι της συγκεκριμένης χώρας.

Η Βουλγαρία δεν τα κατάφερε, σε αντίθεση με την Κύπρο, ενώ η Κροατία αν και εμφανιζόταν στα περισσότερα στοιχήματα να είναι μέσα στον τελικό, εν τούτοις έμεινε εκτός. Τέλος, Γεωργία και Τουρκία τα κατάφεραν, οπότε και το Σάββατο θα τις απολαύσουμε και πάλι στον τελικό.

Οι χώρες λοιπόν του δεύτερου ημιτελικού, οι οποίες κατάφερνα να περάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού της Eurovision και θα τις απολαύσουμε ξανά το Σάββατο στο μεγάλο τελικό είναι: Αρμενία, Ισραήλ, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ρουμανία, Ιρλανδία, Κύπρος, Γεωργία και Τουρκία.
http://
Όπως μπορείτε να συμπεράνετε ακόμα μια φορά το rantar, πέντε ώρες πριν τον δεύτερο ημιτελικό σας έδωσε με ακρίβεια την τελική δεκάδα που θα περάσει στον τελικό, γεγονός που καθιστά το blog μας ως την πιο έγκυρη πηγή πληροφόρησης για την Eurovision εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές εκπομπές στην τηλεόραση έχουν αναφερθεί στο blog μας και υιοθετούν τις απόψεις μας, μιας και γνωρίζουν πως οι πληροφορίες μας πάντοτε επιβεβαιώνονται.

Το ίδιο θα πράξουμε και λίγο πριν τη βραδιά του τελικού, όπου και πάλι με ακρίβεια θα σας παρουσιάσουμε τις δέκα χώρες που θα καταφέρουν να προκριθούν. Εσείς δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να ενημερώνεστε από το blog μας, ώστε να γνωρίζετε πρώτοι τα αποτελέσματα, πριν την τελική βραδιά!

Επίσης, να σας αναφέρω πως η δική μου βαθμολογία στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision έχει ως εξής:
12 βαθμοί= ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Επιμένω να πιστεύω πως φέτος είναι η χρονιά του Αζερμπαϊτζάν. Η Safura είναι εκπληκτική και η μπαλάντα της συγκλονιστική.
10 βαθμοί= ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ιδιαίτερο τραγούδι, δυνατή ερμηνεία, ένα τραγούδι που διαφέρει από όλα τα άλλα.
8 βαθμοί= ΤΟΥΡΚΙΑ: Φοβερός ρυθμός, δυνατό κομμάτι, πιστεύω πως στον τελικό θα τα πάει πάρα πολύ καλά.
7 βαθμοί= ΔΑΝΙΑ: Ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, με ωραίο κομμάτι και ντουέτο που ξεχωρίζει.
6 βαθμοί= ΚΥΠΡΟΣ: Ροκ μπαλάντα, με ωραίο ρυθμό, φέτος θα κάνει τη διαφορά στον τελικό της Eurovision, ένα κομμάτι που θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Euro- fan.
5 βαθμοί= ΑΡΜΕΝΙΑ: Μεγάλο φαβορί, πανέμορφη ερμηνεύτρια, η οποία μάλιστα είναι μισή Ελληνίδα!
4 βαθμοί= ΙΣΡΑΗΛ: Ωραία φωνή, ωραία σκηνική παρουσία, το τραγούδι αυτό αναμένεται να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις στον τελικό του Σαββάτου.
3 βαθμοί= ΣΟΥΗΔΙΑ: Μπορεί να μην τα κατάφερε, εμένα ωστόσο μου άρεσε σαν κομμάτι και το ψήφισα με 3 βαθμούς.
2 βαθμοί= ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Το φετινό «παραμυθάκι» της Eurovision. Αν και ψηφίστηκε από πολλούς, τελικά δεν τα κατάφερε.
1 βαθμός= ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απλά ψήφισα την τρέλα τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Μεγάλα φαβορί που επικράτησαν: Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ισραήλ, Δανία, Τουρκία
Μεγάλη –και ευχάριστη- έκπληξη του δεύτερου ημιτελικού: Η Κύπρος μας!
Μεγάλος χαμένος του δεύτερου ημιτελικού: Σουηδία
Αναμενόμενη είσοδος στον τελικό: Ιρλανδία, Γεωργία, Ρουμανία
Αουτσάιντερ που τις τελευταίες ημέρες ξεχώρισαν: Ουκρανία

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε και η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχουν στον τελικό.

Αυτή είναι: 1) Αζερμπαϊτζάν 2) Ισπανία 3) Νορβηγία 4) Μολδαβία 5) ΚΥΠΡΟΣ 6) Βοσνία 7) Βέλγιο 8) Σερβία 9) Λευκορωσία 10) Ιρλανδία 11) ΕΛΛΑΔΑ 12) Ηνωμένο Βασίλειο 13) Γεωργία 14) Τουρκία 15) Αλβανία 16) Ισλανδία 17) Ουκρανία 18) Γαλλία 19) Ρουμανία 20) Ρωσία 21) Αρμενία 22) Γερμανία 23) Πορτογαλία 24) Ισραήλ 25) Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: